35

Анонимен

преди 4 години

Централен Балкан през зимата е доста опасно място. Времето се сменя бързо и духат ураганни ветрове. Хората често подценяват опасностите и за жалост понякога е фатално. Мъчно ми е да го кажа, но след близо три денонощия при тези условия, шансовете са минимални...

34

ИСТИНАТА

преди 4 години

Всеки месец някой луд се губи и се харчат някви милиони за да намерят труп. Не можеш да предпазиш човек, който не иска сам да се пази

33

До оня с 2та км.

преди 4 години

При сегашните условия тези 2км можеш да ги вървиш и 2денонощия ако са ти останали сили или не си примръзнал на дирек. Даже и със снегоходки на този маршрут ще драпаш 4-5часа за километър при тези навявамия. Ако до неделя несе намерят, ще ги видим къде са замръзнали към края на март, началото на април, ако не са ги оглозгали дотогава чакалите.

32

До 34

преди 4 години

Доста глупости си написал. Хората в планината вървят в група само ако имат еднакво темпо. Никой няма да забави за да изчаква, освен ако не става въпрос за ранен или болен човек. На тия двамата никой не им е виновен, че са качили върха посреднощ и само след 4 часа са тръгнали да слизат уморени. Затова са били и по-бавни.

31

Анонимен

преди 4 години

Аз не мога да разбера колко трябва прооост , че да оставиш тия двамата, а не да вървите в група при такива условия.------- Ти какви хова мислиш, че ходят по планините? Всичките са корави егоисти, които смятат, че ще живеят 150 години ако непрекъснато подтичват и се катерят и дишат планински въздух. Откъде накъде ще се грижат за някакви любители по маратонки? Да ***, няма да си нарушаваме темпото! Те и тия, дето сега ги търсят, работят главно за егото си и да не си седят вкъщи.

30

Анонимен

преди 4 години

Това с маратонките се оказа журналистическа измислица, Хората, които са ги видели на върха и с които са слизали не го потвърдиха. Но дори и с най-добрата екипировка да се тръгне нагоре в това време е глупост.

29

Анонимен

преди 4 години

до 31 Самият факт, че са вървяли до върха през нощта говори много колко са си повярвали тия, а като сложим и маратонките...няма какво повече да се добави!Никаква жал не изпитвам към такива дето се правят на Джон Рамбо.

28

Анонимен

преди 4 години

Цялото изкачване е било много зле планирано. Стъпили са на върха в 3 сутринта, което значи, че са тръгнали от Паниците по тъмно. Да правиш нощно изкачване, зиме и при прогноза за рязко влошаване на времето си е меко казано безумно. Поч1ивали са само няколко часа и са тръгнали да слизат при много лошо време. Това е и последната им грешка...

27

Анонимен

преди 4 години

до 27 Точно на 2 км от връх Ботев е пълно с широколистни дървета, бе пумпал!

26

Анонимен

преди 4 години

до 26 Не са само тия, имало е още двама идиoтa с тях, но ония са напреднали, а тия са изостанали и са се изгубили. Аз не мога да разбера колко трябва прооост , че да оставиш тия двамата, а не да вървите в група при такива условия.

25

Бай х

преди 4 години

Крайно време е да се въведе разрешителен тежим за тия преходи и изкачвания.

24

Анонимен

преди 4 години

Около върха изобщо няма да видиш дървета защото е доста над горския пояс, но нали сте все специалисти...

23

Анонимен

преди 4 години

Насред зима, прогнози за студ и сняг, а на теб единствената мисъл, която да протече в тиквата ти е да заведеш сина си на връх Ботев за разходка. Хората са изгубили способноста да мислят. Такива не знам и какво да мисля за тях, в будна кома ли са, откровено *** или какво.

22

Анонимен

преди 4 години

до 24 Около връх Ботев трудно ще видиш дървета отрупани със сняг по това време, защото са широколистни. Ако са иглолистни- да!

21

шматка

преди 4 години

До 9Пуснаха ви веднъж мухата с тези термокамери и решихте че те решават всички проблеми.Когато са облечени с дебели зимни дрехи или са под дърветата отрупани със сняг камерата няма да ги види.Ако са се скрили под някоя скала на завет също няма да ги види.Термокамерата не е рентген

20

4i40 asen

преди 4 години

i ko tarsat tam tezi samoubitsi

19

Анонимен

преди 4 години

Абе такива защо изобщо ги търсят. Те сами са си написали присъдата.

18

Анонимен

преди 4 години

Рамбо в планината може да беше с голи ръце до рамото и един брезент за шуба, но краката му бяха в кубинки.

17

Анонимен

преди 4 години

До АнонименЗа това не случайно написах "...в първите часове след сигнала..." В първите часове все още има голям шанс хората да са живи и камерата ще свърши работа. Ясно е, че след смъртта няма какво да се търси с тази камера. Да не говорим, че подобно решение би спестило обикалянето на сляпо на всички тези хора ден след ден.

16

Анонимен

преди 4 години

Може да са паднали в Джандема.