101

До ам ам

преди 4 години

Първо на пазара ще излязат 20 хиляди жилища,строени 2018 и 2019г.Второ-голяма част от жилищата не се продават,нито отдават под наем.Сега собствениците или ще ги пуснат под наем,или ще продават.И трето хората.във възрастта 20-40 години в София са с 35 хиляди по-малко,отколкото през 2008г.А жилищата с 100 хиляди повече.А жилища за живеене купуват именно хората в тази възраст.

100

Анонимен

преди 4 години

При огромния брой възрастни хора, които ще загинат, ще се освободят също толкова огромен брой апартаменти, но които те са собственици. Ще настане такова голямо предлагане, че няма как цените да се задържат високи. Може би само на лукс имотите, но те винаги са били отделно.

99

наем за 2500 лв

преди 4 години

Какъв е този наем за 2500 лв? За къща с басейн да, но за апартамент, дори да е на центъра на София. Малко си намалил бройката на апартаментите, които даваш и данъци сигурно не плащаш. Хората не обичат самохвалковците, днес печелиш - утре не, ама направо губиш.

98

до 101

преди 4 години

Недей да обясняваш подобни неща на българите, те не харесват такива факти. Ще кажат, че си мошеник, крадец, дете на някого и какво ли не. Те не осъзнават, че има сума IT специалисти, които направиха стотици хиляди от фондове и криптовалути. Не осъзнават, че изплатихме по 4-5 жилища и всяко следващо наемът на предишните му покрива ипотеката, както и самите ни работодатели. Дразнят се неуспелите и неуките. И това не е само в IT сектора, разбира се, а във всяка добра компания.

97

до 102

преди 4 години

То и сега има безплатни кадри. Моята компания наема през бюрото по труда млади хора. 1200лв. от бюрото получаваме и 1800 от нас доплащаме за Junior човек. 3000лв. бруто заплата за току-що завършил не е зле. А има и компании, които нищо не доплащат- само взимат от бюрото (това е фонд, за който не знае, пари от ЕС). Бизнесът с технологии изобщо няма да бъде засегнат особено. Засегнати ще бъдат нискоквалифицираните работници "на парче", както се каза.

96

ам ам

преди 4 години

Сега излизат акулите. Започваме да купуваме от първите паникъори на половин цена. Наемите в София няма да паднат, 1-во никои няма да се върне на село щото там съвсем няма работа, 2-ро много от тия дето ходеха по чужбина сега ще са тука, 3-то много от тия които ходеха по морето сега ще дойдат тука защото по може да намерат работа. Ит-сектора няма да е засегнат, даже ще върви нагоре. В София безработицата я стигне 6-7% я не, което нищо не е. Бизнеса бързо ще се съвземе ще има безплатни кадри....

95

До 99

преди 4 години

То така се заделят 150-200 бона за имот,па и други настрана.Емигрантите набиват спестеното в имоти.И сега ако ги уволняват,какво ще ядат?Естествено,че ще продават.Пък било и на загуба.

94

Анонимен

преди 4 години

Ако си вложил пари в такава инвестиция, трябва да си оставил и резерв за "черни дни", за да не изпаднеш в дупка, защото продажбата няма да стане толкова бързо, нито ще е изгодна. А и имотът трябва да е отлежал поне 5 години, за да си спестиш данък върху продажбата.

93

Гладен Брокер

преди 4 години

Вече едва ли има човек, който е решил да купува имот и да го направи при сегашните цени. "Отстъпката" ще е минимум 30 % и зависи колко силно епидемията е мотивирала "инвеститора" да закрие "дългата" си позиция ;)

92

АнонимеН

преди 4 години

ДОБРЕ, ЧЕ Е ТАЯ ДА НИ КАЖЕ, ЧЕ НИЕ САМИ НЕ МОЖЕ ДА ГО ВДЕНЕМ!!!ГЛЕДАЙТЕ БОРСИТЕ ДОКАТО ПАДАТ И ПАЗАРА НА ИМОТИ ЩЕ ПАДА ТАКА БЕШЕ ПРИ ПРЕДИШНАТА КРИЗА ПОЯВИЛА СЕ В КРАЯ НА 2007-*** ГОДИНАКОГА БОРСИТЕ ПОЧНАТ ДА СЕ КАЧВАТ ТРАЙНО ЧАК ТОГАВА И ИМОТНИЯ ПАЗАР НО ТОВА ИЗОБЩО НЕ СЕ ОЧАКВА В ИДНИТЕ МЕСЕЦИ!!!СЕГА ПОСОКАТА Е ПОТЪВАНЕ И ТО ТРАЙНО ПОТЪВАНЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЧАК ДО КРАЯ НА МАЙ 2020

91

Анонимен

преди 4 години

... за брокерите. излъгахте маса хора с надути коптори, сега на супичка

90

Анонимен

преди 4 години

И голяма част от имотите са закупени от емигранти.Вложение за черни дни.Черните дни дойдиха.Като си изгубят работата естествено,че ще продават имотите.И сравнение с други държави не е уместно,защото никъде няма толкова празни жилища като в България.Заради демографският срив просто няма достатъчно хора,които да населят тези жилища.Дори и в София.

89

брокера

преди 4 години

До "до брокера" Приятел как ще накараш някой да си продаде имота когато след всяка криза всичко тръгва рязко нагоре, ако са инвеститори в имоти те играят на дълго а не на къси продажби, това не са домати и всеки знае че има такива сътресения и ги очаква, в момента в слънчев бряг има над 10000 имота на руснаци които са изгубили минимум 50% от първоначалната си цена ,но никой не продава, мухлясват ей така, казвам ти имот не се купува с последни пари

88

Поздрав с песен

преди 4 години

Сбогом, брокерче, сбогом комисионерче!

87

брокер

преди 4 години

Само да добавя , следя цените на имотите по целия свят и когато имаше военно положение във венецуела бях готов да отида до там да купя нещо за "жълти стотинки", е свързах се с консултанти и адвокати там, оказа се че цените не бяха спаднали изобщо ,хората бяха готови да мрът от глад обаче да не продават на безценица, същото е в сирия, цените в дамаск са си същите че и се строяха нови сгради по време на войната, имотите не падат така лесно

86

До брокера

преди 4 години

По думите на шефа на една банка само една четвърт от имотите се купуват от хора,които искат да живеят в тях.Другите купуват като инвестиция.И като се усетят,че вложение в недвижими имоти няма да им носи печалба,ще тръгнат да продават.Освен това през 2018г и 2019г само в София има разрешителни за 20 хиляди имота.Като излязат на пазара и цените ще се сринат.Поне наполовина.

85

Туск

преди 4 години

1 в икономиката всичко е на цикли. Ще има срив на цените и хосле пак нагоре 2 Тия дето имат свободен кеш без банки ще напазаруват на далавера 3 малкия бизнес ще го ядее голям. 4 големия бизнес ще види възможност в кризата и ще излезе още по - силен. Тва ви го казвам като генерален директор на мощна международна фирма

84

Анонимен

преди 4 години

Не ми се вярва цените да паднат с повече от 50%...Но обикновено не познавам...

83

брокера

преди 4 години

Айде пак вечните чакащи цените да паднат ,хахахах много ми е смешно защото от 2008 г чакате да станат цените по 200 евро кв. , мислите ли че човек който е купил имот го е направил с последните си пари, да не стане като свърши епидемията да скочат с 20% цените, добре че надеждата умира последна че да ви държиП.с. въпреки че има шанс да паднат ако епидемията в този си вид се задържи 2г , ама до тогава няма са ви останали пари да си купите имот

82

Гладен Брокер

преди 4 години

До АнонименБатьо, приготвил съм сто палки в кеш и все си мисля, че ще ми стигнат, но винаги купувам на дъно. Родшилд е казал: "Купува се когато има кръв по асфалта"