206

Анонимен

преди 4 години

Испанеца,Прав си и ти го казвам като човек, който е работил навън. Ама айде да сме честни - колко от работещите в Испания българи са на минималната? Давам я само за пример. Щото нашата минимална е 300 евро. Ти би ли се върнал от чужбина, ако там имаш читава заплата (не говоря за добра даже), ако трябва да работиш за 900 в Пазарджик? :D

205

Испанеца

преди 4 години

Да, горе-долу е така - в Испания заплатата е 1050 минимума. Прибираш вкъщи 850 :) От тях:- 250 евра за наем- 100 евра за сметки- 50 евра за транспорт(ако ползваш градски)Остават 500 евра като изключим храната(за която ще даваш поне още 200-300 евра на месец). Ти остават 200. Сега се опитвай с 200 евро да излизаш навън или каквото и да е друго. Да и 900 лева са малко, но си си в собствената страна, говориш езика, роднини и приятели са наблизо и т.н Въпрос на гледна точка е :)

204

Анонимен

преди 4 години

Аз нещо не разбирам. Значи, емигриралите били миячи на чинии. В същото време тук има зверски недостиг на лекари, медсестри, инженери, ИТ специалисти, въобще адекватни и кадърни хора. Излиза, че ако държавата няма нужда от теб, си мияч на чинии, ама ако държавата изведнъж установи че й трябваш, понеже Асан и Айшето нещо не си падат по плащането на данъци, изведнъж стават много любезни и те обявяват за ценен кадър.

203

Анонимен

преди 4 години

Между другото, кога най-после ще започне дискусията за най-голямата национална катастрофа до момента - загубата на 1/3 от населението в мирно време?И кой ще понесе отговорността, защото не народа е виновен, че го гонят т страната.

202

Анонимен

преди 4 години

Дискриминация в действие.Така само ще стимулирате хората окончателно да избягат от България, защото не оценявате тяхната упоритост да стоят въпреки всичко и отново ги наказвате...

201

Анонимен

преди 4 години

Защо ЕС не ни поддържат заводите и икономиката, както Съветския СъюзЗадай този въпрос на Боце и другите. От еврофондове ни бутат милиарди, изкупуват ни продукцията, питай ги къде отиват.

200

Счети

преди 4 години

Интересно защо, когато някой каже, че трябва да се въведе примерно образователен ценз за шофьорските книжки, социални помощи или нещо друго, което раздава държавата разни нпо-та скачат и казват, че било дискриминационна мярка, а в този случай това не е дискриминация ? С какво сме по-лоши тези, които сме завършили в България ? Ако един млад лекар е завършил в България защо да не ползва тази облага вместо да заминава за Германия ?

199

Анонимен

преди 4 години

Тази министърка вече ми е любимата калинка. Беше обяснила как в някакъв завод в Пазарджик давали 900 (да, деветстотин!) лева :D Един вид - ей, страшни пари дават, а вие блъскате из чужбината...Минималната заплата в Испания, например, е 1100 евро бе, калинке захлупена :)С тази мярка ще върне само съвсем отчаяните и разни роми, на всички други парите изобщо не са им главният фактор за връщане, те пари си имат.

198

Анонимен

преди 4 години

До ДаниНе е само до парите! Като видиш какъв е хаос в здравеопазването, какво чудо е в образованието, като видиш за каква корупция и шоробаджанащина става дума и ще искаш пак да избягаш.

197

Анонимен

преди 4 години

Значи така се правило. Напускаш работа, отиваш на гости при роднини в чужбина за няколко месеца и като се върнеш ти осигуряват нова работа, детегледачка, плащат ти наема...Не знам как не съм се светнала до сега! А аз си се мъча сама да си плащам наема и се чудя как да запиша детето на градина!

196

Дани

преди 4 години

И без тия пари се връщам.С 2000 лева в София съм по добре от 2000 евро в Мюнхен.Купон,гаджета,приятели,всичко ми е по яко в София.Чакам две годишния договор да свърши и въобще никога повече.

195

Натопорчев

преди 4 години

Пак извадихте от нафталина тази тема, а?! ;)Да валят кликчета....!?Айде, да е Хаирлия...

194

БЕЗПРИСТРАСТЕН

преди 4 години

Поредното усвояване на пари.Младите,образовани в България са втора ръка-така излиза от обявата.Да вземат всички млади да се изселят, да се върнат, та да им бъдат дадени 1200 лв.По-голяма наглост не съм виждал.Как ще делиш хората, как ще унижаваш тези,оостанали тук,учили тук, полагат усилия тук и се борят всеки ден с проблеми,съзадени от същите тези,които се бият в гърдите как ще привличат младите отвън.ЖАЛКО,ОБИДНО, НЕМОРАЛНО.

193

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен - това, което правят е подигравка с всички, които не са емигрирали!подигравка е с всички, без изключение!

192

Анонимен

преди 4 години

Значи да емигрирам и да се върна за да ми дават пари, така ли? А аз ид...та му с ***...т останах тук и си съсипах нервите и здравето за да работя за тая държава! И накрая какво? За моето дете място в детската градина няма, защото не съм емигрант! Ей, насила ще ни накарат да напуснем, само дето аз ако напусна няма да се върна! Защото това, което правят е подигравка с всички, които не са емигрирали!

191

Пак питам

преди 4 години

А пропо- на завръщащите се индианци- по 1200 лв. на глава ли ще се дава-като се върнат такива с по 12 деца? И като ще се дават тия пари-за какво ще им се дават-да могат да крадат по-добре тук и д ане си плащат ни ток,ни вода ли? Що читаф българин защо да се върне при такава корупция или при хранилките дето ще го питат-И ко праим ся? Или ще предпочете да се върне в Перник, та да не може да се къпе? А може би в някой село дето е пълно с бойни арсенали или пък там дето се събира *** на Ивропъ?

190

Анонимен

преди 4 години

Даже и пенсионерите ви ще започнат да бягат и тогава съвсем няма да има кой да работи.

189

Питам

преди 4 години

А Ивропътъ ще раздава ли знамена,тъпани и фанфари ,та да одим на гарите да посрещаме влаковете с прииждащи завръщащи се нашениц? Щото ако не ми дадат байрак и тъпан-аз нема да одя да ги посрещам! И още едно питане имам- а на тия ,дето завършват у нас и заминават в чужбина- ще се дава ли нещо или ще се взема? Предлагам да им се дава-по торбичка "БИЛЛА"-както на шкембе вайвода! Значи- ората трябва да се връщат, че тия самолети дето ги взехме-кой ще ги отработва и изплаща,а?

188

Анонимен

преди 4 години

По-добре се погрижете за тези,които все още са тук,защото другите едва ли ще се върнат.Ще останете и без доктори и мед.сестри,защото основното ви занимание е да ги лъжете.С лъжи няма да задържите хората тук,нито ще върнете другите.

187

Анонимен

преди 4 години

До Тошкосигурност, равни права и задължения за всички групи от населението, производство, привлекателни работни места и заплащане - няма и няма да има скоро - защо някой да се връща или да идва тук