19

Анонимен

преди 4 години

До: номер 15Аз също отскоро съм с диабет.Шведски учени наскоро установиха, че диабетът е много видове, а не само два, както се смяташе досега.Но, както и да е.Баща ми беше така. За съжаление, почина миналата година. Получи втори инсулт и два месеца беше на легло.Но си поднови шофьорското свидетелство.Сам каза, че не може да кара, но ей така - да го има. В КАТ служителката го съжали.Пропусна си реда. Остана последен и не успя да си плати таксата. Прие му документите.Не си взе книжката.

18

човек

преди 4 години

Значи, явно въпросът подлежи на дебати.Обаче не отричам, че има логика.Спомняте ли си принц Филип, мъжа на английската кралица, дето направи катастрофа и едва не уби едни жени?На 98 години, още кара кола!После върна книжката си. "Доброволно".Подозирам, че от полицията "доброволно" са му я "върнали".А наскоро съобщиха, че бил в болница.Никой не е безсмъртен. Казвам го със съжаление, но такава е природата!!!

17

F5

преди 4 години

сега със секретни технологии да пречат на изпита, да изземат книжките на хората, няма да стане!гешев , а циганнията като минават на червено какво е?

16

Анонимен

преди 4 години

Преди 3 години ме преглежда една очна лекарка и според нея аз не виждах и трябвало да ходя с придружител, а аз си гледам телевизия от 5-6 метра без очилата, а с очилата само когато шофирам - 2,5 диоптъра. Луда работа.

15

Анонимен

преди 4 години

Пълни дивотии. Аз имам и трите неща - влошено зрение, високо кръвно и висока кръвна захар. Влошеното зрение, късогледствп ми е откакто се помня, но сега сякаш се подобри на стари години. Кръвното от над 10 години с хапчета е в идеалните норми. Високата кръвна захар засега я регулирам като спирам да ям шоколад. Не виждам някакъв проблем за шофирането.

14

Анонимен

преди 4 години

Аз съм за, но да са безплатни и да е истински преглед, а не както сега. Влизам в кабинет за печат от психиатър и гледат в тефтера, после отговаряш с не на въпроса "удряли ли сте си главата НЯКОГА" и готово..

13

Анонимен

преди 4 години

Значи какво ако имаш високо кръвно, не ставаш за шофьор, щото ти е увеличен риска от инсулт и инфаркт? А тогава значи ли, че ще те пенсионират млад, защото си неработоспособен? Не. Тогава какви глупости говорят. От къде на къде някой ще ти следи здравето и ще ти налага забрани, без да получаваш нищо в замяна. Значи сърдечно болните не стават за шофьори, диабетиците - също, хората със стари черъпно-мозъчни травми - също, всички на лекарства - също. И то кой остана - 1% хора под 45 години.

12

Анонимен

преди 4 години

Баце като е на 60 и ежедневно шофира джипка на нсо колко прегледи е минал?

11

некой

преди 4 години

Според статистиката - няма причина за такъв преглед над 50. Според Лекаря - който получава пари за всеки преглед - има!Наравете си сами извода!

10

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 8 - Немските поне до сега бяха безсрочни. Новите вече са за 15 години (от 2033 не важа вече безсрочните).

9

Анонимен

преди 4 години

това трябва да е подгряваща статия за ново дране.и щом процента на водачите на възраст се покачил то закономерно е и процента на проишествията с тях да се увеличи.

8

Анонимен

преди 4 години

По закон шофьорската книжка има валидност, при подновяването й минаваш да те прегледат, поне в испания е така.

7

Анонимен

преди 4 години

Какво стана сега... на 50 години вече почваме да даваме фира, ама ще работим до 65 преди да се пенсионираме.Тъкмо се пенсионираме на 65 и ни призовават да се откажем да шофираме над 65. Нали и ако може - да се гътнем и да се самозаровим, че да не сме в разход на държавата.После викат - *** вие що криете осигуровки и не ни се подчинявате?!? Ми то капитализма изтрещЕ.

6

Анонимен

преди 4 години

Честито започваме прегледи да пълниме банковата сметка на ***

5

Анонимен

преди 4 години

Иниотията няма граница.Нека направят прегледите и на колите и на шофьорите всеки месец.Но колко още ще са на власт?После където ги срещне човек, ще ги заплюва и рита.Най-малкото авторите на екстравагантни тъпизми е добре да се огледат за световната практика, преди да си упражняват скудоумието върху народа в България

4

Анонимен

преди 4 години

А защо има шАфьори, които не могат да четат и пишат?

3

Анонимен

преди 4 години

Тоа лекар е умрел от глад и се чуди как да изкара парички. Кой е този дето ако е епилептик ще се качи на автомобил за да се убие нарочно ли. И кой е този дето без да вижда ще тръгне на път. Много ясно че ще си сложи очила с подходящ диоптър. Ами като немците набиват свински наденички и бира какво да им е кръвното налягане. Много ясно че кръвното им ще бие в 180 на 120. И не само ще мр, ът по пътищата ами и ще селат. Немеца е купчина лой и сланина. Живях 5 години в Саарбрюкен и напълно са ми ясни

2

Анонимен

преди 4 години

голяма драма е и за нас. Не само болните - а и алкохолици, и много други...

1

Анонимен

преди 4 години

Е с тва трябваше да започва заглавието - че е за Германия.