24

Само от един вирус

преди 2 години

и бум 10 милиарда за кредити... въпроса е к,во правим след 6 месеца.. по тоя курс ли ще връщаме, или чакаме нов :)

23

Генади

преди 2 години

До АнонименАз ще ти отговоря. Фирмите за бързи кредити вече почти фалираха, защото никой не си плаща вноските. И просто няма как да си съберат парите. Защото са ***. Да са мислили като дават пари и на кого дават! КРАЙ :)

22

Генади

преди 2 години

До УжасТи луд ли си бе? Никой не трябва да плаща нищо!!! Хора, спрете да плащате каквито и да е кредити, вноски и каквото и да е. Айде да видим как ще съберат от 1 милион души парите си. А тези пък особено с бързите кредити по абсолютно никакъв начин не могат да си съберат парите! ТОТАЛ!

21

Генади

преди 2 години

До АнонименГлупости! Всички трябва да спрат да плащат каквито и да е кредити и вноски! А за бързите кредити... Те фалират просто. По никакъв начин не могат нито да намерят клиентите си, нито да си съберат парите! :) Имам познат, който още преди кризата, даже преди около две години беше запалил над 8 фирми за бързи кредити и нищо не се случи. Опитваха се да го търсят, да лепят някакви лепенки, по телефона го търсиха, но нищо. А камо ли сега... НИКОЙ ДА НЕ ПЛАЩА НИКАКВИ ВНОСКИ ПО КРЕДИТИ!

20

играят

преди 2 години

с парите на хората и се крият кой как граби парите.

19

Анонимен

преди 2 години

Да вземат да ги национализират всичките, начело с БНБ!

18

Аз

преди 2 години

Би трябвало да изтеглят плащанията по кредитите с 6 месеца , цялата вноска ! По скоро ще измислят неизгоден вариант като всички до сега приети мерки ! Крадец влязъл в къщата ви едви ли ще го интересува дали ще има какво ще ядете след като ви обере ! За съжаление в парламента ни има точно такива хора !

17

Анонимен

преди 2 години

До До 5 ХммРадвам се на оптимизма ви и се надявам искренно да сте прав/а. Би било добре ако стане точно така. Базирайки се на курсовете на борсата, предвижданията на Световната Банка, както и други институции и експерти смятатам, че финансовата криза която ни очаква ще е доста по-сериозна като мащаб и времетраене. Дано не съм прав!А финансова грамотност е май леко имагинерно понятие за нашия народ.

16

Хмм

преди 2 години

До 14,Да бе. То това е ясно. Това се опитвам да обясня, че лихвите ще има да си ги плащаш. Просто няма да е толкова намалението. Естествено, че с всяка вноска пада и част от главницата. Просто в началото е повече. Кофтито е за хората които имат ипотека от 1-2 години, а не тези от 15 години.

15

Анонимен

преди 2 години

В Америка има личен фалит. Спираш да плащаш вноски по ипотеката, а банката ти взима къщата. И това е, не дължиш нищо друго. А в БГ банката дава 80к евро, че човек да си купи за 100к еврл тристаен. Но след година, когато тристайния струва под 50к, тогава какво? Американеца спира да плаща 75к за къща, която вече струва 50к. Но *** ако спре, банката взима от търг колкото може и продължава да държи за топките длъжника. Догодина ще стане интересно за пишман новодомците.

14

До 8 Хмм

преди 2 години

"Но пак, първо лихвите се връщат после главницата"Я пак! Това е сигурен начин никога да не си изплатиш кредита и ще плащаш само лихви. Винаги освен лихвите трябва да погасяваш и поне малко от главницата, за да има край това изплащане. В началото съвсем малко от главницата, а после делът на главницата във вноските все повече се увеличава за сметка на лихвите. Елементарно е.

13

House M.D.

преди 2 години

На език какъв на статията в първото изречение словоредът е?

12

ПроСоТо

преди 2 години

я гледай!...Нещо наистина РАЗУМНО!!!!!!..Адмирирам едно такова решение!...Но само ако не допуснат след изтичането на тоя период,..според мен не повече от три месеца,задълженията да станат ИЗИСКУЕМИ В ПЪЛНИЯ ИМ РАЗМЕР,както намекна колегата долу.Дано не сътворят поредното "Франкенщайнче"..

11

Хмм

преди 2 години

Другото лошо, което може да стане е както се случи 2008-2009. Част от работодателите ще използват кризата за намаляване на заплатите с предтекст, че сме в криза. Хората пак ще имат по-малка покупателна способност и пак ще им дойде нанагорно с кредитите. За мен вноска от 300-400 лв не е проблем. Но има хора на които и 100 лв. са проблем в момента.

10

Анонимен

преди 2 години

Мижи да те ...

9

Анонимен

преди 2 години

Не се поддавайте на тези манипулации. Сега ще ги отложите, а утре ще са натрупани накуп от три до шест вноски и ще ви съборят точно тогава. Кредити се плащат - колкото имате внасяйте, за да ги си облекчите бъдещето. Иначе после ще ви сапунисат здраво.

8

Хмм

преди 2 години

До 7,Много добре го каза. Всяко грамотно семейство...... аз такива незнам много. Иначе за проверката по лихвите си прав. Лека грешка :) Но пак, първо лихвите се връщат после главницата

7

До 5 Хмм

преди 2 години

Ако от средата на май наистин се раздвижи всичко, кризата няма да е толкова тежка и хората бързо ще се съвземат. Всяко финансово грамотно семейство би трябвало да има кризисен план за поне 1-2 месеца, особено ако са теглили 100к кредит. Отделно, ако кредита ти е 100к за 30г., връщаш макс 200к, даже по-малко. Виж лихвите, явно скоро не си гледал. Да бъдем малко оптимисти, рязко може да се подобри положението след месец и есента всичко да е само лош спомен.

6

ХА-ХА-ХА !!!

преди 2 години

В цял свят го направиха.И не само към банките. Трябва да се замразят плащанията на данъци, гражданска отговорност, винетки, наеми, осигуровки ... На всичко !Няма как един затворен народ да плаща !

5

Хмм

преди 2 години

до 1,В грешка си. Всъщност банките ще покрият просто най-страшното. Просто се предвижда, че за срок от 3 до 6 месеца човек трябва да си е намерил някаква работа и да започне да си плаща. Освен това ако вземем един ипотечен кредит от 100К за 30г накрая връщаш 300 к. Т.е. 200к лихви, които основно се плащат в началото на кредита и чак след това главницата. или още казано 2/3 са лихви. Така че и да паднат главниците за някакъв период после вноската ще е по скъпа, а банките няма да са усетили зора.