74

Анонимен

преди 4 години

Абе базикате го човека за храната в НРБ, ама и най-ниското качество от тогава е било по-добро от днешното. Идея си нямате днес какви химикали и консерванти се слагат в храната.Прав си е да тъгува по комунизма. В много отношения е било по-добре от днес.

73

Анонимен

преди 4 години

Е как ще нямаше западни стоки, а Кореком? Как мислиш, Бай Тошо телевизор Велико Търново ли е имал, или Грундиг?

72

Анонимен

преди 4 години

И ти завиват органика в амбалажна хартия... С ръцете, дето мият с тях легените... Ммммм, вкусно....

71

Анонимен

преди 4 години

96,Навремето познавах работник в месозавод. Той салам от магазина не взимаше, само такъв, който той лично е избирал още от завода. Та, разправял ми е това-онова и сега се смея, като си те представям как си нагъвал "органик", че и си примлясквал сигурно. И си си казвал "Ей, това е на корем! И е вкусно!".Дано си ял повечко, здрав да станеш.

70

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 96Абе не беше баш така леко мизерия си беше ама хайде... Например прясното мляко винаги го караха в легени и те едни мърляви гадни..И винаги в спукани торбички.Можеха да изкарат качество като за белите хора със всички стоки.Но не го правеха.За българите оставаха най-ниското качество.А за чужбина изнасяха всичко хубаво.

69

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 91Може и така да е ама защо винаги източногерманците скачаха през оградата към Западна Германия?

68

Анонимен

преди 4 години

До АнонименВ НРБ храната беше органик! Никакво ГМО и гадории. Имаш основните продукти - мляко (истинско, а не като днес), салам по БДС, ама супер салам, Лютеница БЕЗ консерванти, другарки и другари! Ядене в стола на корем. Стотинки струваше и беше вкусно. И бяхме здрави! Не се дрънкахме с наркотици, бяхме буци и не знаехме какво е депресия. А на международни олимпиади мачкахме яко! Я вижте колко медала имаме от Москва 1980 и от Сеул 1988. Днес сме на опашката! НРБ завинаги!

67

Анонимен

преди 4 години

87,За да се отговори коректно на въпроса ти, трябва условията да са еднакви. Разбирай, примерно 1980 г. Тошето да беше отворил границата, да се види кой ще остане :)Имаше един виц от ония години, дето Рейгън предложил на Тошо да свали телените мрежи и нашия му казал "Оооо, ти искаш аз и Людмила сами да останем тука!"

66

Анонимен

преди 4 години

НРБ не беше лошо ама другарете на върхът решиха да гепят.Дадоха властта на народната милиция.Е тия всичките мутри- бивши барети,каратисти,боксьори,борци,щангисти и тн.. Как станаха бизнесмени с милиони за 2 год.Очевидно някой отгоре ги е направлявал и правил чадъри.Що в Чехия,Полша,Унгария не направиха така? Запазиха си предприятията развиха ги модернизираха ги.В Бг останаха циганиите-кражби,трафик,рекет.Сега вече и официално палене на големи количества отпадъци и събирането им от цял свят.

65

Анонимен

преди 4 години

Като нормален човек избирам НРБ отвсякъдеЧовече, 30 години не си схванал, че НРБ няма да се върне и то именно Тошо и децата му най-малко искат това.

64

Анонимен

преди 4 години

Пенсионерите са твърде заети да мятат пачки от балконите на "другаря майор".

63

Анонимен

преди 4 години

В Народна Република България, освен че нямаше банани целогодишно, нямаше и наркомани. Днес е обратно - банани и наркомани навсякъде. Като нормален човек избирам НРБ отвсякъде, обаче оня белег с перестройката ми я отне! 10000 години в Ада да се пържи дано, продажник мръсен!

62

Анонимен

преди 4 години

Знаеш ли приблизително какво беше СССР?Ние, които бяхме най-зле от целия сицлагер бяхме цвете пред СССР.На едно детско филмче показваха някакви пионерчета /АКО ЗНАЕШ КАКВО Е `ПИОНЕРЧЕ`/, които получиха задача /не помня вече каква/. И наградата беше, че който победи ще му дадат за десерт компот. Да, да - компот.Всичките страшно се зарадваха. Тогава си помислих - боже, тези деца смятат компота за най-добрия сладкиш? УЖАС!

61

Анонимен

преди 4 години

Хахаха, кой ти изхвърля храна в НРБ в кофата бе :D Хората перяха найлоновите пликове и ги ползваха с години, тоя изхвърлена храна... Тва да не ти е сега, да можеш да намериш изхвърлен телевизор и холна гарнитура на улицата.

60

Анонимен

преди 4 години

При демокрацията има богати хора които изхвърлят много храна и пенсионерите ровят в кофите и се хранят с огризките.

59

Анонимен

преди 4 години

пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от хранаТо и да ровеха, нямаше и да намерят. Кой да ти изхвърля храна, като все нямаше.

58

Анонимен

преди 4 години

67,Бая си пообиколил. За това дето си похарчил по тия дестинации, можеше да имаш апартамент в не един и два областни града и да си имаш дом и сега.

57

Анонимен

преди 4 години

В Народна Република България нямаше да видиш ни Америка, ни Осло, ни Дюселдорф :)------------Kaто ги видях пък, много важно. Таман се убедих в западния "рай" и "свободата" им.По-добре стената никога да не беше падала. Чак сега разбирам какво сме имали. И как сме глупеели по простотиите на западните ***.

56

Анонимен

преди 4 години

В Народна Република България пенсионерите не ровеха в кофите за огризки от храна :)

55

Анонимен

преди 4 години

В Народна Република България нямаше да видиш ни Америка, ни Осло, ни Дюселдорф :)