70

Анонимен

преди 4 години

Нивото в България е като отпреди индустриалната революция - 15-часов работен ден, 6 дни в седмицата. Само че работодателите са ограничени ментално и не разбират, че неквалифицираната работна ръка може да иде в Европа да бере ягоди за 1500 евро на месец без 100 часова работна седмица, вместо да крета за 450 лв. нето МРЗ в задния двор на сикаджията.Дано фалирате всичките, жалки изедници.

69

Анонимен

преди 4 години

Номер : 72 съм какво да съм завършил средно икономика висше учител

68

спящи красавци

преди 4 години

и 12 часа може да се "работи", т.е. да се стои на работното място. така ще затвърдим позицията по най-висока смъртност и заболеваемост и болнични. кога този работник ще почива, кога и с какво и от къде ще се храни нормално и здравословно, кога ще спи, кога ще си гледа и възпитава децата, ако първо има време да ги направи, извън работното време.

67

Шоп

преди 4 години

До Анонимен 72:Какво можеш да правиш, каква ти е професията?Щото ако си специалист по игра на стъклени перли може и цял живот да прекараш безработен, ако държиш на "професията" си.

66

Анонимен

преди 4 години

"В България безработицата е на рекордно ниско ниво " 00:56 ... Абе ти чуваш ли се Какви ги говориш бе то е е пълно с безработни хора млади хора и хора в в предпенсионна възраст Омръзна ми от такива хора и конфедерации АИКБ КРИБ МРИБ И какви ли не други глупостиЛично аз съм стоял на борсата 18 месеца без обезщетение без нищо с надеждата да ми намерят работа което не стана да не говоря че хубавите места за които кандидатствах Всичко беше връзки политики и нямах шанс да почна

65

Анонимен

преди 4 години

Множество от проблемите на работниците идват от незнание на закони кодекс на труда нечетене предпочита се да се игаят игрички на телефоните или забити у фейса но не да прочете нещо и да го усмисли за да не си правят гаргара с него.Много са ми смешни като накарат някой работник да върши работа извън длъжностната му характеристика работника ама той шефа каза ,по тая логика шефа мое ти каже у оганя да влезеш .Работата е стока и си има цена и длъжностна характеристика до къде сати задължениятаЧЕТЕТЕ

64

Анонимен

преди 4 години

Аз съм си решил проблема така когато шефа иска нещо повече от уговореното на момента почвам да искам и аз от него.Никога не търпя да ми се качват на главата.Не е ли на моето напускам на момента.И познайте в 95%от случаите печеля.Но имам знания умения и специалнот.Но трябва и да не ти пука че ще те изгонят .Важно е да го докараш неудобен но необходими.

63

Щирлиц

преди 4 години

Не бойте се,другари Джурналисти,не пречете на "свободата на словото"!

62

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен Като истинските политици ,който ни вкараха в Тройният съюз ,обявиха война на САЩ и Великобритания ,и ни вкараха във войната ,кото окупираха Сърбия ,Северна Гърция . И избиваха малолетни деца в България

61

Анонимен

преди 4 години

Някои ,трябва да издържат над 400 000 х чиновници и държавни служители +няколко стотин хиляди ,,социялно слаби,,с правилегии и пожизнени пенсии,без нито един ден трудов стаж. С този отрицателен ,,прираст ,,така ще е.

60

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 60Тролчев, преди 89-та нямаше организации. Единствената организация и религия беше БКП. Организациите цоциалистите ги разбиха след 2СВ, избиха истинските политици и заграбиха собственоста на индивида. След това го научиха да мързелува и да краде, щото нямаше друг начин да си набавиш повече от месечна заплата, която за нищо не стигаше. И докато старите мишоци като теб са още живи и носят лъжите на соца, България няма да тръгне напред.

59

Анонимен

преди 4 години

стига бе нали Мухълабоико гербераста казва че всичко е наред и стабилно !!!

58

до някои от прежните

преди 4 години

За да може да изискваш нещо , трябва да можеш да го отстояваш, а това не става с 5 кредита за почивка, за дърва, за кола и т.н. Работниците като цяло нямат финансова независимост и постоянно реват на шефа за 50 лв аванс и после нямат очи да идат и да му тропнат.

57

bonbon

преди 4 години

Влизате при шефа на фирмата,както Костадинов влиза при областният управител и или вдига заплатите двойно и започва да спазва трудовото законодателство или да затваря фирмата.Ако ви е страх,че няма какво да ядете то тогава ВИЕ сте я докарали до там.Вместо да ядете развалените меса на ЕС отидете си прекопайте градинката на село,а зимата консерви.Ганди така е изгонил империя,а вие с някакви мижитурки не може да се оправите.

56

123

преди 4 години

Нали сме у ЕУ, да си предложат офертите на работници от Европа... И да им предложат 500 евро заплата. Смешници...Да си работят сами, да вярегнат жените, децата, тъщата, любовницата!

55

Анонимен

преди 4 години

мене никога не са ме питали дали искам да работя в събота,директно казват,че съботите се работи и толкова,ако случайно поискаш да почиваш поне една събота в месеца,казват,че фирмата не може да е конкурентноспособна ако не работим всяка седмица по 6 дни,един вид-и на нас не ни се иска,ама такъв е бизнеса.Почти не остава време за личен живот,вечно си напрегнат и тревожен,всяка една допълнителна задача те изнервя,губиш желание да общуваш по работа,и въпреки всичко това пак не си добре финансово

54

Анонимен

преди 4 години

Първата работа на демократите завзели властта в България след 1989 година беше да разбият всички форми на организация на хората, за да няма кой да спре грабежа, който демократите веднага започнаха. Затова в България на практика няма синдикати и съответно имаме мизерни заплати.

53

Анонимен

преди 4 години

Ще искат да се върне 12-часовия труд от 19-20 век, детският труд.Капитализмът отново сложи оковите на работниците.Нито крачка назад. Хората са воювали и загивали да се борят за тези права, които искат да вземат.

52

селянин

преди 4 години

А ЗАЩО ИЗВЪНРЕДНИЯ ТРУД НЕ Е ФИКСИРАН ДО 2006г. И ОЩЕТЕТЕНИТЕ ОТ ТОЗИ ФАКТ СА МНОГО ХОРА. НЕ НАПРАЗНО МАСОВО СЛУЖИТЕЛИ НА МВР СЪДЯТ И ТО С ОСНОВАНИЕ ВЕДОМСТВОТО, ЗА НЕСЪОТВЕТСТВИЯ В ДВЕ НАРЕДБИ ОТНОСНО ТРУДА , КОЙТО СА ПОЛОЖЕЛИ И ПРЕЦАКАНИ ОТ ВЛАСТА." ВСИЧО Е ЛЪЖА". ТОВА Е ТЕМА ЗА МЕЖДУНАРОДЕН СЪД ДА СЕ ВИДИ, КАК НИ МАЧКАТ НАС УПРАВНИЦИТЕ.

51

Анонимен

преди 4 години

Не можаха да вдянат че повче чясове работа не значи повече свършена работа.Да идват Виетнамците да им бачкат.