18

Бож.

преди 4 години

Наивниците,бълнуващи "класова борба" са много закъснели- трябвало е да се родят през XVIII-XIX век,та да може номерът им да мине!

17

Анонимен

преди 4 години

Велю Василев прилага казармени номера да унижава и потиска работниците.Заради един виновен в ротата, цялата рота се наказва и после ротата наказва с бой виновният войник през почивката.Използват стари капиталистически номера да противопоставят работници на работници. Но работниците знаят кой е класовият опонент и че става дума за класова борба на работонаемателите срещу наемния труд, работниците и гражданите.

16

Анонимен

преди 4 години

Проблемът с болничните ще се реши когато всеки работник, нуждаещ се от такъв бъде насочван към районна специализирана комисия (ЛКК). На държавата ще й е по-евтино да дава допълнителни средства за образуването на такива повсеместни комисии, отколкото да плаща за проблемни болнични, робуващи на индивидуалната преценка или да плаща за екипи, които да ги проверяват.

15

Христо Стоянов

преди 4 години

Дано ти фалират всичките предприятия дето държиш,*** неземем....

14

баба Яга

преди 4 години

Срама нямат! Какво друго ще измислят.Може би и дацата ще им пречат

13

Анонимен

преди 4 години

А ти защо ми крадеш от заплатата? И стига си ревал!

12

Анонимен

преди 4 години

Невестулка.

11

Анонимен

преди 4 години

Болничните са като гаранцията, понякога се налага, но това е включено в баланса и си е в реда на нещата. Цялата работа е за да се отвлича вниманието от новоназначения прокурор и от староназначения на новата длъжност.

10

Анонимен

преди 4 години

Глупости! При граждански договор заплащането е фиксирано на заявеното от работника при наемане. При неползване на болнични, то не се увеличава. Освен това много хора НЕ взимат болнични за да не отсъстват и за да не загубят работа и ходят болни. Затова и грипните епидемии плъзват толкова бързо. Влизаш в супермаркета и си готов. Винаги има поне няколко, които би трябвало да са в болнични, но не са.

9

Анонимен

преди 4 години

Хората идват болни на работа, за да не ги уволни мутрата, и това са хиляди пъти повече дни в сравнение с мижавите фалшиви болнични

8

Анонимен

преди 4 години

Фалшивите болнични са много малко - един на 10000 или един на 1000. А ако някой краде, това са работодателите, които крадат от заплатите на работниците.

7

Мътилник-изпъченяк

преди 4 години

Тия цър вул, кога е работил нормална работа,та да знае ,кой от какво краде!?.Работодателите крадат легално данъци и осигуровки, ощетявайки работниците си, но за това оглушително се мълчи!

6

Наблюдател

преди 4 години

Абе кви колеги, бе? Точно заради тях съм взимал фалшиви болнични. Едната забременя, и като се почнаха едни ми ти болнични, че роди, че майчинство, че платен отпуск след майчинство... И кой трябваше да поеме и нейните задължения без да увеличат поне с 5 лева заплатата - ми аз, естествено. Самата система кара хората да търсят глътка въздух чрез един спасителен болничен.

5

пецата

преди 4 години

Ко ме интересуват колегите, ако нещо не им изнася да се изнасят

4

Анонимен

преди 4 години

Абе какво насъскваш хората, ти колко окраде..Шайка криминални престъпници се наричат работодатели

3

Анонимен

преди 4 години

Значи ти(велев)га кради(приватизира)от държавата беше добре,ама га раята почна да те"работи"не било добре!

2

Анонимен

преди 4 години

По въпроса за болничния лист с не истинско съдържание. Не повече от 40% от болничните листове са такива. Ако се възприеме правило - без пари 1-вия ден много ще са ощетените. Изхода е, всяко съмнение за болничен с не истинско съдържание да се обжалва. Само че, на работодателите и на чиновниците от НОИ не им се работи. Гледат лесното. Иначе, който се хване - жестока глоба. За доктора също жестока глоба. Какъв е доктор като не може да разпознае болест. Калпазаните и мошениците да плащат глоби.

1

Анонимен

преди 4 години

При средна заплата 5 пъти под европейската, не е ясно кой кого лъже.За тези които не щат да ги лъжат - има терминал 2 с еднопосочен билет.