42

Анонимен

преди 4 години

Не е проблема, че липсва достатъчно българска стока,а че липсва КАЧЕСТВЕНА такава, която изрядно и с постоянство ни уверява че не само ЦЕНАТА е фактора за представането й.

41

препърс

преди 4 години

Хората които разсипаха нашето земеделие и животновъдство ,сега щели българското да пазят,80 процента от месото е внос ,млякото не е мляко,а сухо мляко и палми.Не на веригите,купувайте от дребни производители,купувайте от бабичките,дори и да са прекупвачи тези пари ще им са в помощ,купувайте от селяните и ще ядете хем българско ,хем малко по качествено.

40

Пешо

преди 4 години

Поредната простотия на правителството. По много аспекти може да се дискутира, но аз ще се спра на следното. Стана въпрос да се продава повече българсо мляко например. По мое мнение на потребител, поне 50% от киселите млека нямат нищо общо с истинското българско кисело мляко. Едно, което бе уж по БДС стоя отворено почти 3 месеца в хладилника без да трепне! А доматите? Кои български сортове от български семена се продават у нас? Рядко, дори по пазарите може да се намери домат с вкус на домат!

39

Пламен

преди 4 години

То и сега 50% са български стоки - храните, напитките, битова химия, сладки. Няма проблем. Някой се опитва да вади дивиденти. Напразно. Като с ЕРПтата, треперите да не си тръгнат. Защо не вземат златото на Дънди метал или тока на Мариците да спрат? Дрън-дрън ярина.

38

#28 Хаус МлДаракчиев

преди 4 години

До House M.D.: Я виж във "Факти" какво става, тук са "цвете". Там и редактора на Уорд не помага, не схваща идеята...

37

Анонимен

преди 4 години

Ко, не!Веригите ще клекнат. По скоро инициативата е на локално ниво. Меринджейчета се борят за бонусите за високи обороти. Но това е генерална линия в цяла Европа. Подготовката е за управляема криза, където тези вериги, ще играят с правителствата като продоволствени складове. Още не го знаят, но скоро ще получат указания. Който не ще, друг ще го смени. Паарни механизми, дори и при желание няма да могат да подържат.

36

Анонимен

преди 4 години

Само едно ще кажаПреди време вземам една опаковка с гордия надпис СМОЛЯНСКИ БОБ с шевици и т.н. и се зачитам в ситния шрифт. Що да видя произход Индия. Как да намериш българска стока като трябва с лупа да я търсиш в голямите супермаркети. Всичко е препакетирано от разни предприемчиви ...

35

ехе

преди 4 години

БРАВО! Най-после българските стоки на фокус

34

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЗащо ще задължават частниците кой какво трябва да продава ???-------------------Много ли ти е на дерт да защитаваш всички чужди вериги? А за антимонополизъм чувал ли си? Щом в други държави може,защо в България да не могат да си продават родните продукти и зеленчуци?

33

Bad Company

преди 4 години

И сега 80% от стоките във веригите са български. А това да се вкарат местни производители е дрън-дрън работа. Ако бай Иван, Драган и Петкан донесат по 100 кг . домати в "лидл" например кой ще им приема стоката? Кой ще я контролира за качество? Ако 20 дребни производителя си донесат доматите 20 баркода ли ще трябва да въвеждат? 20 секции с домати ли трябва да има? И още 20 за краставици и 20 за лук и 20 за марули........И ако бай Иван и Бай Драган продават на различни цени еднакви домати???? Как?

32

Анонимен

преди 4 години

Нещо май пазарната икономика и свободното движение на стоки и капитали е застрашено .... Борисов почва да се държи точно като тато . Защо ще задължават частниците кой какво трябва да продава ??? Това си е за съд в Страсбург !!!!! Дано заведат общ съдебен иск ... Който иска да си купува български да си купува, има достатъчно голям избор от магазини!

31

Анонимен

преди 4 години

До АЗБългарските сортове са най-добри,включително отглеждаха и гръцки домат и розов домат и дълъг домат за консерви,но мафията и мутрите унищожиха всичко в България,включително и селското стопанство!Най-големия ни пазар беше в Русия,но Костов спря стокообмена ни с Русия,но пазара ни в западна Европа,Азия,Чехия,че дори и Африка, също не беше никак малък!България е единствената държава в най-тежко положение и робство от цяла източна Европа след демокрацията,управленците ни са чужди марионетки

30

Анонимен

преди 4 години

бавно и полека държавата пак става комунистическа.трябваше да си остане народна.и корона вируса няма да успее да прочисти тая комунистическа леш.

29

Анонимен

преди 4 години

Правителството е в шах и мат. Чудят се какви глупости са измислят за да се харесат на масовката. Който е ходил в големите вериги много добре знае, че от години наред в тях се предлага БГ продукция . Колко точно процента не е ясно, но си има даже специална серия Родна стряха където всеки продукт е от български произход ..... Лъжите на премиера продължават с пълна сила.

28

Анонимен

преди 4 години

Как един добронамерен към наредбата на правителството управител на голям магазин да избере продукция от кой дребен производител да сложи първо, после и въобще в каква последователност? Или да я смеси? Как да я представи?---------- Ще има специален гербаджия, който да решава тези неща. Срещу скромни пожертвования под сергията.

27

Sata NATO

преди 4 години

Ако не им харесват условията на работа тук, могат да затворят и да си продадат бизнеса и да си ходят. Но дали ще го направят !!!!!!!-------Ще го направят. След като осъдят държавата за забранени търговски практики и любителите на соц им покрият загубите. Дотогава магазините и паркингите им могат да стоят заключени. А вие ще ближете оная работа на Танева за сол.

26

House M.D.,

преди 4 години

Битката с книжовния език почва още от заглавието.Но пък напористо продължава в самата статия. Откъде ги взимат тия, така и не можах да разбера.

25

Анонимен

преди 4 години

Този див популизъм ще изяде главата на ГЕРБ.

24

АЗ

преди 4 години

Бих предпочел вкусния гръцки домат на 2,50 лв/кг отколкото българската пластмаса на 4,50лв/кг.

23

Анонимен

преди 4 години

ПазарЪТ /пълен член - 3-ти клас/ е разпределен у нас отдавна - на мафията 90%, на сателитите й - останалите 10%.