51

Тц

преди 4 години

До ВихърДа то обясня. Ние сме мааалкаа частица от държавата. Незначителна дори. Но самата държава има лостове за управление и гласува закони които да гарантират живота на частиците като нас. И тя трябва да те пази от разните частни организации,иначе те могат да те смажат. Щото утре всички магазини могат да кажат от утре хлябът става 1000 лв. Ако щеш. И като я няма държавата да те спаси и да им отговори -алоо хляба ще е левче, а не 1000 и ти ще го закъсаш.

50

Анонимен

преди 4 години

До Хма банката какво прави с фалшивите фирми на ромите.значи аз съм длъжен да плащам,че съм честен и коректен,а ромите може и метър да минат.

49

Хм

преди 4 години

До 52Разликата е,че сега говорим за истински хора,не за фалшиви фирми. Човекът си е плащал,но без заплата е нормално да няма как да плати. И какво- продайте му жилището,оставете го на улицата. Утре става социално слаб ако не се е самоубил преди това и държавата почва да му плаща издръжка,защото е бездомен и без работа. И пак друг ще плаща. И това защото някой не му е разсрочил заемът за няколко месеца. В случая говоря да се замрази само за останалите без доходи временно. Не за работещите

48

Тц

преди 4 години

До 43Държавата трябва да помага,защото държавата е тази която казва "забранявам ви да работите 3 месеца" и съответно лишава хората от възможността да изкарат пари. Щом не може да ги компенсира,тогава държавата трябва да каже "имате право да работите,за да си плащате кредитите,но на свой риск". И съответно всеки да има избор дали да работи или не. И държавата трябва да помага на своите граждани,а не на частни фирми като банките. И да замрази вноските на останалите без заплата хора.

47

Анонимен

преди 4 години

До Хмточно от там дойде кризата,която помита всичко без да подбира.ясно банката продава пари това е нейната стока,която очевидно е непродаваема заради липса на свеж ресурс,който обикновено идва от лихвите по кредитите.това е горе долу системата.и когато един финансов проблем се трансформира в икономически то той става непремнно политически и когато и политиците не могат да го решат,то той автоматически става геополитически...а геополитическият проблем води до...война!

46

счети

преди 4 години

Банките, като зарибиха хиляди работещи на по 1000 лв заплата с потребителски кредити от 30 000 лв, по принципите на пазарната икономика ще си понесат загубите Ще ги пишат в графа - лоши кредити, ще ги цесионират на перачите на пари наречени колектори и така...каквото сабя покаже...

45

Хм

преди 4 години

До БанкатаСамо не ми обяснявай какво е длъжна да прави банката,защото на времето дядо ми имаше хиляди левове на влог и след кризата 97г всичко изгоря. Точно заради банката която раздаваше кредити на всеки срещнат без обезпечение и после тези мутренски фирми изчезнаха и банката не си събираше парите. Точно както стана с КТБ. Тъй че банката ми е много голям длъжник.

44

SMEH

преди 4 години

В целия бял свят замразяват лихвите, нашите предлагат да си плащаш само лихвата за периода на кризата.Е няма такава оферта. То по-добре бърз кредит да вземеш, отколкото банков при тия условия!

43

Анонимен

преди 4 години

проблемът на държавата с ромите е,че вместо да ги научи да ловят риба,тя директно им я поднася печена на скара с гарнитура.а сега освен държавнически,проблемът е и на банките,които имат доста несъбираеми кредите към този етнос...

42

Анонимен

преди 4 години

До Банкатаами очевидно вие работите благотворително за ромите.защо чси не ги изхвърлят от имотите както правят с българите не мога да разбера.защо тогава давате немалки заеми на роми,които много добре знаете,че не плащат и имат лоши кредитни истории.

41

Банката

преди 4 години

Аз не мога да разбера, защо всички чакат банките да работят като благотворителни дружества?Що не застанете пред Била да искате да ви дадат храна, а да я платите другия месец???Или мобилните оператори? Или кабелната? Или на бензиностанцията? Зареждаш сега, плащаш след 2 месеца???

40

Анонимен

преди 4 години

До Анонименпри ромите има една класация в махалите-колкото повече българи си прецакал толкова повече те уважават.на ромът единственото нещо,което му е в главата е как да те преметне.а ромските квартали са като черни дупки-материята изчезва безследно!сред тях има доста заможни-да сте чули някой да е дарил и един лев на някоя болница?не няма и да чуете...

39

Анонимен

преди 4 години

Интересно защо всички си мислят, че държавата е длъжна да помага. Парите, раздавани от държавата са на работещите в частните фирми. Всички други *** трябва да мълчат. Когато човек взима кредит за много години има и едни застраховки безработица, които трябва да са активни. Който си е спестил застраховката да духа супата и да се научи че БЕЗПЛАТЕН обяд няма. Неможе държавата да е гарант на всички безхаберници дето немогат да смятат.

38

Анонимен

преди 4 години

200 000Чак толкова не са ме прекарвали. На един "пратен" от Бригита Чолакова и изтупан като Елтън Джон, бях дал стока на консигнация за 10 бона, а друг от Пакистан ме завлече с 8 000 долара. По-хитри от Остап Бендер.

37

Анонимен

преди 4 години

До Анонименромите масово притежават кухи фирми,които съществуват за източване на ддс.така компании като а1,теленор и виваком губят големи суми като дават на тези "фирми"лизинги за лаптопи,айфони по 3 000 лв бройката и т.н.в последствие тези "фирми"се оказват притежание на психичноболен клошар от факултето.и така се губят следите.

36

Анонимен

преди 4 години

До Ромски имотиникой,защото знае,че след това следва нападение и грабеж от ромска банда!проблемът е какво правим с дълговете на ромите към банките(тези имоти са заложени там) и тези към чез и вик(сметки,които се прехвърлят към редовните платци).броят на подобни имоти набъбва с геометрична прогресия.аз имам приятел в а1,който ми разказа за фрапантен случай как ром преметнал компанията с лизинг за 200 000 лв.ето така действат ромите!

35

Ромски имоти

преди 4 години

Кой би си купил ромски имот от ЧСИ?

34

Анонимен

преди 4 години

Тези фирми за бързи кредити са разни мутрйовци, които правят пари от глупавите хора в тази държава, а те са невероятно много. И понеже това глупаво население не си знае правата, а някой дори не знаят, че имат такива няма как тия да не правят каквото си искат.

33

справедлив

преди 4 години

Бързите кредити прибират над 150% на годишна база!!!И нямало как да ги барнат.Каза го Владко Бездомника.Вярвате ли на такива глупости?Аптеките ,магазините ,банките и т.н. могат да ги проверяват , а бързите кредити не.Айде бе.

32

Анонимен

преди 4 години

До 33Бързите кредите са само за глупаците.