42

s

преди 4 години

Плювлю ви го казва, знае го, защото е решено, т.е. всичко е по план.Колко работа свърши и той за юдо-американските си господари...безродник

41

Анонимен

преди 4 години

Защо в България за успешно правителство се счита това, което трупа милиарди външен дълг и на тази основа управлява, а за неуспешно се счита правителството, което намалява външният ни дълг?

40

Факт

преди 4 години

Колкото и парадоксално да звучи за почти всички, единственото управление след 1989 година, което работеше за България, беше това на Жан Виденов. Защо се получи кризата тогава е дълго за обяснение и не е по една причина, но не е заради погрешно управление на Жан Виденов.

39

До 38

преди 4 години

Жан Виденов не беше глyпak. Той изплати над 2,5 млрд. долара външен дълг и с кредити можеше да погасява старите кредити и точно това не се хареса на САЩ. Така България излизаше от финансовата си зависимост и по нареждане на САЩ, всички отказаха кредитите за България. След Виденов дойдоха слугите на САЩ от СДС и външният ни дълг скочи с няколко милиарда долара.

38

ГЕРБ = Мафия

преди 4 години

Винаги досега в България взетите от "успешните" правителства дългове, се изплащат от следващите "неуспешни" правителства. ГЕРБ явно знаят, че повече няма да управляват и гледат да ошушкат всички резерви и да натрупат повече дълг, за да е сигурен провала на следващото управление. Това го правеше СДС, а сега и ГЕРБ в последните 10 години.

37

аноним

преди 4 години

Това да не е ЦСКА. Това е държава и трябва за всеки лев да се следи къде се краде. После детето ми ще ги плаща тези кинти не тези които се върнаха от чужбина. Ясно ли е ЦСКА. Това не е пералня за кинти а държава.

36

мишо бирочето

преди 4 години

по време на виденовата зима границите бяха още доста затворени. доста по голям брой хора избега още 89-90 година. а най голям брой при костов, царчето и техното протеже банкянския нерез. 2 милиона. виденов е единствения без десетина метреси и вилички по целия свят. дъхстеря му на виденов живэ в панелка а не в имение за 300 милиона в бевърли хилс. цвъко ти ли си бе? *** ти жив ли си още бе? работи ли асансьорчето?

35

Латино партизан

преди 4 години

БСП не ги бие сачмата на едно място! До преди седмица искаха да се тегли заем и да се харчи резерва, сега сакън никакъв заем..... И като го видя това гуру Р.Гечев се сещам как погреба родителите ми по времето на Виденов. Иде ми да взема пушката .....

34

Анонимен

преди 4 години

Имаш един глупакк Жан Виденов, който плати 2 милиарда долара за 2 години дълг и остана без долари в резерва. Запада разбра и го събори.

33

Менто, лелке

преди 4 години

Мрнъкане, че да посочиш проблем или изобщо критиката е пропаганда на дадеда опозиция, е колкото арогантно, толкова и нелепо!!!

32

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен - ГЕРБ и ОП ги чака народен съд заради натрупания външен дългСъщото важи и за цялото бсп, които повлякоха крак преди повече от 30 години, когато бяха още бкп!

31

Анонимен

преди 4 години

ГЕРБ и ОП ги чака народен съд заради натрупания външен дълг.

30

zombay

преди 4 години

НАЛИ ИМАШЕ ПАРИ В ХАЗНАТА БЕ ТИКВОНИИ? НАЛИ РАДЕВ НЕ РАЗБИРАЛ ОТ ФИНАНСИ? МАЙ ТИ НЕ МОЖЕШ ПРОСТА АРИТМЕТИКА

29

ЦСКА

преди 4 години

Първо, заема не е 10 млрд , а до 10 млрд. На първо време 4.2 милиарда.Второ в банките има 82 милиарда. Самите банки ще купят дълга на около 0%, т.е. за тях също е ОК тъй като при липса на кредитиране няма да си държат парите в БНБ на минус 0.7%, а ще ги наместят на 0%. Какъв е проблемът? На всички мрънкалници мога да кажа само едно - откъде пари бе другари? Питам ви? Без заем не става, никой не е очаквал такава гадост. Всички държжави ще вземат заеми за да могат да си запазят икономиките.

28

KZL

преди 4 години

До ХмСкъпа, ако за това се двоумиш толкова, наистина не знам за други неща как стигаш до решение?

27

Нищо ново

преди 4 години

Десет милиарда лева не са малко. Лесно е да се вземе такъв заем, но няма да е лесно да се връща. Така че без дискусия няма да мине. И това да се контролира как се харчат държавните пари е една от най-важните задачи на опозицията. А БСП е единствената реална опозиция. Марешки също ще каже нещо, ДПС ще кажат нещо, но като дойде ред до гласуване, ще са "ЗА" за всичко.

26

None

преди 4 години

"Горещият картоф" Тази фраза е преведена от англиски .... И като цяло използването и на Български е доста нелепо .....

25

До 24

преди 4 години

Вие младежите се делите на Гербери,***,*** и т.н. Освен вас милениум поколени е има хора живели,преживели и видели и са наистина реалисти а не като теб Аз съм на 72 и не можеш да ме наречеш какъвто и да е -просто преживях и видях.Тези днешните успяха да набутат комунистите в ъгъла и докато самият живот не минимизира съвсем соцутопията и се появи алтернатива ще е все така...А мантрата ,,едните и другите са маскари"се изтъкрва все повече. Никой не е вечен ,важното е ,,недоносчето"да е аут!

24

Нормален

преди 4 години

Само Румен Гечев да не взима думата и да дава акъл. Доказано некомпетентен е-изпразни хазната и без криза....... Резерв има ,но той не е бездънен.10те милиарда са за гарантиране надостатъчно ликвидни фискални буфери,в случай на понегативен сценарий..Няма как да се осигурятпредвиденитегодишни приходи при днешната ситуация.В някои сфери схемата 60/40 е невъзможна поради липса от 100% оборот....Трябва да се мисли обективно и реално,а не да се търсят политическа пропаганда

23

Анонимен

преди 4 години

До До 20Визира и бай.Защото вижте кво стана в Евроком за едно изказване...