134

Рон Бургунди

преди 4 години

Аз не мога да разбера кой м***лоумник купува в БГ.Аз живея в чужбина и също миналата година се излъгах да си губя времето в търсене на имот.Заварих само грозни апартаменти и къщи, които не си заслужават ОГРОМНИТЕ пари.Не може да ми продавате имоти с цена на квадрат като в САЩ. Вие ненормални ли сте. Реших да строя. Поне ще стане както аз го искам и за по малко пари

133

Анонимен

преди 4 години

Пловдив - нови апаръаментчета кутийки по 50 кв.м само по 1400? на квадрат. Тези направо полудяха. Усещам тази година морето фалираха маса хора а догодина такива лакоми стройтели ще има да гонят паяците.А да не казвам за кичорни и грозни апартаменти в Сф за по 250000? парчето. Гледам са пуснали и няколко къщи за тъщи за продажба вече, 200000? и нагоре.

132

Лао Цъ

преди 4 години

Засега България е откъм спокойната страна на света. Ако продължи с неутралитета може и да стане привлекателно място за чужденците, защото българите не са интересни . Българите се изселиха както е било и преди триста години. Като територия, климат, плодородна земя, България има стойност в сравнение с отровената и изтощена от експлоатация земя на запад. Извод - за инвестиции става за този , който има интерес.

131

Станимир

преди 4 години

На България й предстои гетоизация. Малко що-годе сигурни квартали и всичко друго ще прилича на Столипиново. И това само в случай, че няма война. Че и на таково замириса.

130

Поручик Балканец

преди 4 години

Руснаците по морето са започнали да разпродават. А догодина криза чакаме. Така че не ви споделям оптимизма.

129

Анонимен

преди 4 години

Ще дойде един момент и ще спре преселението от малките градове към големите градове.Защото се раждат много малко деца,много хора напускат България за постоянно,отделно мизерията е огромна,икономика почти няма.Тогава тези апартаменти и сгради ще стоят празни и ще се рушат и няма да има кои да ги поддържа!!!Имотния балон ще се спука.Кои ти инвестира в България.Всеки голям инвеститор я заобикаля.Ако не са Българите в чужбина----досега да е ФАЛИРАЛА!!!

128

комунист гробокопач

преди 4 години

Най атрактивни са парцелите по гробищата.

127

Разбирач

преди 4 години

Вече е много скъпо, не е изгодно. Сега купувайте в прованса. Като започне кризата на Запад ( ще има размирици, бунтове и атентати ), защото са затънали в дългове всички прежденапуснали ще се завръщат в България. Ще се търсят имото в провинцията и по селата. Тогава ще дръпнем напред.

126

Анонимен

преди 4 години

Пазара се движи от тук таме някой програмист преселил се в София или някой провинциален кмет решил да си 'инвестира' парите от далавери в София.Тоя ръст е измишльотина.

125

К

преди 4 години

Светът влиза в рецесия, само Бъгария върви нагоре :) Като зацикли пазара и току се появят такива неплатени публикации :)

124

Анонимен

преди 4 години

До ЯИмотите винаги са били на цикли от растеж и спадове, но като цяло картинката винаги е една и съща.Преди 30 години апартаментите в София бяха около 200 долара на квадрат, преди 20 години бяха по 400 долара, през 2008 година бяха на днешните нива, въпреки спада им.Така , че и тези купили 2008 което е най лошия възможен сценарии. Една година от 30 възможни , ако са си давали имотите под наем 10 години са взели прилични пари , а цената им вече минава тази на която са ги купили.

123

Я

преди 4 години

Факти за имотите: много атрактивни бяха и през 2007-2008 г., след което се сринаха с 40% , та чак до 2016 г. ! След 1-2 години ще стане абсолютно същото, като този път спадът ще продължи доста по-дълго ...

122

Анонимен

преди 4 години

До ЖилфондНито да имаш , нито да нямаш! Ако имаш БКП ще ти го отчужди!!!

121

20 години

преди 4 години

До ЖилфондНаема беше 1.60 лв с обща кухня и клозет.

120

Жилфонд

преди 4 години

През 50-те години имахме пари за 2 къщи, но ти ги продаваха заедно с квартиранти........

119

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНормално е София да изравни по цени поне Белград.Затова моята прогноза е , че цените няма да растат вече с по 10% на година, а ще се стабилизират и ще растат с около 3-4% на година докато стигнат 1300 евро средна цена към 2025 година

118

До 121

преди 4 години

Само, че Благоевград не се води малък град. Областен град и на 40 мин. път по магистрала до София. Беше водеш студенстки град. Сега и студентите намаляха и бизнесът запада. Направо го унищожиха.

117

Анонимен

преди 4 години

До За сметка на товаТака е навсякъде ... Големите градове претапят малките.Не са малко случаите в които продават апартаменти в провинцията за по 30-40 хиляди и теглят кредити за да си купят апартамент в София за 200 хилядиВ момента е много по неизгодно да живееш под наем, защото лихвите са само 3% и вместо да даваш по 800 лева за наем и нищо да нямаш, по добре да даваш по 1000 лева на месец и след 15 години да си имаш апартамент

116

За сметка на това

преди 4 години

в другите градове на страната е пълна пустош. Например Благоевград запада. Вечер почти всички сгради са тъмни. Празни магазини. Търговците реват. Безработица и оскъдица. Затвориха и последното работещо предприятие-цигарената. На последно място в страната по доходи.

115

eqrew

преди 4 години

Не знам откъде се намират хора, които да дават 100хил евро за апартамент. С лихвите това е четвърт милион лева. И това при положение, че голяма част от хората са на заплата от нивата на 2007-2008г. Две хил. лв хората взимаха в София и преди 10г. Чак толкова много хора ли станаха ИТ-та, взимащи заплати по 3-4 бона? Човек със заплата 1500-2000лв. едва ли би се нагърбил с подобни суми.