Снимка: Сдружение на русофилите в България

Отчупиха носовете на войниците от Паметника-костница на съветската армия в столичния квартал „Лозенец“, алармираха от Сдружение на русофилите в България.

Още по темата

Кога точно се е случило поругаването на паметника не е ясно, но се вижда, че на прицел са били само носовете на двама от войниците.

Според сдружението е нужно посегателството над паметници да бъде спряно с по-сериозни присъди и ефективни действия от страна на държавата.

Паметниците на Съветската армия в България периодично биват обливани с боя или поругавани по всевъзможен друг начин. Всеки път от Русия се чуват гневни коментари по повод действията у нас, но това не води до спирането им.

Коментари Напиши коментар

425

Бай Редник

преди 1 година

До Боцман............."Боцмане"..........Руските бази се наричаха Комендатури. Всеки месец идваше руско изпражнение да ги проверява. Руските стаи си ги отваряха със собствен ключ, с който ние Българите не притежавахме. И не ходи на почивка в Боровец, че там има хранилище за ядрени боеприпаси което обслужваше ракетната бригада в Смоков и не се мотай около Айтос по същата причина. От руснаците получихме Чернобил.

424

Боцман

преди 1 година

Русия е велика държава и никога нее имала бази унас и добре че беше да изкопува краставичките за да има работа за хората. Плащаме цената от освобождението .а американците къф го дирят тука тия робовладелци копие на турското робство

423

Анонимен

преди 1 година

Ами, малко им е. Бял ден не сме видели след тях