12

Анонимен

преди 4 години

де стъпи турски крак - трева не никне. 500г бехме под турско, са 30г. управляват в сянка.

11

Анонимен

преди 4 години

До ЩирлицДа ти кажа , първите християни са от Сирия,а и тези от Армения,гърци тогава не е имало,имало е мулти-култи византийци.

10

Анонимен

преди 4 години

Арменците са ни братя по съдба,четете стихотворението "Арменци""Изгнаници клети, отломка нищожнаот винаги храбър народ мъченик,дечица на майка робиня тревожнаи жертви на подвиг чутовно велик -далеч от родина, в край чужди събрани,изпити и бледни, в порутен бордей,те пият, а тънат сърцата им в рани,и пеят, тъй както през сълзи се пей. ............................................... "

9

Щирлиц

преди 4 години

Архитект на красивия храм е арменеца Трдат, който е построил и прекрасния купол на символа на Константинопол църквата "Света София".Доколкото знам,църквата Света София е построена от милетските гърци Антимий и Исидор.Та горенаписаното леко ме хвърля в смут,ама може и да има нови разкрития по въпроса,знам ли?

8

Анонимен

преди 4 години

Армения - древен народ, древна земя! Първата християнска държава. Имат моите уважения.

7

Григорис Паликарски

преди 4 години

Турция трбва и ЩЕ върнат 150 000 кв.км ЗАПАДНА АРМЕНИЯ-- на Армения !ЛЕНИН ПРЕДАДЕ ГЪРЦИЯ И АРМЕНИЯ В 1921 ГОДИНА !АНАТОЛИА = ГЪРЦИЯ И АРМЕНИЯ + ГОЛЯМ КУРДЕСТАН...ТУРЦИТЕ В МАНДЖУРИЯ И ПУСТИНЯТА ГОБИ--ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ, ТАМ ЩЕ СИ ИДАТ ПАК .

6

Анонимен

преди 4 години

и какъв е изводав състава на руската империя армения е просъществувалакато независима държава не еи след 21 година което е останало в СССР е било армения и сега е арменияи най-голямата арменска църква се намира в москва- не в истамбул или някъде другадеизвода всеки малък народ който се е залепял за руснаците е оцелявал като народза грузия да не говорим на колене са се молили на руснаците да ги вземат в империятае и сега има народности с по няколко хиляди човека на са живи и са народнос

5

pesho

преди 4 години

До хмКак не строят, толкова много джамии и чешми са построили!!! БУХАХАХХА МУХАХАХАХАХАХ

4

ЦАРИГРАД

преди 4 години

Градът на Кесар - канасубиги Тервел, Цар Симеон Велики! Също и Княз Борис

3

хм

преди 4 години

че ако не са турци, кои да са? само рушат, нищо не строят

2

Анонимен

преди 4 години

И Велики Преслав е конкурирал Константинопол. Потърсете специализирана литература, ще научите интересни неща.Новодошлите да присъстват ва земите ни са направили каквото са могли - рушили, трошили, грабили. Но крепостните стени на Преслав оцелели до 19-и век. Едва тогава качественият камък свършил работа на "присъстващите" - станал на чакъл при построяването на Хиршовата железница.Та така.Но актуалният въпрос наистина е "Кой ще плаща обезщетенията за всички тези поразии?"

1

Анонимен

преди 4 години

Турция да плати подобаващо обезщетение.