151

Август Импер

преди 4 години

Първият въоръжен сблъсък между руснаците и турците датира от 1541 г., когато кримските татари с подкрепата на турците се придвижват към Москва под командването на Сахиб I Гирай. През 1556 г. кримският хан отново настъпва срещу Москва. Цар Иван Грозни изпраща срещу него войводата Матей Иванович Ржевски, по прякор Дяк, който не само прогонва кримчаните, но и достига до долното течение на Днепър, към Очаков и тук разбива турците. Еничари не е имало 15 век, чак 17в са! Не пиши глупости и не лъжи.

150

Запознат

преди 4 години

До До Анонимен 152Цървулче хем си неграмотно ,че и лъжеш за кримската война !!! Турската пехота печели войната ,когато англичаните панически отстъпват те виждат,че турския пехотинец не отстъпва има достатъчно мотериали,ограмоти се !!!

149

Сата НАТО

преди 4 години

Винаги Англия , Франция са подкрепяли Османската империя срещу нас. -------Кога е било това винаги, като в Първата световна сме били съюзници с Турция срещу Англия, Франция и Просия. И освен това на руснаците е разрешено да ни "освободят" на една конференция в Лондон..

148

Анонимен

преди 4 години

чорбалан да целува ръка и да бяга обратно, докато не са му подпалили гащите от бой...

147

Анонимен

преди 4 години

Жалко е как винаги евроатлантическите ценности са съвпадали с интересите на Турция. Винаги Англия , Франция са подкрепяли Османската империя срещу нас. Даже и сега същата работа. Единствено и само единствено благодарение на желязната воля на пияния мужик Турция е прогонена от Балканите. Ако питахте европейците това никога нямаше да се случи. Ако турците бяха свестен народ и добри управници нямаше да се стигне до разпада на империята им.

146

...

преди 4 години

При следващата визита на Путин в Анкара, Ердиган трябва да му направи лек намек, за 1571г. когато 15 000 еничари и 30 000 кримски татари гонят руската армия чак до Москва, влизат в града, опожаряват го и взимат хиляди рускинчета за робини да служат на господарите. Да не забрави и леко да намекне за 1711г. Прутската война, в която турците разгромяват армията на най-ввликия им цар Петър велики и го пленяват. Чак се наложило петърчо да се моли, като младо рускинче пред султана да бъде освободен.

145

Анонимен

преди 4 години

Жив и здрав да е Путин - за сега единствен в света работи за интересите на държавата си без да създава вoйни!

144

Reptile

преди 4 години

Слава на ИМПЕРАТОРА ПУТИН и неговата православна армия!

143

Поручик Голицин

преди 4 години

Ако Путин реши, с едно натискане на копчето Турция ще се превърне в лунен пейзаж.

142

Клаузевиц

преди 4 години

Бе не знам кой кого гледа, но ако Турция декларира, че е пряко заплашена, според Конвенцията от Монтрьо може да затвори Проливите, а ако затвори и въздушното си пространство, никак не е ясно какви ще ги дъвче Путин в Сирия.

141

Anonymous

преди 4 години

Нека Асад и руснаците да избият сунитските кучета на Ердоган

140

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 141 славяните са равноправни - и когато част от славяните са под турско робство, други славни славяни са ги освободили! робски е твоят поДМит мозък!

139

Тато

преди 4 години

Хаха! Евала на Путин и руснаците! Малко да ги наредят тия *** квадратноглавести турски.

138

анонимен

преди 4 години

Прабългарите не са славяни,тюрки са били. Докога ще се тъкми тази история? Ехоооо?! Държава без история

137

анонимен

преди 4 години

1854,кримската война Русия губи от Турция и съюзници. За съжаление победителите разменят Крим за Бесарабия с Русия.

136

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 148Точно. Имам чувството че само чакат да се напише нещо, каквото и да е което показва Раша в благоприятна според тях светлина (колко е благоприятна да се подиграват на партньора си за преговори е друга тема) и започват с панегириките. Между другото, те явно и на нас така са ни оставили паметника на Съветската армия и още куп други гадости: като подигравка.

135

Анонимен

преди 4 години

Гледам по руската тв че само Путин решава абсолютно всичко в РусияПутин това Путин каза така и това е там правителство има ли и парламентили Путин е баща и майка и цар и господар на всички и за всичко

134

Анонимен

преди 4 години

Колхозните копейкаджии се наакаха, славянски бедни душици. Роби са ви излюпили под съветско робство, роби ще си измрете под руско.

133

Анонимен

преди 4 години

До 146 От това, което пишеш става пределно ясно какъв си и защо пишеш в българските форуми. Само че ние провокации от дервишки мишки не приемаме

132

Kubilay

преди 4 години

Руските *** понеже се изложиха като кифладжии, и подкрепяните от тях шийтски кучета се разбягаха като мишки, разчитат на разни символики. Ердо отиде в Москва, защото Путин го беше страх да мърда докато не му приемат промените в конституцията. По тази логика, ако срещата беше останала за двореца в Анкара, Ердо щеше да го посрещне под армата на Османската империя, която многократно е наритвала руснаците. И какво? Нормално е всяка империя да има своите символи.