25

ivailo

преди 4 години

Да не слушаме страхливият владика, а да отидем на Възкресната служба смирено, и със съзнание за нашата греховност.

24

Анонимен

преди 4 години

Нашата църква е толкова закостеняла. Не е мръднала от векове. Поповете от вратата те гледат в ръцете....

23

Анонимен

преди 4 години

Това, че някой ви пази, не значи, че трябва да му се качвате на главата.Родителите ви също са ви пазили, ама не сте ходили зорлем в гората.Оставете го Господ да се погрижи за хората, които в момента му се молят на прага. Не му досаждайте и вие. Бъдете паметни, за разнообразие.

22

Доктор

преди 4 години

Два примера - църковна служба в Мюлуз, Франция - над 2500 доказани заразени присъствали на службата от които 17 починали. Южна Корея, около 5000 болни са свързани с църковни служби ...Много добре че в България действат по принципа на католиците на запад. Там веднага приеха социално дистанциране и имаше даже свещеници отказали се от респиратори и починали за да спасят човешки живот...

21

николай

преди 4 години

Хора, спрете се да говорите каквото ви скимне за вяра и Бог. Като не вярвате, замълчете. Бог е навсякъде и се грижи за нас, ако ни се случват беди, то си е от нашите действия. Великден наближава, смирете се, помолете се да отмине тази напаст. И не смесвайте земната власт с небесната. Не богохулствайте, това е страшно. Бог е запазил България и при пострашни беди, винаги ни е възраждал. От нас се иска само да му се помолим и да му благодарим. А колко български светци защитници имаме, молете ги!!!

20

Анонимен

преди 4 години

Вие не сте Църква, истинската Църква се стреми да повдигне духът на хората а не да увеличи страха, избрахте страната на едни без духовни управляващи, което си е неотмено право(правото на избор) за това ще си понесе те отговорността, знаете пред кого.

19

Горчива сълза

преди 4 години

Всеки ще отговаря за думите си пред Господа. БОГ ПОДИГРАН НЕ БИВА!

18

Анонимен

преди 4 години

Абе митрополит ли си какъв си, не знам, ама явно в тая църква никой не е чел Библията, с тези с действия на практика отричате Бог, и отричате собственото си съществуване.

17

ГЕРП

преди 4 години

Не е народа. Те празнуват на Байрям.

16

Попа

преди 4 години

Кво лекувате по болниците като още не са измислили лекарство?"СТОЙ СИ В КЪЩИ. У М Р И ЗДРАВ"

15

Анонимен

преди 4 години

Мисля, че който вярва в Бог, не трябва да се страхува от коронавируса, проблемът е за невярващите и лошите....

14

Анонимен

преди 4 години

"Св Синод изразява благодарност и отправямолитви към Всеподателя Бога заправителството."

13

Анонимен

преди 4 години

Къде малиноФчетата ще бъдат видяни като миряни......мъкаааа опят.

12

Скептик

преди 4 години

На ГЕРП Калинките им отива да са комунусти. Направо като от ДС.

11

Владо

преди 4 години

Ясно е,че държавата не може или по-точно не иска да нарежда на Светия синод какво да прави,но това което може да направи е вместо лицемерно да призовава хората да не ходят на църкви по празниците,да наложат мярка:в тия три дни около Великден да се наложи вечерен час да не се излиза напр.след 8 вечерта и тая сага да приключи.Така няма и да се ангажира полицията да ходи по градове и паланки и да следи седи ли баба Пена на 2 метра от някой в двора на църквата.

10

Фарисеи, скрийте се

преди 4 години

Навремето светата правослявна църква е поддържала и развивала българския дух и култура, сега се опитва да унищожи физически българския народ.

9

Мутрополит

преди 4 години

И да си плащате рекета(данъци, такси, лихви) и се молете да не дойде ЧСИ - то.А като усвоим европомощите, ще ви отпуснем малко кредитчета, срещу "скромна" лихва.

8

Анонимен

преди 4 години

Не ходете,пък църквите отворени,къв призив!!!

7

Православен

преди 4 години

Много правилно говори Негово Високопреосвещенство!Ще има църковни служби, т.е. служения на Бога, а не празници.Празно говорещите и празно скитащите се лица да си стоят вкъщи.

6

Бау

преди 4 години

Имам предложение. Всички, които са отишли на службите да бъдат регистрирани/записани. Ако се разболеят - да се лекуват сами вкъщи. Отидеш ли, се отказваш от медицински грижи. Вярата ще те лекува.