177

Анонимен

преди 4 години

Япония е застаряваща но на тази малка територия е ясно че няма как да подържа висока раждаемост няма място.Китай и Виетнам се хвалят с големи населения обаче скоро ще се хванат за гушите за теритоеии където да ги разселват.Освен ако Китай не тръгне към Сибир за което вече има индикации.

176

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

населението на Европа,Корея,Китай,Япония са наравно застаряващи и докато Европа пуска емигранти дето не стават за нищо(в главната си част са питеци без основни способности нито пък са ходили да училище) Азиатците за момента са затегнали квотовата система и допускат главно хора с някакви способности и ценз та това е съществената разлика

175

V

преди 4 години

Виетнамците въобше не са за подценяване. Те и японците са ромовете на далечния изток .По ниски са .Те на практика могат да развият ефективна кредитна система без никви кетапи сложни разрешителни кредитни милионери колекторски фирми. Те са много практични и находчиви хора. Всеки е свободен да се развива. Обратното на ЕС .Това е необходимо в момента. Съвременната кредитна система е необходима само на мошениците. Кетапите се използват за унищужение на конкуренти и на думата труд ;)

174

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

и Япония и Корея и Китай имат застаряващо население и щат нещат колкото и да бягат от въпроса за Мигрантските квоти след 20-30 години ще им трябват... това с внедряването на роботи за работа е временно решение на проблема те тея роботи пак са програмирани от човек

173

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

вмомента е така да... но неможе да се отрече че през последните 20 години Виетнам бележи растеж след дългата изморителна война....... ето например почнаха да правят техни си коли и телефони(говоря за местна марка) както казах след 20-30 години ако сме живи нещата могат да се обърнат понеже населението на Япония е застаряващо а това на Виетнам е по младо от тяхното... и Японците няма да имат друг избор освен да пуснат бежанци от Югоизточна Азия(както правят и сега де)

172

Анонимен

преди 4 години

Не знам за другото ама специално технологично и икономически изобщо не могат и да си помислят виетнамците да настигнат японците.Те Китай които крадат основно не могат камо ли други.А и Сащ помагат на Япония и с технологии и с пазари щото са пеотивовес на Китай в региона.Така че не виждам как по някакви показатели могат да се сравняват Виетнам и Япония Японската икономика е пред немската и трета след Китай и Сащ при много по ограничени размери а Виетнам къде е след Индия дори

171

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

до 178:и ква грешка са си разбрали? НЕ ПОМНЯ ВИЕТНАМ ДА Е НАПАДАЛ НЯКОГО НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ.... а кво търсиха Американските бежанци на Виетнамска територия? баба си ли? все едно Хасан да дойде у вас и да ти каже тая къща е моя кво ще направиш тогава?

170

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

явно си виждал Виетнамци само на картинка но е редно да спомена че като ЕТНОС в миналото са просто подразделение на КХМЕРИТЕ а Кхмерите са ДРЕВЕН АРИЙСКИ НАРОД първите заселници в Югоизточна Азия и са дошли от сегашните Иран,Пакистан,Индия!! разбирасе сегашните Кхмери са доста по различни от Оригиналните в миналото поради смесванията но какво от това(същото важи и за Виетнамците) иначе народите от ИЗТОЧНА АЗИЯ и 3те имат ДЕМОГРАФСКИ СРИВ(също като в Европа) така че ще ги видим след 20-30 години

169

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

до 177:пфхах бил съм и в Виетнам и в Япония и ако не беше Комунизма до сега Виетнам да са минали Япония по всички показатели..... колкото до Японците? те си мислят че са чиста раса ДА АМА НЕ!!!! чел съм множество изследвания точно за тях и кво се оказва че предшествениците им са МИГРАНТИ ОТ ИНДОНЕЗИЙСКИЯ АРХИПЕЛАГ(тоест потомствени АВСТРОНЕЗИЙЦИ) избиването на комплекси е техния патент а кво те смятат е без значение понеже населението им е ЗАСТАРЯВАЩО!!!!!

168

Петров

преди 4 години

Виетнам си разбраха грешката и сега са големи приятели с американците. Явно по-са притеснени в момента от издигането на Китай.

167

Анонимен

преди 4 години

За Японците не си прав.Япония дава Виетнам на победителите в частност Франция по идея на Великобритания след като побеждават Япония през ВСВ.Иначе виетнамските плоскочели питеци никога не могат да бият японците нито по военно дело нито по ум.Японците ги смятат тия народи за *** както Хитлер е смятал славяните примерно.

166

Анонимен

преди 4 години

Виетнам бързо ще бъде насметен от Китай.Колкотомповече тези макаци се трепят толкова по добре за нас.

165

Гледна точка

преди 4 години

А руснаците ще спечелят ли от Златния Век на Азия? Те по принцип са в поза партер, главата им е в Европа а задната част в Азия. Да не стане така да го получат и отпред и отзад?

164

V

преди 4 години

Днес камбоджа е една от най слабо населените държави в Азия заради американската демокрация която роди кхмерите ;) Преди това си беше като останалите държави. Виетнам окупира Камбоджа защото кмерите нападнаха Виетнам .Нооо виетнамците не установиха комунизъм там ,а се уметоха при вида на демокрацията. Дадоха им свобода без бой за да се развиват демокрацията.Днес в Камбоджа родители дават децата си за проституция на туристи .Демокрация ко да се прави.А Виетнам е сочен за следващият азиатски тигър

163

Николай

преди 4 години

За нас европейците това не е добре защото всички злини за нас идват от Изток - като се започне от Атила, монголите, чумата, комунизма а сега и разни вируси като САРС, Свински грип и Ковид19.

162

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

до 166:ами не ИЗВЪНЗЕМНИТЕ от САТУРН са ме създали затова имам и зелена кръв хах следващия въпрос?

161

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

до 166:БУДИЗМА Е РЕЛИГИЯ а не РАСА или ЕТНОС!!!! ти правиш ли разлика между ЕТНИЧЕСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ и РЕЛИГИОЗНА такава.... то и Исус не е Българин що вярваш в него тогава? Исус е роден в Близкия Изток(пак Азия)

160

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

до 160:ако е така както казваш защо нямате Европейска религия е ползвате религия родена в Близкия Изток(Християнството) както всички знаем Близкия Изток Е В АЗИЯ!!!!!!

159

Буда не е Българин

преди 4 години

До БЪЛГАРИН БУДИСТ 163А ти може ли да си абсолютно сигурен, че баща ти те е създал? Освен ако не си правил ДНА тест.

158

БЪЛГАРИН БУДИСТ

преди 4 години

до 158:не искам да кажа че когато Китайците са нямали държава а са били пръснати по най-различни династийки,Кхмерите са били Цивилизация и Империя(катализатор на Будизма в Югоизточна Азия) а кво има да бият? тва да не ти е боксов мач всеки си живее в държавата пък и няма място за сранение понеже Камбоджа е колкото един средноголям Китайски град(около 17 милиона)