207

Наблюдател

преди 4 години

Най-лошият вариант за нас е вътрешен конфликт в самата Турция. Ако тръгнат *** мигранти ще стане много лошо.

206

Анонимен

преди 4 години

асад ако имаше нормални стратези, точно сега щеше да влезе в алепо и идлиб, на североизток, последното огнище на зараза, и да изгони всички ислямисти оттам. а не да се звери на турция. минимум още 5 години война се очертава там, защото дори и да се създаде 30 км коридор, свободен от войнствени кюрди, никой не може да спре цивилните/нормалните кюрди да се върнат да живеят там. а ердоган това не го устройва и ще продължават да се стрелят като кучета. без печелишви е ситуацията.

205

стар чвор

преди 4 години

Кюрдите са геройБорят се за свободата си от турция ,както ние Българите навремето

204

Анонимен

преди 4 години

вече има известия че България ще приеме 3000-4000 имигранти. Да са ни честити.

203

Анонимен

преди 4 години

213 - американците сами са се "филмирали4 и твърдят че са "международен пазител на мира", "междунроден жандарм" "една от осномателките на ООН" и пр. А извъднъж зарязаха ролята си на умиротворител и хвърлиха огънчето в Барутния погреб.

202

Анонимен

преди 4 години

силно се надявам, да няма сблъсъци между турската и сирийската армия, понеже това означава война, а при война българия и гърция стават първите съседни сигурни държави, и да ни са честити няколко милиона 'бежанци'. турция има огромен проблем с над 3 милиона чужденци (предимно от сирия) и рано или късно трябва да ги върнат обратно, но лудият им диктатор реши да напада и кюрдите и да прави етническо прочистване. не знам как ще завърши това, но не отива на добре.

201

Анонимен

преди 4 години

Ердоган казал, че Асад е дикактор .Вица на деня. Крадеца вика - "Дръжте крадеца". Ако Асад е диктатор, какъв е Ердоган? Диктатор на квадрат.Ердоган се сърди, че НАТО не било зад него. Алоооо много бързо забравяш как стоят нещата. Те и гърциет могат да се оплачат, че когато ти ги нападне НАТО не стоя зад тях. Освен това НАТО следва да защитава ЖЕРТВАТА. Ти ли ЕРдогане, който влизаш в чужда държава си жертвата?

200

Анонимен

преди 4 години

И като оставят 30-километровота ивица - какво. ЕРдоган в нея да заселва араби? в ЧУЖДА държава? ти съгласен ли си той да заселва турци в Кърджали, а българската армия да се одръпне? Разбира се, че трябва да си защитават родните места, по подобен начин Израел осъществи инванзия срещу Палестина. Първото рушаха къщите на палестнициет и слагаха еврейски къщо после още буфер, после още буфер....За каква операция на МИРА говорим, когато той не е извикан от ЗАКОННОТО ПРАВИТЕЛСТВО - АСАД?

199

Juls

преди 4 години

Турция влезна в дълбоко блато, от което излизането ще е само с краката напред. Във войната която им предстои, ното броя нито военната тегника ще са от значение. Ще се изправят срещу най коравите и добре тренираните в реални бойни условия сили в света. Пешмергите и силите на Асад, горко им.

198

дядомраз

преди 4 години

Ха,ха,хахаха. Всичко това е мислено и премислено от Русия,САЩ,Сирия,Иран и Турция как да стане. Няма агресия и т.н. ,а възстановяване целоста на Сирия.

197

Както винаги,

преди 4 години

Всички губят - само Изpaeл печели.

196

Анонимен

преди 4 години

Сирийската армия се придвижва към северна Сирия, не за да отблъсне агресията на Турция, а за да установи контрол над сирийската територия на левия бряг на р. Ефрат, която до този момент беше окупирана от пиндостанци, джихадисти, терористи, СДС-та и тем подобни.

195

theee

преди 4 години

Турците нападат Сирия, а американците си затварят очите за поредната агресия срещу суверена държава. Миротворческият съюз НАТО си показва зъбите срещу Сирия, която до скоро се бореше за оцеляването си. САЩ, СА и Турция създадоха и поддържаха ИД, която бе разбита от Сирия и Русия. Планът се провали и сега остава директният сблъсък, който да реши проблема с кюрдите. Целта е да няма държава Кюрдистан. Чудя се ние какво правим в тоя агресивен съюз, сеещ смърт по цял свят? Сигурно за кефа на Паси?

194

Крайно време

преди 4 години

Крайно време е, Сирийци и Кюрди да се разберат и да си оправят държавата, която от 10 години е замязала на ***, всякакви прасета минаха, жени и деца измряха само и само краварите да пуснат тръби от СА до Турция през Сирия

193

Mister Cro

преди 4 години

Тези, които *** срещу турското нахлуване в Северна Сирия, същите избиват хусите в Йемен, при условията на наложена пълна блокада, при което липсва храна, липсват лекарства, .... хората *** от глад и епидемии от холера, бомбардирани от американска и саудитска авиация! За тях никой не го е грижа! Там цивилни няма... е това са двойни стандарти и лицемерие, което отвращава!

192

Анонимен

преди 4 години

може това да е начало на 3 световна война.

191

Анонимен

преди 4 години

Айде бе, били длъжни...по коя конвенция ??? Значи какво става - американците като отидат някъде са агресори, като се махнат са предатели. И какво стана сега - изтеглиха се и мюсюлманите се сбиха. До болка познато! Само, че този път в Белия дом има човек който не го е шубе да удари по масата!

190

Анонимен

преди 4 години

Разширяване на територия за кюрдите и отделянето им. Това е ЕДНА от целите на Ердоган.

189

Анонимен

преди 4 години

трето - Турция навлиза в територията на суверенна държава. кюрдите са част от тази държава. Освен това дали Ердоган ги смята за терористи не е въпрос на негова преценка. То много хора смятат и ЕРдоган за терористи и диктатор. ООН не е обявило кюрдите за терористи. А ако някой трява да ги наказва - това е Асад. те са в НЕГОВАТА държава.В случая Ердоган е АГРЕСОР срещу Сирия.

188

Анонимен

преди 4 години

Това - по точка първа. По точка втора . Ердоган не заслужава подкрепа. Един човек който се обябява за подкрепа на смъртно наказание, който забули народа си в шамии, който натика толкоз хора без съд в затворите, които не даде право на адвокати на толкова хора, които арестуваше адвокатите, или пък само за дума срещу него аресутва артисти, един човек който се държи като *** и рекетира ЕС....той трябва да бъде прегазен в кръв.