22

муспи

преди 4 години

Преди 144 години азербайджано тюркската диаспора в България с оръжие в ръка жертва живота си за свободата на България. Впоследствие обаче Путин се опита да завладее новата Демократична монархия, но пак тази диаспора го спря на Шипка, и беше възпята от Валери Петроф, също азербяйджано тюрк, в прочутото стихотворение "О Шипка". Стигна се до необходимостта големия ромски ум Бойко Борисоф, да ликвидира най после тази фъ$ана България.

21

1923г.

преди 4 години

До АнонименПрез септемврийското въстание бунтовниците не са знаели кого да убиват!!!

20

бай х

преди 4 години

по случай априлското въстание , по новините нищо няма да кажат ....и ще гледаме десетки турски сериали .....

19

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 3Нормално е за българи да го убият!Носел е в себе си 1,000 пендолири за възстанието!Толкова пари да изгорят за някаква си "свобода",дето ни се яде,ни се пие!Айде,моля ви се!Та парите си изчезват по живо по здраво,и кво става с тях е неизвестно!

18

House M.D.

преди 4 години

Не са подранили, колега! Другарят Каблешков е категоричен - 20-й априлий!

17

Анонимен

преди 4 години

Малко са подранили с 12-13 дни с годишнината.

16

Радослав

преди 4 години

Приканва на тази дата-Светиня всеки един от вас да прочете книгата на Стефан Дичев издание 1988,, Подземията на Сен Жан Д'акр,,Никой не е забравен на никого не сме простили!..... Те не искаха да умират, а да живеят.... Но, за тази цел знаеха, че трябва да се мре....

15

Бойкоеб

преди 4 години

Смърт на ГЕРБ! Амин!

14

Стар и нов стил

преди 4 години

До СветозарВсеки век добавя по един ден. Ако днес искаме да си празнуваме именния ден по двата стила, ще трябва да го направим с 14 дена разлика, а не с 13, както беше миналия 20 век. Трудно е да се разбере от пръв прочит, но повторението е майка на знанието, та затова трипликирам.

13

учуден

преди 4 години

Статията е много тъпо написана. Все едно не е имало никакво значение ама все пак отбелязваме... Ужас. Човекът преди мен "Слава на героите" е пояснил за значението на това избухване.

12

Слава на героите!

преди 4 години

Всъщност въстанието предизвиква много голям отзвук, и жертвите не са били напразни на светите наши герои! Това все пак е предизвиква великата Руска Империя да освободи православните си славянски братя от Дунава!

11

House M.D.

преди 4 години

Добре де, аз преди 131 г. по стар или по нов стил съм се родил?Ваш: чичо Ади

10

Осман ага

преди 4 години

Яшшша ве гaнди, прогресира ли?

9

counter

преди 4 години

Дали да не занулим със ново Априлско въстание?

8

Светозар

преди 4 години

До Стар и нов стилНе е така. 12 дена се добавят за събития станали до февруари 1900 г. Оттам до април 1916г. се добавят 13 дни. А след април 1916г. минаваме по Грегориански календар / новия стил/. 13 дена се добавят за събития през този кратък период 1900-1916г. За какви 14 дена говориш ?

7

Стар и нов стил

преди 4 години

Корекцията за 19 век е 12 дни, а за 20 век - 13 дни. В 21 век разликата вече е две седмици, затова руското Рождество и стара Нова година са съответно вечерта на 6 и 13 януари, както и редица наши именни дни трябва вече да се празнуват с 14 дена разлика по стар стил и нов стил.

6

партиец от класа

преди 4 години

Не може без да празнуваме, а хорца винаги трябва да се тропат от доволния народ. Честито.

5

Анонимен

преди 4 години

Оф днес фейсбука ще се напълни пак с един патрЕотизъм си е** мaйкaтa ...

4

Анонимен

преди 4 години

Светла им памет на героите и мъченицитени!Да живее България!

3

гербист-евроатлантис

преди 4 години

Хайде да ходим на честванията, и хорца да тропаме. Нека да се види какви юнаци сме българите.