32

Анонимен

преди 4 години

До ВалНикой не знае на къде е тръгнала, не е казала на никой, тръгнала сама, най-вероятно се е изгубила и е паднала някъде.

31

F5

преди 4 години

Някой, който ходдил до Сърбия, ако изобщо се е върнал от там, да каже свестните сърби сърби ли са , или смесени с българи и македонци, бивши и сегашни роби, и в Сърбия има много изрроди и поробени, да знаете! Натам се ходи с голяма бройка военни коли като алфа, бмв и ситроен, гумите да не се бодат.

30

До 27

преди 4 години

Много ме съмнява тази жена да е имала застраховка, нека си говорим реални неща, а не някакви налудничеви хипотези.

29

шматка

преди 4 години

Сигурно е сформирала партизански отряд и дебнат някъде из шумата

28

Вал

преди 4 години

Не ми се вярва , да е минала през белия улей,защото е доста встрани от маршрута и е по силите само на туристи с голям опит,а и излиза на Кирилова поляна ,а не на Рилския манастир.

27

Анонимен

преди 4 години

До До 19Ако има добра планинска застраховка тя ще покрие разходите по издирването. Ако е минималната, тогава разликата трябва да се доплати.

26

Данчо от Елин Пелин

преди 4 години

Нещо не ми се връзва: Сама жена, на възраст,без опит и екипировка,в неподходящо време,без придружител(и) и без телефон?

25

До 19

преди 4 години

Защото не може да ходиш сам на преход в гората, особена на такава възраст, защото това си е самоубийство, защото обществото не длъжно да харчи пари и усилия за издирването на безотговорни и/или ментално болни хора. Вината тук е изцяло на тази възрастна жена, даже не се знае на къде е тръгнала, това не е инцидент, това е престъпна безотговорност! Тези издирвания трябва да се заплатят от близките й или да си организират доброволци.

24

От 17

преди 4 години

До До 17 и 14Как реши че аз "възразявам на действията по издирването"? Само казах, че жената най-вероятно е изпаднала в ситуация частично заради лош късмет и частично заради лоша подготовка. Не виждам как това значи че не трябва да я търсят. Трябва да я търсят, но за съжаление шансовете й, ако вече не е някъде на сигурно, са много малки.

23

Анонимен

преди 4 години

Всеки носи отговорност за живота си ! един пуши като комин,друг пие до несвяст,трети се дрогира , четвърти хваща горите и тн тн тн .

22

Анонимен

преди 4 години

Ако трябва да се закупи за страната дрон струващ и 1 000 000 лв. който да облита големи пространства при подобни случай. Има такива дронове ползват се в Хималаи. Дроновете са снабдени с 4К камери, Термо камери и т.н.

21

Анонимен

преди 4 години

Сама в планината, през ноември, на 64???!!!

20

Мнение

преди 4 години

Малък път води до голям път, голям път води в село - от дядо ми го знам!Може нещо да се е случило с женицата, може да ѝ е станало лошо и да не е могла да намери никакъв път!Не злобейте... Дано всичко да приключи благоприятно!

19

До 17 и 14

преди 4 години

Чудя се защо възразявате на действията по издирването. Да аз много добре знам как в планината за 15 минути нещата се обръщат с главата на долу и как се пуска мъгла, която те дезориентира напълно. Аз лично ходя винаги с ГПС и количество батерии за 7 дни. Каквото и да е станало, колкото и много да е сгафила тази жена, защо се противите на усилията тя да бъде намерена? Над България през последните 4 дни не преминават страшни антициклони, циклони където да правят толкова невъзможно облитането

18

Анонимен

преди 4 години

Има хора на 65 години където с раница 15 кг без проблем си правят 30 км. преход за ден. Не съдете за възможностите на другите според вашите. Тя може да е паднала, чупила крак, получила инсулт, инфаркт, да е нападната от животно и каквото др. се сетите. Сега само гадаем, чудя се на хората, които споделят мнението, че не бива изобщо да се търси човек при такива обстоятелства.

17

Анонимен

преди 4 години

15Ако нямаш опит и не си го виждал ще се изненадаш колко лошо и колко продължително може сериозно да се прецака времето в планината. Жената е извадила лош късмет, но такова лошо време със сигурност е било прогнозирано. Най-вероятно е "решила" да ходи без въобще да погледне какво е положението, и щото "отива за малко". Когато/ако я намерят, най-вероятно ще се окаже, че не е била екипирана въобще за лошо време.

16

АнонимеН

преди 4 години

РЕШИЛА ДА НАПРАВИ 20 КИЛОМЕТРОВ ПРЕХОД!!ВЕРОЯТНО ОТ СЕПАРЕВА БАНЯ ДО ХИЖА МАЛЬОВИЦА КЪДЕТО Я ВИДЯЛИ ЗА ПОСЛЕДНО ТОВА СА 10 КИЛОМЕТРА ПОСЛЕ ЩЯЛА ДА ОТИДЕ ДО РИЛСКИЯ МАНАСТИР ОЩЕ 10 КИЛОМЕТРА ПЕША И ОБРАТНО ОЩЕ 20 КИЛОМЕТРА :DАЗ НАПРАВИХ ЕДИН ПРЕХОД ОТ ЕЛЕН ПЕЛИН ДО СЕЛО ЛЕСНОВО И СЪМ ВЪРВЯЛ ПО ШОСЕТО И ТО С МАЛКА РАНИЦА И БЯХ КАТАЛЯСАЛ А ТОВА СА 5 КИЛОМЕТРА И ТО СЪМ БИЛ ТОГАВА ПОД 20 ГОДИНИ!А ТАЯ СМЯТАЛА ДА ИЗВЪРВИ 20 КИЛОМЕТРА ПЛАНИНСКИ ПРЕХОД ЧЕ И ДА СЕ ВЪРНЕ!

15

Анонимен

преди 4 години

Хайде сега не казвайте, че 4 дни в тази местност все е духало вятър със 100км/ч.

14

Анонимен

преди 4 години

При такива случаи не трябва да се организират спасителни операции.

13

Анонимен

преди 4 години

Дано я намерят! Хем за нея добре, хем ще обясни логиката по която е тръгнала сама в планината и да отговори на въпроса дали е погледнала прогнозата за времето преди това.