46

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 46Защото, ***, всички българи са платили сигурно над 300 милиона за да ти построят околовръстни и тангенти и междуселските пътища, които искате да си ги ползвате безплатно, а 99% от останалите българи през живота си най-много 1 път да минат от там и ще са си платили винетка да стигнат до него! Тъй, че или общината ще ви плаща винетките или вие директно или никой няма да плаща

45

Анонимен

преди 4 години

Ако човек няма пари за 1 годишна винетка, за какъв " шофьор и автомобил" се дискутира...?Баси мизepията...

44

Анонимен

преди 4 години

До МислетеАбе таранкоолу, какъв пътен данък те гони?Няма пътен данък, откакто има винетна система!Има местен данък МПС, който се плаща в общината и влиза в общинския бюджет, а не в този на АПИ.

43

Анонимен

преди 4 години

Шефът на АПИ каза каква е цената да няма винетки до София - 40 милиона за 5 години или по 8 милиона на година, които Столична община трябва да плати на АПИ. Защо всички Софиянци трябва да плащаме на хора от цяла България да пътуват там без да плащат?

42

БЪЛГАРИЯ

преди 4 години

ШЕФА НА АПИ КАЗА КАКВА Е ЦЕНАТА НА НЕПЛАЩАНЕ НАВИНЕТКИТЕ ОТ СТРАНА НА т н СОФИЯНЦИ----80 000 000 ЗНАЧИ ОСТАНАЛИТЕ ИЗВЪН СОФ ОБЛАСТ ЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПЛАТЯТ ДОКОГА СОФИЯ ЩЕ Е ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ

41

До 43 немислещият

преди 4 години

Това не са квартали на град София. На територията на Столична община, което съвпада с област София, има 4 града и 34 села. На територията на област Пловдив или област Благоевград, също има много градове и села.

40

Мислете

преди 4 години

Това са квартали на София , с пътен и имотен данък като за София.Има градски транспорт и т.н и т.н.Не може едни да плащат за да пътуват в града , а други не.Троловете да четат преди да пишат.

39

Мисирков ПРЕМИЕР

преди 4 години

Без семейни начала е още по-лесно! Хващаш мисирката, правиш я министър. Може да водиш я с тебе по света или я оставяш сама да прелита до Брюксел, или пък я оставяш в Барселона. Наливаш й държавни пари в сметката и и осигуряваш маркови чанти за хиляди евро. Друга мисирка оставяш министър, каквито и гафове да забърка. Джендърството да върви! Кеф ти угоена, кеф ти не угоена мисирка, кеф ти безмозъчна, кеф ти с малко мозъче, но все мисирка. Семейните начала не

38

До 37

преди 4 години

А защо от твоето село до областния град, само селяните от твоето село няма да плащат винетки? Това е противоконституционно. Или всички ще плащат или никой, защото милионите за този път са платени от всички българи, а селяните от твоето село сте части от процента от тях.

37

До 37

преди 4 години

Няма такова нещо. Откъде измисли, че само софиянци няма да плащат за винетки около София. Ей богу, провинциалните комплекси край нямат.

36

Нищо ново

преди 4 години

Предвиждам, че ще изгърми поредният гербаджийски бушон - този път шефът на АПИ.Нищо ново, но когато в една инсталация постоянно горят бушоните, проблемът не е в бушоните а в (гербаджийската) инсталация.

35

Велес

преди 4 години

"Ще има ли скандал заради винетките?"- Хммм. А ще има ли скандал за газовите уредби на автомобилите? Оказва се,че най-екологичните автомобили и водачи са най санкционираните от законотворците!И не можем да се защитим от некадърниците в парламента и правителството!- Хайде, Баце, Направи си един евтин ПР, като скръцнеш със зъби на някой пальош който предварително си програмирал като "бушон"!-Или сте на принципа . "Създаваме си зорлем проблеми и затруднения които после героично да преодоляваме!

34

Анонимен

преди 4 години

До До 31Напротив, София в този случай се различава, защото определя неплащането на винетка за този път само за "софианци". Това е противоконституционно. Или всички ще плащат или никой, защото милионите за този път са платени от всички българи, а софианците са 15% от тях, че и по-малко.

33

До 32 Край

преди 4 години

Просто е само в твоята глава. Не излизам от София с колата - защо трябва да плащам за винетка, след като съм платил данък към общината, а и докато вися в задръстването, как руша улиците? Идващият от Турция тур си пълни резервоарите с гориво в Турция, минава през България без да зарежда и как плаща за минаването побпътищата на България.

32

Анонимен

преди 4 години

До СкептикНе си прав, в нашата страна е по-добре 1 да отговаря за пътищата, защото има много общини на малка територия и за да се поддържат пътищата в страната адекватно, трябва всяка община да намери качествени администратори специализирани в тази сфера и фирми изпълнители. После що имало корупция. Ами нито ще намериш толкова подготвени кадри, нито фирми. Много по-адекватно е да има 1 структура, която да носи отговорност, да си има специалистите и няколко големи фирми да работят по пътя.

31

До 31

преди 4 години

Питаш защо, но защо сам не си отговориш? Всяка община може да освободи някои пътища от винетки като поеме разходите за подръжката им. Аз друго се питам - докога ще избивате провинциални комплекси? В този случай София не се различава от другите общини, но дай да избиваме комплекси.

30

Анонимен

преди 4 години

Значи селяните от столицата, за пред останалите българи са "софианци", всички в провинцията са прости иначе реват, че им искали пари да се прибират по селата където живеели. А алтернативен маршрут имат, пътя е строен с парите на всички българи, а не с общински! България плаща за кефа и самочувствието на столицата! Политиката за София е вредна за страната, защото не само, че привлича населението със заплати и екстри, но дори го стимулира с парите и за сметка на страната, а тя се обезлюдява

29

Скептик

преди 4 години

В България има около 30 някогашни окръжни градове. В радиус от 15-20 км се намират почти всичките им прилежащи квартали и зони. Фактически за тол такса остава само магистралата. Даже и за това не съм сигурен. Тол таксите са за Австралия или рядко населени области в САЩ, Русия..... дето има 300 км между населените места.

28

Край

преди 4 години

Решението е просто парите за поддържане на пътя влизат в цената на горивото - колкото гориво ползваш - толкова път потребявал

27

Анонимен

преди 4 години

Защо в София и околностите няма да има винетки ,а в другите общини ще има? Селото на което живеят родителите ми е на 14км от областния град в който живея и винетката е в сила! Качеството на пътя е лошо, плащам данъци , застраховки, винетки и какво получавм ? Без винетки в собствената общини от който сме ,това за мен е решението !