308

Анонимен

преди 4 години

След освобождението от турско робство, всички турски гробища в София са разкопани и пренесени. Не трябва ли така да стане и с руските гробища след края на руското робство. 30 години минаха вече, докога ще търпим тоя позор?! При това турските гробове са били на турци, които са си били жители на София, а тук става въпрос за някакви пренасяни трупове- ВАРВАРЩИНА!!!

307

Циник

преди 4 години

Цели 5 пленени руски бойни знамена има българската армия в актива си. Кавалерията на генерал-майор Иван Колев дори пленява цялата Оренбургска дружина, заедно с командира и бойното им знаме.------Не само са воювали българи срещу руснаци - ми са ги и млатили, като мачe в дyвар.А тъnyнгера с тоалетната в двора - зад кoчината на npacето - още не може да свикне, че на дедо му партийния билет - за нищо не става

306

Анонимен

преди 4 години

Забравихте за Иван Колев, а руснаци?

305

Касапин

преди 4 години

Знаеш какво става 44 зарязваме ссср ците и се прибираме от фронта ... Тъй че не леж на тая кълка дето някой цял да мине на тяхна страна по любопитен е факта че над 500 червеноармеци също бягат и тръгват с нас ...реалноста в руския ссср въшлив затвор ще накара всеки да ги намрази

304

Пламен

преди 4 години

Време е за 30% мито за българският износ за РФ. И визи за желаещите да посетят РБ. Нека останат само айтитата и кауфланд-лидл.

303

Анонимен

преди 4 години

Не са пратили българска войска на източния фронт,щото цялата войска е щякада премине на руска страна през ВСВ и да се бие за руснаците,затова не са пратили войска,това сам царя си го признава.------Глупости! Българската войска попилява руската по време на ПСВ и това хич не и пречи.

302

За 341

преди 4 години

Вземи се гръмни та да се освободиш от собствената си глупостОрдите на Сталин унищижават Третото Българско Царство !Заради което , ние Българите мразим пРосияПонял?

301

Анонимен

преди 4 години

Ако наистина има кокали на поробители трябва да се махнат оттам. Руснаците да си ги вземат, те не са умрели тук. А камъните, в музея на соц. изкуство.

300

До 338

преди 4 години

Ами значи, да се изровят тези кости и да се върнат на Русия. Тези хора може би имат живи наследници. И за тях ще е по-добре така. Не съм видял някъде да пише кой е погребан там, което значи, че в сърцето на Лозенец имаме нерегламентиран, масов гроб.

299

Анонимен

преди 4 години

Всички платени *** са се залепили като мухи на *** на темата,да плюят по Русия и славянските ни братя освободители.Да им приседнат лъжите,дано!

298

Анонимен

преди 4 години

Абе циниk-миник, айде бегай няма само твоите глупости да четем. Айде дигай на село. Ти тоя паметник не си го и виждал даже. В твоето село още седят паметници на шумкари-терористи.

297

Анонимен

преди 4 години

До КасапинНе са пратили българска войска на източния фронт,щото цялата войска е щяка да премине на руска страна през ВСВ и да се бие за руснаците,затова не са пратили войска,това сам царя си го признава.

296

Циник до 335

преди 4 години

Аз само да попитам, какви кости са заровени там? Щом е костница, значи и кости трябва да има, но на кого?! Нещо ми е фейк тоя "паметник"---------По заповед на Сталин - у нас са возени (внасяни) мъpши на червеноармейци...Та да има с какво да се "отсрамят" руските орди

295

Ебал съм им мамата

преди 4 години

На окупаторитеДругият път- динамит!

294

Циник до 333

преди 4 години

Другарю шизак - свиквай.Няма вече конгреси... Питай дедо си. Макарче още ви угояваме - кърлeжи червендалести

293

Анонимен

преди 4 години

Аз само да попитам, какви кости са заровени там? Щом е костница, значи и кости трябва да има, но на кого?! Нещо ми е фейк тоя "паметник".

292

Касапин

преди 4 години

руснаците ТРЯБВА да са ни благодарни че не пратихме войски Щото тогава швабите щяха да СПЕЧЕЛЯТ поне на изток със сигурност Вече се бе получавало ПСВ имено включването на България доведе до воения погром над русия ФАКТ

291

До Циник

преди 4 години

По езика ти личи комунистическия произход. Това сте вие пролетариата, само мръсни приказки и злоба.

290

Анонимен

преди 4 години

Това е гнусен паметник на поробители и кръвопийци.

289

Анонимен

преди 4 години

Същото е отношението на Вазов към Удроу Уилсън - разочаровен е от лъжите, че ще помага на България. От големите империи нашата страна (и не само тя) не е видяла нищо добро.