Pexels

В началото на десетилетието Кара Делевин започна да ходи с по-гъсти вежди и постепенно много жени възприеха положително примера ѝ. Сега, в края на 2019-а, по всичко личи, че влогърите в Instagram диктуват тренда в грима, който ще следваме и през 2020 г. – гъсти подчертани вежди.

Все пак, не бързайте със заключенията. Най-вероятно модерни ще са по-естествените вежди – те не са твърде оскубани и тънки, подчертани със специален грим.
 
Според гримьорката Кейти Джейн Хюз, която работи с модела Ашли Греъм, този тренд не означава, че жените трябва да вземат черен молив и да направят дебела права линия. Точно това загрозява веждите. По думите ѝ, ако една жена следва линията от началото на веждите към края, то те изглеждат по-неестествени, все едно са нарисувани с маркер или залепени.
 
За да се получи по-добър ефект, трябва да се постави козметика за подчертаване/попълване на веждите под ъгъл на слепоочието. Според специалиста, има специални моливи с натурални цветове, които придават нещо като „сянка“ на космите.
 
Гримьорът посочва пред Instyle, че ако през 2019 г. сте се изморили да търсите начини за перфектно очертаните и плътни вежди, вече идва време, в което преспокойно може да ги оставите по-гъсти и рошави, като само леко ги подчертаете със специален за целта грим.
 
Как да изберете подходящ продукт за оформяне на вежди? 
 
Не е достатъчно просто да оскубете с пинсетата някои дразнещи ви косъмчета. Нуждаете се от молив, четка, пудра или специална боя, с която да направите веждите си по-хубави. 
 
Още за най-подходящите продукти за почертаване на вежди четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase