48

Смях

преди 4 години

Отдавна дори леваците строители са по чужбина.При мен има две семейства българи,които се занимават със строителство.За 5г. успяха да си купят къща тук.Мисля,че е около 350 хил. евро.Непрекъснато имат работа.Разходете се във Франкфурт ,от всеки строеж се чува бг реч.Ако българите не започнат да дават по няколко хиляди евро месечно ще си строят сами.

47

До34-Строителни воис

преди 4 години

Значи ГЛЕДАШ ПО ОБЕКТИТЕ !!! Ами около 2 милиона са само ,,ГЛЕДАЩИ"-нито учите нито работите. А на клавиатурата сте ненадминати да давате акъл за неща от които хал хабер си нямате.Търтеи и дървени философи.,чакащи НЯКОЙ ДА ДОЙДЕ ,ЧЕ ДА ИМ ДАДЕ???Какво и за какво бе племе инфантилно!?!?

46

Масовифалити

преди 4 години

През 98-*** се взимаха по 40 лева,а сега по 60 на ден,ами те продавачките взимат повече!

45

Весо кофражисчето

преди 4 години

Дайте да се разберем. Строителството е " проста работа" Но не е за прости хора! То платна,кламери,триноги и доки. Много даже и не са чували даже! Та хамалогия и тичане цял ден.Не успееш ли да направиш кофража и залееш бетона за деня.Все едно нищо не си направил! Хамалогия и тичане е за всеки строител всеки ден!-:( Едва ли го разбират повечето това! Та хамалска работа, Но недостойно заплатена уви!

44

Анонимен

преди 4 години

Заплатите са по високи Просто това са данни от осигуряването

43

Реално

преди 4 години

Шефове в строителството се държат като животни с работниците си затова останаха само роми и тук там по някой льольо който си мисли ,че е на престижна позиция!ужасссс

42

Анонимен

преди 4 години

В България назначените капиталисти от БКП-БСП са над 80% и от тях не може да се очаква никакви заплати. Това са хора, които са крали от Държавата цял живот и сега да плащат нормални заплати просто забрави.

41

Анонимен

преди 4 години

19 лв/час и нагоре според бранша и професията , 5-дневна работна седмица , за събота , неделя и празници - 28 лв/час , 25 дневен платен отпуск , 60 дена неплатен , ЛИЧНА здравна застраховка , ЛИЧНА пенсионна застраховка , това за начало и ще имате работници .

40

Накъде,необразовани?

преди 4 години

Повече от 1 милион българи,нямат елементарна квалификация за работа.На тези хора предложиш ли им работа те нямат елементарна квалификация да я свършат.Ако преди 30 години хванеш един полуграмотен тип,за три месеца ще го научиш да кара трактор.Да но днес не можеш за повериш в ръцете на някой Пешо или Асан съвременна машина или уред,Машини и техника се дигитализират,навлизат нови технологии в мшиностроене,електотехника и електроника,транспорт ,енергетика и т.н.А няма кадри с професионални умения

39

Истукан

преди 4 години

В производството стари машини от времето на Живков, а искат качество и бързина. Няма как да стане. Че и на всичкото отгоре недоволстват, че нямали кадри. Осигуриха ли им всичко, че казват, че няма? Ако всичко е осигурено и заплатите са високи, не българите ще ходят в чужбина, а чужденците ще искат да работят в България.

38

майорски

преди 4 години

някога по комунизма строителите бяха едни от добре платените и търсени професийй....учете се от онова време .....иначе няма оправия .....Бай Тошо го разбра още 50-та година как се прави ...стрят се пътища ...язовири ..... икрпняване на селското стопанство с АПК и ТКЗСта.....после се откриват заводи,фабики за преработка. после университети да се обучат кадри...стандарта се вдига...и така една хубавка Българийка и вие сега вървите по този път ам защо трябваше 30 години да седим на едно място?

37

българин

преди 4 години

При капитализма е така! Вие какво очаквате?! Нали " чорбаджията" Иска да ***,*** и ***?! И все му се вижда малко постигнатото и иска още и още!

36

Прасе с каска

преди 4 години

До Анонимен 32 разделящия професиитеПреди години един такъв "специалист" като тебе се беше изцепил, че за две бутвания на клавиши не трябвало да плаща. Веднага беше поканен да седне и да си покаже уменията с Фотошоп и познай. Последва едно мънкане, охкане и т.н.Та ти си същия като него, дървен философ.

35

Анонимен

преди 4 години

Има майстори ремонтиращи къщите и апартаментите на хората. Така вземат повече пари отколкото да работят на строеж.

34

Анонимен

преди 4 години

О, колко тъжно! Няма кой да им бачка в пек и студ за смешни пари, та трябвало да внасят северномакедонци и окраинци... Някак им се проваля краденето, като няма кой да работи. Тъжно, братя герберасти, тъжно...

33

Анонимен

преди 4 години

Хем да са от района, без да давате големи заплати и без да квалифицирате. Да са от бюрото за да вземете пари от държавата и да ви излязат безплатно.Няма социални придобивки, свършват черната работа и се подменят.Заплатата на месец+ един месец депозит за да няма на къде да бягат.

32

Големанов

преди 4 години

Има и много некоректни и измамни майстори. Пример Иво Сашков.

31

Строителни войски

преди 4 години

Нали плашат че ще си внесат работници---какво дремят....в момента бачкаторите ги смачкват от работа и на 55г са смачкани и болни и без пенсии ...като гледам по обектите само млади турско говорящи от чукарите и покрай тях тартори дето ги използват.в строителство се работи само ако се изкарва двойно на служител иначе ще ти вземат здравето за без пари и ще се влачиш болен като *** без една стотинка на старини.

30

Анонимен

преди 4 години

На гръцката граница чакат едни кадри, вземате ги ,те да бухат за 900лв.

29

хахо

преди 4 години

до *** 6. моята заплата е шестцифрена ама за 10 години. и не работя нито един ден.