119

Хипократ

преди 4 години

127 явно и ти си от бранша и затова си слагаш грях на душата ама айде стига с глупостите? Замъглена картина ли? То цялата им работа е замъглена щом на едно умиращо дете не могат да поставят правилна диагноза и да разберат, че бере душа. В тяхна полза е да пледират за невменяемост и некомпетентност понеже иначе говорим за мещо изключително долно и отвратително. Лекар да е некомпетентен е грях само по себе си обаче понеже става въпрос за изключително отговорна професия!

118

мили хора

преди 4 години

Като тръгвате за болница (не дай Боже) е много, ама много важно освен ключовете за колата, да вземете и пари в брой. Колко? Ами, колкото имате вкъщи, но поне 100-200лв. ако нямате в брой спрете до банкомат изтеглете, може после да ви наложи да теглите още, ако имате дневен лимит на картата вземете и картата на половинката си - особено ако ще карате възрастен човек.

117

Анонимен

преди 4 години

До Tihomirr 68Скъпи г-н Тихомир, Вие току-що / заедно с една цяла глутница от озлобени хора/ качихте едни хора на столчето, без да имате и най-малко понятие от казуса. Вие даже се кандидатирахте за почетната длъжност "палач". А вината на тези хора никак не е доказана, ерго - те може и да са невинни, но глутницата вече ги е захапала...Какво Ви кара да си мислите, че подобно нещо не може да се случи и на Вас?

116

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 109Скъпи г-н експерт, предисторията на трагедията с детенцето има огромно значение. Не е едно и също дали са го завели в болницата веднага или са почакали седмица-две, междувременно лекувайки го с хомеопатични средства, например. Не е ясно дали детето не е имало съпътстващи заболявания. Не е ясно дали не е приемало лекарства, които са замъглили клиничната картина.Когато се оценява подобен казус, на проверка подлежат всички подобни предположения. Нещо, което Вие просто не знаете.

115

Велика

преди 4 години

Трябва да се смени моделът на здравеопазването. Крайно време е управляващите да прозрат, че това, което са въвели е недоносче. Един трезвомислещ експерт. " Според мен,трябва да се разруши, не да се промени, а да се разруши и изгради нов модел на здравна система в България"

114

Анонимен

преди 4 години

Здраве"опазването" е елемент от системата на хибридния геноцид над българите в България. Наред с "битовата" престъпност, чалга, невежество, дрога, разврат, гмо-, ментета, войната по пътищата, правата на кучетата... мизерията, на първо място...

113

Анонимен

преди 4 години

До 128Марш от тука! Такива като теб с подобно отношение не ни трябват!

112

тома неверни

преди 4 години

Всички болници,с имена на светии...а в тях работят дяволи

111

OMG_Lucker

преди 4 години

Превърнаха се в бизнесмени, нали това е престижно? Бизнесмени. И като бизнесмените не им пука за нищо и никой.

110

БгЛекар

преди 4 години

Няма ли да се спрете,селяни про сти,ще направите така,че и последния лекар да напусне ска паната ви държава,на Запад поне ще ни почитат и уважават,шамани и врачки за вас,де били чукун дурски,имало да мре,умряло,друго ще си родят,какво толкова е станало

109

Fan

преди 4 години

Наложи ми се да се обадя за моето момче на бърза помощ-повръщаше често, температура,замаян, болят го ставите, звъня на 112, там някакъв *** оператор ме държи 5 минути, накрая ми казва - очаквайте обаждане! Очаквам още 5 мин,обажда се някаква лекарка и ме разпитва наново, накрая ми казва - *** до аптеката и вземи еди какви си лекарства?!? Няма посещение, няма нищо!

108

Пижо

преди 4 години

До Анонимен 113Лекарите са длъжни да съдействат за настаняването му в друга болница като нямат места! Точно така, както са направили, когато вече е било твърде късно!!! Най-най-най малкото, което е можела да направи свинята, гледала умиращото дете, е да вдигне проклетия телефон и да провери къде може да приемат детето!Истината е, че тук няма никакъв контрол! Както виждате болницата казва: Няма никакво забавяне. Съвсем нормално било да чакаш 8 часа с умиращо дете!

107

Поредната бгдрама

преди 4 години

Жалко подобие на държава. За два часа, колкото са чакали щяха да стигнат до Турция и сега детето щеше да е живо и здраво

106

Митака

преди 4 години

Преди 2 години моето дете беше на 3 години и няколко часа сме обикаляли с него няколко болници, докато най- накрая го приеха и излекуваха в инфекциозна болница - софия.Особено лошо беше отношението към нас в болница токуда.Не може така хора - това са деца. Трябва са има наредба всяка болница да има свободни легла и при нужда да настанява веднага деца.Не може бумащината да е по-важна

105

Док

преди 4 години

Малко неща от кухнята - всяка клиника трябва да има 10% от леглата свободни за случаи по спешност, така че легла няма, не е оправдание. В болница Лозенец се лекуват приближени на властта и връзкари - това от личен опит. При децата заболяванията протичат мълниеносно/ фулминантно/ ,което налага бърза реакция. Възрастен с вирусна инфекция може да се влачи със седмици, но при дете влошаване на състоянието настъпва за часове.

104

Анонимен

преди 4 години

Парите станаха единствена цел на всеки.Няма морал, етика, чест.Социализма беше система, която даваше спокойствие за бъдещето и насъщния и от там човек беше по спокоен, добър и имаше място за морал.Феодализма се върна със страшна сила , някой познавайки бг манталитета се възползва и другите ще страдат или бягат.Без бой няма да стане.

103

Анко Нимев

преди 4 години

Малко извън темата, относно написаното в някои коментари:Това, за отличното здравно обслужване на запад е мит. Да - може и да са по-любезни, но е пълно с некадърници и там. Твърде много приятели имам зад граница и там положението не е никак розово...Иначе както е описано в статията, тая дежурна лекарка е за затвора, с доживотно отнемане правото и да практикува.

102

void

преди 4 години

Няма забавяне на лечението. Пациентът умря напълно излекуван!..

101

Анонимен

преди 4 години

Евростат изнесе официално данните, че в България умират 42% от пациентите, които могат да бъдат спасени. Което означава, че в България смъртността е с 42% по-висока отколкото в Европа. Това ви го каза Европейска институция още преди 3 години.

100

Шизита

преди 4 години

В този форум лекари няма! Най - интелигентния възможен е някой напушен компютърджия!