159

Анонимен

преди 4 години

Колкото и да реват тия дето искат доживот аз съм против и много като мен нямам желание да има доживот и да ги изхранват с мойте пари и спарите на другите данъкоплатци да чукат камъни и да се изхнват не с мойте и с парите на другите на другите данъкоплатци ревете за да се промени закона и да чукат камъни трябва да работят да работят за изхранването си ние няма да ги изхранваме

158

Анонимен

преди 4 години

Независимо дали присъдата е условна или ефективна 1 година или 20 години трябва да си плащат те издръжката да им се намери работа трябва всеки тежък престъпник да работи и да си плаща издръжката

157

Анонимен

преди 4 години

Убийците трябва с каквито и присъди да са 4 или 10 12 20 години и тнт години но времето да не им минава в затвора като на почивка само да ги хранят а да са принудени да работят за да си плащат храната не може с данъците на народа да се изхранват тия

156

Minuva42

преди 4 години

Правилно. Трябва да се освободи място за извършителите на престъпления с висока обществена опасност. Например за извършителите на споделено пътуване.

155

9 мм, за да има мир!

преди 4 години

Липсата на СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ за най-долнoпpoбнaта и3мeт е равносилно на смърт за всяко човешко общество, загубило инстинкта си за самосъхранение и стремежа си към справедливост и ред! Помилвайки убиец, сам ставаш убиец!

154

Некъф

преди 4 години

Ние искаме връщане на смъртната присъда, а те ще махат доживотната!Ще играе брадвата ми се струва.

153

авторите на статисти

преди 4 години

да ми обяснят как се превъзпитзва *** пребил и изнасилил 7 годишно дете, а в някои случауи и по-малки!!! Не само, че не трябва да се маха доживотния без право на замяна, а трябва да върнат и смъртното наказание! Предложението е подигравка с жертивите КОИТО СЪЩО ИМАТ ПРАВА!

152

Aйде

преди 4 години

авторите и техните статистики да обяснят тогава, защо в страни като Дубай, Катар почти няма престъпност, а наказанията им са брутални. Разликата е, че там занят, че ще ги хванат и като ги хванат ще ги осъдя...няма опция ще ми се размине. Престъпноста намалява тогава, когато престъпника знае, че няма шанс да му се размине!

151

Анонимен

преди 4 години

"Възможността за замяна на доживотния затвор стимулира осъдения за положителна промяна, пише в концепцията."Тоест махате доживотния без право на замяна, после някой влиза в мола, изтрепва една камара хора, след което вие ще го стимулирате за положителна промяна...

150

Анонимен

преди 4 години

"Идеята на промените е, че "доживотният затвор без право на замяна не се различава от наказанието "доживотен затвор"."Това трябва да е мисъл на някой бавноразвиващ олиго френ, което обяснява мало умния проектозакон. Доживотния без право на замяна не подлежи на повторно преразглеждане в съда, за разлика от доживотния затвор. Как да не се различават?

149

Ангелов

преди 4 години

Водят дела за десетки хиляди левове обезщетение. И съда им присъжда по някоя хилядарка, въпреки че условията са в пъти по добри от старческите домове. Обикновения гражданин не може да осъди ВИК или енергото за някоя авария, но ако в затвора липсва вода или ток временно, съда присъжда обезщетения на затворника.

148

Ангелов

преди 4 години

От 2 години в пробацията няма общественополезен труд /той е изключение за 1 на 20 осъдени/. Съда дава само подписи два пъти седмично. Глобите не се изплащат, независимо дали има наложени. Лъжа е също че пострадалите получават някакви обезщетения. Осъдените не плащат нищо, живеят на наш гръб, и са вечно недоволни. Дори в последно време чрез алчни адвокати водят дела за вентилация в килиите, "лоша" храна, недостатъчно осветление, недобро медицинско лечение, не им сменят спалното бельо и др .

147

Патриот

преди 4 години

На всички copocoиди и либepacти, които подкрепят този проект, им пожелавам от сърце да се срещнат лично със Северин Красимиров от Русе и с Аксел Олеков от Галиче, по възможност без свидетели и в безпомощно състояние!!!

146

Анонимен

преди 4 години

Това са иди0тщини. Първо, идеята на присъдата "доживотен затвор без замяна" не е да се превъзпитава, а да се изолира непоправим и3верг от обществото. Така че тази присъда е абсолютно необходима и дори е компромис, след като вече няма смъртна присъда. Колкото до административни присъди като глоби за леки престъпления - първо, *** нито ще ги стреснете с тях, нито ще им вземете и лев. Така няма да има правосъдие. Очевидно от Новия Голям Брат пак ни налагат закони, стимулиращи разрухата.

145

каторга

преди 4 години

До специалистно урановите мини!

144

1

преди 4 години

Със турци, араби, иранци и сирийци- Ислямисти трябва да сте толкова ТОЛЕРАНТНИ както те са били спрямо хората живели в ВИзантия( християните) и Персия( вярвали в зороастризъм).. Ислямските змии за изяли и изтребили всички други там и затова сега в Иран и Турция има САМО Ислямски змии..

143

Анонимен

преди 4 години

До макмак,да знаеш,че грешно ти натиснах плюс,защото ти си от онези престъпници,които тероризират селата с кражби,които понякога завършват и с убийства,кражбата също е престъпление!

142

2

преди 4 години

Затуй и ние трябва да правим с тях както е правил Влашкия цар- Дракула. Оня набучвал на колове Ислямистите. Кола влизал през *** и излизал през устата на Ислямската змия.. Така когато за ВТОРИ пореден път Ислямистите нападат Влашко( Румъния през 15 век), Ислямиститие видяли цяла гора от набучени на колове Ислямски змии и избягали обратно.

141

Анонимен

преди 4 години

Това не е добре,има изверги,които мястото им е само в затвора,защото са опасни за обществото!

140

мак

преди 4 години

Как един убиец ще се поправи, та да му заменят доживотната? И без това няма справедливост, а за брутални престъпления наказанията биват леки, вие пак мислите за извършителя, а не за жертва и справедливост. А какво значи "много ниска общ. опасност", кой ще определя това? Начии, на баба Пенка беднякът й открадва кокошките, и понеже това не са милиони, тряс, страховита глоба. Кога ще я плати беднякът и как ще го принудите да се издължи?