41

Наблюдател

преди 4 години

Досега се караха коли с български номера в чужбина, понеже така беше по-евтино. Сега ще почнат да се карат коли с чужда регистрация в България, понеже така ще е по-евтино.

40

Дядо Соци

преди 4 години

Ето един наистина важен повод да се иска оставка, ако това се приеме в този вид , а не за глупостите на Корнелия.

39

Пенсионер

преди 4 години

До Тео 22 Тео , ние сме по умни от германците.Що да вземем нещо добро на готово ?Какво ще правят в НС цял месец? Нали трябва да имитират дейност. Целта е да се дерат кожи.

38

Да допълня...

преди 4 години

Логичен , но няма справедливост. Увеличение на гражданската само за година. Какво е това 5 години /пет пъти / да плащаш за едно нарушение и веднъж за самото нарушение и стават 6 пъти.Това е лудост. Надявам се съда да и е на мястото.

37

ай сиктир

преди 4 години

Не е логично застраховката да се обвързва с нарушенията на пътя. За тях Кат налагат глоби, отнемат точки и т.н. така излиза, че те наказват два пъти. За застрахователя единствено определящо трябва да бъде дали водача е предизвиквал ПТП-та с щети или недай си боже с пострадали хора.

36

Баси

преди 4 години

Вадете си немски книжки и там си регистрирате колите. Ще ви хванат за......

35

Баси

преди 4 години

Щом си траем ще ни мачкат!Нали с тия засади с радарите, на най глупавите ограничения на пътя, почти няма да има човек без оскъпена застраховка.Ако си предизвикал птп да ти я дигат, иначе другото е стрижене на раята.

34

Гацо Бацо

преди 4 години

Ами колко ще бъде намалена гражд. ни като нито аз ,нито жена ми имаме провинения на пътя -50 %...Мента пак се е престарала .

33

Анонимен

преди 4 години

Никаква логика няма застраховката на автомобил в България да се обвързва с провинения на шофьори. За България не е ясно предварително кои точно шофьори ще шофират колата, а ако впишеш в застраховката повече хора за всеки случай, цената бързо скача. Няма логика в обвързването на автомобила с един или няколко шофьори.

32

ГЕРБ = Мафия

преди 4 години

Какво да ни обясняват? Ясна е работата. До вчера, застраховка 100 лева, днес 250 лева, а утре между 600 и 2500 лева. Всички това чрез държавата на мафията.

31

Анонимен

преди 4 години

Нито е добре обяснен, нито е логичен. Ако искат да го въведат, да го направят. Но трябва да зависи само и единствено от броя на настъпили застрахователни събития през годината. Така е навсякъде, във всички страни,където има такива системи. В никакъв, ама в никакъв случай не трябва да се допусне това, което са намислили- под предгог че шяла да се подобри безопасността, да печелят от всяко нарушение, което вече е наказано по ЗДП. Да не говорим за правния аспект.

30

Анонимен

преди 4 години

Не им пука на мутрите , важното е да се пълни сметката . Не искат да направят нещо полезно, а да взимат повече пари.

29

MaйMyнaтa

преди 4 години

Ще избиеш ти. Най много да станеш велосипедист до 2021-ва

28

Анонимен

преди 4 години

Ще избием мутрите то крак!

27

Анонимен

преди 4 години

Няма да ви мине номерът скапани мутри

26

Никк

преди 4 години

В Англия когато се вписва 2ри 3ти човек, не е задължително да се оскъпи полицата. Остава на същата цена и дори може да падне. Зависи от профила на другите потенциални шофьори на колата.Друго което на нас не би се харесало, е че там всички почват от най високата такса, която с годините, ако не си ползвал застраховката - цената и се намалява всяка година. Най ниска е на 5тата година и се задържа.За превишена скорост трябва само да глобят, защото не е имало застрахователно събитие

25

Анонимен

преди 4 години

Тук в Бялата държава където застрахователите не са мутри хората са го измисли ли. Ако през годината нямате нарушения и катастрофи е предвиден бонус с който цената на застраховката ви пада с 50 %. Ако имате катастрофи и фрапиращи нарушения нямате бонус и си плащата пълната цена на застраховката. Какви са тези 5 години и 7 години. И какви са тези 23 % и 25 % така ли ще ви стимулират да спазвате закон и правилник. Все съм си мислел че живеете в мутренска кочи на и това го доказва.

24

Анонимен

преди 4 години

Освен това за системни нарушения, застраховката или актовете трябва да са със стръмно увеличаваща се сума. 1-во нарушение 5 лв, 2-ро 50 лв, 3-то 400 лв, 4-то 2000 лв, 5-то 10 000 лв и т.н. Колкото и богат да си клякаш в един момент. С фиксирани суми, за едни глобата месечна заплата, за други жълти стотинки, богат човек с 50 лв глоба няма как да стреснеш.

23

Анонимен

преди 4 години

Трябва да има две отделни застраховки - за кола и за шофьор отделно. Така неизрядни шофьори ще си носят отговорността, а по-рискови автомобили ще са отделно със съответно по-висока застраховка. Повишаването на застраховката трябва да е обвързано не с инцидентни, а със системни нарушения и най-вече застрахователни събития. При електронни фишове, тежеста трябва да е към возилото, тъй като водача няма как да се определи със сигурност и са възможни злоупотреби.

22

Анонимен

преди 4 години

Маус трябва да има само при ПТП и хич да не ми дават други страни за пример.