37

шмулю

преди 16 години

Цитат: "НЯМА КАК ДАОт: LORENAстане ПРЕДИ смъртта му-именно това съдържа договора.Лошо е,когато някой юристи започват да си тълкуват както им е удобно!Къде бяха преди повече от 10 год.,когато хората масово се довериха на разни пирамиди".Значи аз говоря по данни от медиите, включително и от приказки на шефката на Хилд. Ти откъде имаш договора - не знам, пейстни им типовия договор, ще го тълкувам, но НЕ МИ ОБЯСНЯВАЙ КАК Е УДОБНО - аз лично нямам нито роднини, засегнати от тоя въпрос, нито нещо лично, но май на теб ти плащат да ги хвалиш. А на мен знанията и нормалното чувство за справедливост ми говорят, че тук има МИРИЗЛИВА ДАЛАВЕРА. Къде бях преди повече от 10 години ли - ами студент по право в СУ! Започнах да практикувам през 1999 г. Още нещо?

36

mimi

преди 16 години

Идеята на Хилд е много хитра, но ние българите сме подозрителни и това е добре. Едно мнение ме накара да задам и аз същия въпрос - а има ли опасност от насилствена смърт - как е защитено лицето от това възможно насилие, и веъбще има много въпроси за риск, които не са изпипани.Надавам се да няма толкова наивни хора.

35

LORENA

преди 16 години

стане ПРЕДИ смъртта му-именно това съдържа договора.Лошо е,когато някой юристи започват да си тълкуват както им е удобно!Къде бяха преди повече от 10 год.,когато хората масово се довериха на разни пирамиди.После спасиха от затвора,тези,които ограбиха именно въпросните пенсионери?!Личните нападки са абсолютно излишни,разводняват и разсейват.

34

шмулю

преди 16 години

Цитат: "НЕ СИ ИЗПОЛЗВАМ ГЛАВАТА,От: LORENAа мозъка!Ако това дружество спре в някакъв момент да изплаща месечната сума на някой пенсионер,човекът не си губи жилището!То си е НЕГОВО ДО СМЪРТТА МУ!!!"И откъде извади тая гениална мисловна конструкция, душко? Знаеш ли, че СЪС СКЛЮЧВАНЕТО НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ЖИЛИЩЕТО ПОД ФОРМАТА НА НОТАРИАЛЕН АКТ СОБСТВЕНОСТТА ПРЕМИНАВА У ПРИОБРЕТАТЕЛЯ - В СЛУЧАЯ ХИЛД? Какво значи пенсионерът да НЕ СИ ГУБИ жилището, като ВЕЧЕ ГО Е ЗАГУБИЛ?!? И знаеш ли, че има един доооста стар закон от 1951 г. - Закон за задълженията и договорите му викат. И знаеш ли кво пише в един негов член - под 87, ал. 3: "РАЗВАЛЯНЕТО НА ДОГОВОРИТЕ, С КОИТО СЕ ПРЕХВЪРЛЯТ, УЧРЕДЯВАТ, ПРИЗНАВАТ ИЛИ ПРЕКРАТЯВАТ ВЕЩНИ ПРАВА ВЪРХУ НЕДВИЖИМИ ИМОТИ, СТАВА ПО СЪДЕБЕН РЕД". Ама верно вземи да си използваш мозъка, щото признаци за това няма! Как пък толкова взе да разбираш от вещно и облигационно право, не знам? Вероятно не правиш разлика и между разваляне и прекратяване на договор, но без пари няма да те консултирам, пък и не знам дали ще ме разбереш. АМАН ОТ ЗНАЯЧИ!

33

happykat

преди 16 години

Прочетете 13Имам и още един въпрос: пенсионерите ще починат от естествена смърт или някой ще им "поомогне"?Извинявам се за черния хумор.

32

LORENA

преди 16 години

а мозъка!Ако това дружество спре в някакъв момент да изплаща месечната сума на някой пенсионер,човекът не си губи жилището!То си е НЕГОВО ДО СМЪРТТА МУ!!!

31

преди 16 години

Hild sa mo6enici .

30

преди 16 години

Hild sa piramida, ne im se vrazvaite i ne si prodavaite apartamentite - sramota e i za izvestnite aktiori, koito u4astvaha w reklamite im i se izlojiha. 30-40 godini slava na scenata q prevarnaha w izlagaciq samo s edna reklama. Hild e mente!

29

преди 16 години

i vse pak cialata rabota e che izmamnicite ot Hild niakolko puti podred sa otkazali da cakat na Tzonev i Again poneje vse oshte sa uspeli da izmamiat samo okolo 30 pensionera...

28

преди 16 години

Hild няма да се окажат неплатежоспособни, просто защото финансовите им разчети и изчисления се опират на доказалите се в практиката животозастрахователни методи - таблиците за смъртност.Тези таблици отразяват статистическите наблюдения върху смъртността при достигането на определена възраст. До 85 г. доживяват един много малък процент хора. В това се състои благоприятната страна на риска, който поема хилд. Ако лице прехвърлило жилището си почине на първата година, хилд придобива собственост и ПЕЧЕЛИ от стойността на отпадналите й задължения към починалия.Ако лицето надживее 20 годишния период, който е покрит от стойността на жилището му, Хилд реализира ЗАГУБИ.Рискът, които застрашава Хилд се изравнява във образуваната съвкупност от пенсионери, които са сключили договори с тях. Броят на тези, които починат по-рано и броят на надживелите 85 г. се припокриват, в превес на тези, които умират по-рано. Така благоприятната страна на риска за Хилд им осигурява и печалба.При животозастраховането има същата методика на изравняване на риска. И дори има и застраховка, която е аналогична на предлаганото от хилд. И на запад е широко разпространено - когато навършиш 55 години, застрахователя ти изплаща определена сума, но ако не доживееш до тогава - застрахователя не ти плаща нищо и реализира печалба.Така че дейността им си е форма на животозастраховане и като такава подлежи на контрол!!!

27

ПАТАНЧЕВ

преди 16 години

ама защо изтрихте последните няколко мнения, бяха ми доста интересни

26

преди 16 години

Елементът РИСК съществува във всяка търговска дейност. Той има много различни проявни форми - стопански риск, финансов риск и прочие.Вярно е, че Хилд не извършва дейност по поемане на застрахователен риск. Но дейността им е в голяма степен опряна на застрахователните методи при образуването на тарифите, по които се определят плащанията, които ще получават тези, които предадат жилището си на Хилд.Договорите, които се сключват с тях не са договори за гледане и издръжка при прехвърляне на имот, каквито има регулирани от ЗЗД. И щом не са такива, резонен е въпроса какви са?Ще ви покажа каква е тяхната логика, за да могат, както при всяко друго стопанско начинание, да излязат на печалба и да печелят.При животозастраховането се образува застрахована съвкупност от лица, които споделят помежду си някакъв риск. Рискът може да е неблагоприятен - застраховане срещу риска смърт, но може и да е благоприятен - например плащане на сума от застрахователната компания при достигане на определена възраст, при женитба, достигане на пълнолетие и прочие.Така че застрахователният риск е едно общо събирателно понятие, с което се имат предвид всички възможни рискови обстоятелства, които се застраховат по определени видове застраховане. Всяка конкретна застраховка се отнася за конкретен риск.Така че заигравката на Хилд с невежеството на хората, които си представят застрахователния риск, като нещо еднакво за всички видове застраховане е чиста манипулация.Общото между Хилд и застраховатените компании е, че поемат отговорност да платят суми на едно лице, които са по-големи от тези, които то внася в компанията. Например имате имот за 40000 евро и сключвате договор да получавате издръжка по 2000 евро годишно. Ако сметнете ще видите, че ако сте на 65 години цената на вашия имот покрива плащания за 20 години напред, т.е до вашата 85 годишнина. Но ако вие доживеете до 100г.? Тогава от къде ще дойдат парите за вас? Ето тук се появява и риска, който от Хилд твърдят, че не съществува. Рискът е финансов и се отнася за Хилд. В случай, че всичките им клиенти доживеят до 100 г. те са застрашени от фалит, просто защото няма откъде да намерят пари за да им плащат.Подобна е ситуацията при живото застраховането. Там компанията събира вноски, срещу които поема ангажимент да плати сума АКО настъпи събитие - например смърт. Вноските са символични на фона на обезщетението. И е интересно от къде се трупат пари за тях.При Хилд има същото нещо - макар и неосъзнато вие правите вноска. Вашата вноска е стойността на жилището Ви. Срещу него се поема ангажимент за плащания от Хилд. Които поемат риск, в даден момент да се окажат неплатежоспособни.Те няма да се окажат неплатежоспособни, просто защото финансовите им разчети и изчисления се опират на доказалите се в практиката животозастрахователни методи - таблиците за смъртност.Тези таблици отразяват статистическите наблюдения върху смъртността при достигането на определена възраст. До 85 г. доживяват един много малък

25

преди 16 години

КОРУПЦИЯ, МОШЕНИЦИ, АРТИСТИ, УПРАВНИЦИ, СРАМ

24

Milena

преди 16 години

Разбира се, че пенсионерите могат да си продадат жилището и да си вземат повече пари, отколкото ще получат сборно от рентата си от Хилд. И какво от това?! Противозаконно е човек да си избере как точно иска да постъпи ли?! Какво като не е най-разумното?! Че по тая логика да затворим всички банки, понеже ипотечните им кредити не са най-разумни и плащаме двойно за жилището си ли?!Доколкото аз разбирам Хилд става собственик чак СЛЕД смърта на пенсионера. Как тогава ще му продадат жилището?! Риска си остава точно за Хилд- ако по някаква причина фалират губят рентите, които вече са изплатили.Къде е риска за клиента не ми е ясно.

23

X

преди 16 години

умни и интересни неща е написал.

22

преди 16 години

в тази мошеническа и корумпирана България всичко може - тя отдавна е средище на всякаква *** и международни мошеници

21

toi

преди 16 години

без да взимам отношение към това кой крив кой прав бих искал да попитам юристите във форума /усещам, че има такива/: къде, според вас съществува елементът "риск" в предлаганите от Хилд договори? и не е ли този елемент необходима предпоставка, за да можем въобще да говорим за застраховане? при това той трябва да е налице за застрахования, а не за застрахователя, струва ми се. а в случая е съвсем сигурно, че клиентът, пенсионерът, контрахиращият ще се сгъбяса /както и ние всички някой ден/. ок, има елемент на риск и той е в срока, но в случая рискът е за компанията, не за пенсионера. основанията на КФН са в текста на раздел 1, т. 1, буква "б" от прил. Nо 1 в прех. и закл. разпоредби на Кодекса за застраховането и там наистина до голяма степен е описана дейността, извършвана от Хилд, но само при условие, че въобще можем да говорим за застраховане. Пак повтарям, че не искам да взимам страна, защото чисто моралният аспект на нещата е тема на съвсем друг пост, още по-дълъг и скучен. Предварително благодаря за отговорите и приятен ден :)

20

преди 16 години

Правилно 17, когато става въпрос за парите им депутатите реагират светкавично. Разбира се че няма да оставят някой просто така да прави бизнес без тях. Нищо ново!

19

шмулю

преди 16 години

Ей това е - лоши са застрахователите с лицензите, а някакво тарикатско фирме на пенсиониран американски шапкар - далавераджия било добро... да си използват главите ли? Ами не могат, Владо!

18

ШОПАГАТА

преди 16 години

ЗАМОКОНО Е ТЕСНА ВРАТА У ШИРОКО ПОЛЕ!САМО УЛАВИТЕ МИНУВАТ ПРЕЗ НЕГО!!!