28

Анонимен

преди 4 години

"... процеса на рециклиране, че е стотинки..."Аха. Пич, ти занимавал ли си се с рециклиране? Ама не разделно събиране на ***, а истинско рециклиране? Знаеш ли колко физически труд, химикали, ток и време отнема? Скрап със злато се изкупува на 50-60% от реалното, а сребърен скрап на 20-30% от съдържанието(т.е. ако съдържа 100г ти го плащам като за 30г).Хайде сега ми кажи как ще ти рециклирам батарейката за жълти стотинки... а как рециклират литийката? А никел-кадмии? Що не ги изкупуват, а?

27

Анонимен

преди 4 години

Накратко, за тези, котио ги мързи, да прочетат из нета:Тревър Джаксън работи над тази батерия от 2002-а насам. Това не е финален продукт, готов за комерсиализация. 5000 GBP е цената на производството на една батерия, но идеята е, че след време, цената ще падне на 4000, на 3000 и т.н.т, а процеса на рециклиране, че е стотинки. В момента има инвеститори и работят, за да подобрят концепта. Ако някой беше решил, да изостави първите транзистори, като нефективни, днес нямаше да имам компютри ...

26

2400 km....

преди 4 години

...излизат 5000 паунда?Хе, хе, че то без пари излиза - на всеки 10000 км - пари за една нова кола ;)

25

kirasirrav

преди 4 години

хубаво че е малка ( колко? ако е това на снимката ок) и да речем носиш си няколко и ги сменяш бързо и лесно, дори и на 1000 км. или по-малко да е; гигантски недостатък е цената, просто всичко се обезмисля

24

Анонимен

преди 4 години

***, къде си учила физика? Като гледам словореда и речника мяза на McDonald или Burger King университет."..тъй като електролитът "изяжда" алуминий" спрягане "алуминия""...която може да измине 2400 км" на крачки, колела и при каква мощност *джаул/секунда""..създателя й" къде е грешката, ха де? Помощ, граматична грешка е!Журналисти от БГ, що ни правите на неуки като вас? Пишете това което можете и ънаете, но явно е много (инфинитезимално коректе израз) малко.

23

Анонимен

преди 4 години

Ако трябва да сменям батерията вместо да я зареждам каква щее ползата от цялата гимнастика. Вместо зареждане 5000 паунда за смяна. Е много за Тарикати ни има тоя бе. Кой е тоя който ще дава по 5000 паунда на всеки 2000 км.

22

Анонимен

преди 4 години

Е, ясно е, че в този вид за коли не става, но за да си занесеш еднократно ток до някъде, може да има приложение.

21

Анонимен

преди 4 години

Като даде на късо, можеш да хвърчиш даже.

20

какво е това?

преди 4 години

Батерия е устройство, което свързва няколко елемента в едно общо цяло. Акумолаторната електрическа батерия служи за натрупване и, при нужда, да отдаде поетото от нея количество електрическа енергия.Изобретението на този инженер е електрически генератор за еднократна употреба. С една дума - за нищо не става.

19

шматка

преди 4 години

ХахаНе можах да разбера този какво е измислил.Караш 2400км и после си купуваш нови батерии за 5000 паунда:)))Обаче пък ги сменяш за 90сек.

18

Стоян 79

преди 4 години

Подобно на обикновените модерни поточни клетки, nanoFlowcell произвежда електричество от течности. Електролитът обаче не е обикновена солена вода, както обикновено се посочва в няколко интернет форума, но електролитният разтвор bi-ION се състои от проводима течност - органични и неорганични соли, разтворени във вода - и самите електролити. Производство на такива Батерии струва милиарди и е почти невъзможно да се поставят на автомобили, защото размера на батерията е колкото самата кола!!

17

ПорЦелан

преди 4 години

"Сега алуминият е най-разпространеният метал на земята" - Това не го знаех, аз пък си мислех че е такъв откакто е възникнала земята. Както и да е, и на баба ми грънците са направени основно от алуминий, обаче за да го извадиш като метал е необходим твърде много ток.

16

Анонимен

преди 4 години

егати глупавата статия ... невероятна а у и после не можела да се презарежда хаха

15

Анонимен

преди 4 години

Това е измама. "Ученът" премълчава, че подобна алуминиева батерия може да се използва само веднъж, без да се презарежда, за разлика от литиево-йонните батерии. После получените съединения на алуминия трябва да бъдат рециклирани. "Откритието" вече беше опровергано като измама.

14

Lipolymer

преди 4 години

200 литра бензин все още изглеждат по-малко от еднократна батерия за 5000£.

13

Д-р Исня

преди 4 години

Йохан Себастиан Бах и самоходната батерия! Това сигурно, ако ходи. Ако тича колко ще измине?

12

Енженеръ

преди 4 години

Инженер създаде батерия, която може да измине 2400 км.....цитат от ДНЕСНа два или четири крака?За един прЕател питам де.

11

Анонимен

преди 4 години

Тоя акумулатор може да се използва единствено за резервен,в бойната готовност при военните.

10

Бате Гойко

преди 4 години

"Инженер създаде батерия, която може да измине 2400 км"Това си е революция! От мойте лични наблюдения, съм стигнал до извода, че батериите изминават максимум 2-3 метра, колкото да се заврат под дивана.П.п. Гледам, днес е дежурна госпожица Христова, което ме навежда на мисълта, че ще има още доста бисери.

9

хъммм

преди 4 години

Технологията е добра за да замести алкалните батерии, защото тях и сега ги използваме еднократно, но тази поне се саморазгражда. Нямам представа защо целта му е да я внедри в ел-коли, след като невъзможността за презареждане я прави неизползваема там.