9

Регионални вкусове

преди 4 години

До И мустаците!За нас е неприемливо, но в Азия окосмяването по краката на жените не се премахва. Считат, че то е белег на сексуална зрелост и плодовитост.В епохата на Средновековието в Япония жените чрез бръснене са променяли не само дебелината, но и мястото на веждите си. За красиви вежди са били считани тези, които са гъсти, дебели, къси и отстоят на равно разстояние от очите и от косата, тоест да са разположени в средната част на челото.

8

Най-сетне

преди 4 години

Мили дами, Господ ви е дал красиви вежди, не ги скубете защото така всички приличате на емотикон.

7

В миналото

преди 4 години

Векове наред критерий за красота е било определението "с една вежда". Казвало се е за човек, чиито вежди са сключени.Според исторически текстове някаква принцеса от Средна Европа (забравих коя) била считана за много красива. Описват я "с вежди като на змей" и не дават обяснение какво точно означава това. Предполагам, че става въпрос за дебели, рунтави вежди, може би дори сключени над носа. Не ми се вярва някой да си е представял, че змейовете са имали тънки вежди.

6

Според баба ми,

преди 4 години

в неделните дни, следобяд, софийските слугинчета имали свободен полуден.Тя е била дете, но си спомня, че те са излизали да се разходят, събирали се по градинките и припявали "Очички чернички, вежди сключенички, уста червенички, ангел красив!"Днес тези критерии за красота ли се възраждат?

5

Анонимен

преди 4 години

За козметичните гиганти подобен грим означава поне 2,3 продукта допълнително, затова въобще не е чудно защо е този тренд. И все по силен разгримиращ продукт. За жените сметки и състаряване, за концерните печалбата

4

Анонимен

преди 4 години

А мъжете с тия бради приличат на джихадисти.

3

И мустаците!

преди 4 години

Не забравяйте мустаците и бакембардите. Космите под мищниците също.Няма нищо по-секси от космата жена на 20 години. Оттам до смяната на пола ви дели една крачка. А после - хей, живот, здравей, здравей! Смее ли някой от държавната администрация да ви откаже нещо? Че и частник? Или банка? За всичко ще ви е виновна хомофобията!:)))))

2

Пенсионер

преди 4 години

Аз с моите рунтави вежди ще диктувам тренда.

1

Анонимен

преди 4 години

Кога ще отмине модата на изкуствените мигли?