39

Анонимен

преди 4 години

Карам на нафта, но съм съгласен, че е най-добре е на газ или метан, ако няма да теглите каравани и лодки. По-чисто и евтино от това няма, колкото и икономичен да е дизела цената е водеща, 0.9лв/2.3лв. Ако вдигнат данъците и таксите ще го направя газо-дизел без да се замислям, вече не е толкова скъпо, само да оправят законите.

38

до един преди мен

преди 4 години

Това с непостижимите 5/100 , предполагам че го написа за да запълниш място в коментара.Много ясно че ако имаш Х5-ца на 15-20 години ще ти харчи 10/100 нафта, но автомобили от рода на форд"Фокус" отдавна са с реален разход под 5л, освен ако ни си цял ден в задръстване.За "Корса" и сие даже трудно отлепят от 4-4,2л

37

Анонимен

преди 4 години

Карайте на газ или метан. Стига с тези нафтови печки (и не се залъгвайте с този измислен разход по бор компютър от 5 на 100) просто навите коли от завода не излизат с такъв разход :)

36

Анонимен

преди 4 години

Цените на горивата в България, се понижават единствено след протести

35

Анонимен

преди 4 години

Ами няма какво да се чудим. Вие ако сте шеф на частна верига бензиностанции и ви е паднал шанс като този, да си удесеторите печалбата и за един месец да съберете за нова къща, яхта и Майбах...няма ли да се възползвате!?Защо да намаляват цената, като хората и така се редят да купуват? Може, от кучува срама и под натиска на недоволната тълпа да пуснете едни 10 сротинки, но по принцип не сте длъжен...пазарна икономика се нарича това.

34

Анонимен

преди 4 години

Ай дано, ама надали.Колко пъти през изминалите години като се вдигне петролът, и бензин/нафта се вдигат, а като поевтинее, някак си "забравят" този момент.Отделно, това с газа на -40% им дойде като шок, ся мътят схеми как да не връщат надвзетото. "Пазарна" икономика, хе-хе, мечтайте си, хора...

33

Анонимен

преди 4 години

Естествено, че с голяма неохота и закъснение ще намалят цената. Това са частни фирми, които ги интересува единствено печалбата и бонусите по Коледа. Напълно нормално е да се възползват от момента и да си максимизират печалбите.Единственото, което може да ги накара да намалят цената несимволично е намаляването на потреблението на техните продукти....е и държавата може да ги принуди, но това е протовозаконно и няма да доведе до нищо добро в дългосрочен план.

32

Анонимен

преди 4 години

УжасТ!

31

Анонимен

преди 4 години

Естествено, след като населението на света намалее с 20 % след коронавируса, и потреблението на горива ще намалее, а цената ще падне.

30

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 27Гладна кокошка просо сънува. Цената е такава каквато е понася пазара. Като гледам как се карат колите у нас никаква цена не ги плаши.

29

Анонимен

преди 4 години

До БатманИ да питаш, няма кой да ти каже. Като гражданин, плащащ данъци на тази държава, имаш пълното право да излизаш и да искаш. Който иска ще получи. Който си мълчи ще го д*** (това дето го прави вятъра).Вземи пример от Русия, която 3 години доброволно си намаляваше пазарния дял и на 06.03.2020 г. каза "Баста".

28

от 28

преди 4 години

продължение: Петък, 06.03.2020 г. ще влезе в историята като ден на началото на съкрушаването на системата на нефтодолара, съществуваща от 1960 г.

27

Анонимен

преди 4 години

"Нивата под 40 долара са пагубни за голяма част от производителите."--------Руската държавна петролна компания Роснефт нарече алианса с ОПЕК мазохизъм."Като отстъпваме от собствените си пазари, ние ликвидираме евтиния арабски и руски петрол, за да освободим място за скъп американски шистов петрол и да гарантираме ефективността на неговото производство", заяви говорител на Роснефт.На заседание на ОПЕК+ Виена, Русия отказа понатъшно участие в програмата за ограничаване на добива си.

26

Анонимен

преди 4 години

Бензина трябва да е 1,20лв,газта прпан-бутан 70 стотинки,дизела 1,00лв.Да не говорим,че и това са високи цени!!!!

25

Гига

преди 4 години

Ходи пеша тогава ! Падне цената много малко паднала измамници. Дигнат цената много са я дигнали всеки

24

Анонимен

преди 4 години

Мафията продължава да точи от бедните овце. Световната цена на барел падна с близо 50%, а на нас ни пускат 0,10 ст аванта колкото да има нещо. След като станаха милионери явно сега се стремят да са милиардери и дано се задавят.

23

Нагли кожудери

преди 4 години

С години съм се занимавал с продажба на горива.Разликата в цената наистина се отразява след около седмица при клиентите.Но при тази цена на барел реално цената на малките бензиностанций трябва да е 1.60-1.70 ,а при големите вериги с 5-10 ст. по-скъпо.И това е при марж от 15 ст. на литър.Измамници са , това е иситната.

22

Анонимен

преди 4 години

Нямало картел,нямал и дебелият Авери с които "играел карти"

21

Бате Гойко

преди 4 години

HeinrichHimmler .. нещо не ми излиза сметката..Нищо де, тяхната излиза.

20

Майна

преди 4 години

Марешки Пловдив вчера бензин и дизел 1.89