63

Анонимен

преди 4 години

Данните за Унгария са пълен ! Скоро излезе най-актулната статистика, която показва рекорно ниска раждаемост за всички времена! Склчлите граждански брак се увеличава, но само при тези които и без това искат деца за да могат по лено да вземат парите. Общо взето резултатът от унгарският експеримент е, че раждаемостта не може да се подобри с пари, но положението на семействата с деца може малко да се подобри.

62

Задължително

преди 4 години

1. Никакви помощи и надбавки,ако някой от родителите е под 18 г., не е работил и не е осигуряван в продължение на поне 18 месеца преди раждането на детето!2. Принудителен труд за здрави хора,които имат деца, но разчитат на социални помощи, за да се издържат.Комуто това не харесва - лишаване от гражданство!Създаването на дете е отговорност! Няма да ни изнудвате да финансираме отглеждането на потомството на безотговорни индивиди и по този начин да ни принуждавате ние да оставаме с по едно дете

61

Радослав

преди 4 години

Имаме крещяща нужда от проста промяна в закона - ЕГН и плащания от държавата само и единствено за данъкоплатци! Ако си работил поне 3 години и си се осигурявал, то задължително да взимаш детски, помощи и тн.! Ако си с нулев трудов стаж, ти да не съществуваш за държавата и да нямаш право на нищо! Само това трябва да се промени! Защото сега колкото повече си работил и колкото повече данъци плащаш, толкова по малко неща можеш да ползваш и обратното - най много ползват тия с нулев принос!!!

60

Матеев

преди 4 години

До Матеев-79 : Оня ден писаха ,че в София започват да мият улиците вечер !!!!!Това също е опит да се открие тооплата вода и то пред избори ! Това се правеше във всички големи градове преди "революцията " от 1989 г.

59

Матеев

преди 4 години

ПЪРВО : " Топлата вода "е открита много отдавна -това стана при ръководството на Вълко Червенков и Тодор Живков, преди така наречената "демокрация "!ВТОРО : Много тъпо е преди избори да ровите улиците и да засипвате със 7-8 см . асфалт ,както и да обещавате да откриете топлата вода от горното изречение !ТРЕТО : Ако наистина сте се уплашили от хилядите недоволни ,които всеки ден са на някакви безкрайни митинги,вземайте си багажа и се измитайте и не лъжете хората !

58

Анонимен

преди 4 години

Абе вашта сеяндурска ***. Ще ми подхвърлят някакви хартиики за тоалетна а после това дете цял живот ще им яде тоалетната хартия ли. Много за балами ни имате. Я погледнете колко струват памперсите 45 лева за една седмица. Ами детските храни струват *** си баща си. Ами като порасне и да тръгне на училище дрехи обувки учебници ядене. С тия 1000 лева до 18 годишна възраст ли ще го отгледам. Я се евете да подфърчате.

57

Анонимен

преди 4 години

До До 50... населението е сила - така казваш ти, но не уточняваш КАКВО население. От значение е не само количеството, но и качеството.И в нашата родина при едни има свръхраждаемост, но това не носи нищо хубаво нито за държавата, нито за обществото, а само създава проблеми и ги задълбочава.

56

Анонимен

преди 4 години

Смърт на гербавата държава!Не раждайте роби на мафията!

55

Българино, българино

преди 4 години

който ще ражда заради надбавки и помощи- по-добре да не ражда. Да си изживей животеца и да си мре! Надбавки им трябвали, детските градини им били малко... данъчни облекчения нямало, отстъпки за купуване на жилища нямало... Ами не правете деца! Притрябвали са ни деца родени от държавни стимулации...

54

"Малко" къ

преди 4 години

Закъсняха, ама много! А и това са празни обещания, които слушаме от години. На 2 септември, когато детето ми тръгна на училище, установих колко много деца около нас разговорят на български с родителите си. И това не беше в БГ. Родителите са намерили изход от положението, а държавата още умува. А на някой скорошен 15 септември в някое училище в България няма да има деца, говорещи български.

53

Анонимен

преди 4 години

Вече е късно.Всичко свърши!

52

Шоп

преди 4 години

До Анонимен 69:Социолозите, политиколозите, психолозите и т.н. лозите - все тряйно безработи - ще се броят ли за образовани?

51

Анонимен

преди 4 години

На образованите родоители-по-високи заплати.Това е разковничето.И да се инкриминира раждането на деца от деца.

50

Анонимен

преди 4 години

Детските трябва да се премахнат. 1000 или 2000 лева при раждане само на първо дете, чиято майка се е осигурявала поне от година и половина преди раждането. Нулев данък общ доход за родители с три или повече деца. При две деца 4-5% данък общ доход. При детските ясли и градини предимство да имат хората с по-високи доходи.

49

Хюго Бос

преди 4 години

Да ме поправи някой , но не беше ли Шулева, която отряза българите за детски и реши да ги дава само оркоподбните? да не говорим как никое правителство ен промени тази дискриминация.

48

Хюго Бос

преди 4 години

Трябва стимулиране на българите. И е крайно време да бъдат осъдени тези управници, които дискриминират българите и дават детски само на роомите.

47

Анонимен

преди 4 години

Случайно ли се повдига темата или за да замаже положението? За едни гневни родители питам.

46

Анонимен

преди 4 години

Чета и не вярвам на очите си! Комунизмът, който беше лош, тръгнал да се връща! Лошо няма, ама защо трябваше да стигнем дотук? Демокрация ли беше това досега или пълно късогледство? Колко десетилетия трябва да минат, за да се възродим, да се образоваме, да се оздравим? Най-лошото обаче е това, че още сме в процес на мислене и предизборни обещания, а до реални действия я доживеем, я не!

45

До 50

преди 4 години

Южна Корея е по-малка от България и е 51 милиона и повече. И се справят, друг писа и Англия. Ако имахме повече хора, щяхме да имаме повече работни ръце, ако сега имахме 3 повече работници, можеше да намалим данъците с 1/3, минимум. Сега нали има проблем с работата ръка? Намали кадри. С много хора се решава този проблем. Пък и ние можем да сме 20 милиона, без да разрушаваме хубавата природа. Пък и населението е сила. Китай с 1.2 да не би да нямат работа там?

44

Анонимен

преди 4 години

Т.нар. експерти пак ще изцвъkат някоя архиглупост. Да, твърдо трябва да има стимулиране на раждаемостта, и то много сериозна, но на ОБРАЗОВАНАТА раждаемост. Трябва да има ценз за всякакви видове социални придобивки. Ако си асоциален, не плащаш данъци, здравно и социално осигуроване, не пращаш децата си на училище, не работиш и отказваш работа, имаш присъди и регистрации в полицията - НИКАКВИ помощи! Поне средно образование към това, както и поне минимален трудов стаж. А не да отглеждаме ***