15

Слава Україні !

преди 4 години

Заплакало небо у дн поминальн,Вмиваючи горе холодним дощем.Скотилися в душ сльозинки прощальн,Лишаючи в серц незвданий щем...Схилилася мати над сином востанн,Один був у не, надя одна...У чорнй хустин, жертовнм риданнЙому на прощання сказала вона:

14

Анонимен

преди 4 години

Смешно е да си самообявиш църква, а после 15 от 50 попа да се самообявят за папи и да се дърлят един с друг кой бил истинския.Подигравка с вярващите. Затова и вярващите ще намалеят. Но това им е и целта на САЩ.... Разделяй и владей.

13

мазепа

преди 4 години

Църквата е геополитика от 1700години и това византийците много добре го знаят.

12

Сандо

преди 4 години

от православните църкви Руска, Българска, Събрска и Гръцка никоя не признава никоя - нищо ново под слънцето. Всеки си е шеф за него си! .... е ся идват и Украинците

11

Анонимен

преди 4 години

А КГБ''то откога е станал православна църква ?...когато събаряха църквите и избиваха поповете или откакто Путин тръгна по манастирите да се прочиства от престъпленията и убийствата на хиляди славяни в Донбас !?

10

Духовниците

преди 4 години

Да се закълнат, че не са получили рубли от Кремъл за тази си позиция.И там са продажни като нашите !!!

9

Анонимен

преди 4 години

Алоууууу! 2019-а сме! Има ли един нормален, на който му пука, какво ще кажат купчина прикрити хомосексуалисти?Не, няма!

8

Анонимен

преди 4 години

""Ние не можем да разберем, как така без съвместното решение на всички Поместни Църкви, сборище на отлъчени, анатемосани, саморъкоположени разколници без да покажат покаяние с нито един акт, за да бъдат възстановени, са направили "обединителен събор" и едновременно е получена "автокефалия","Ами ей така, пърч смотан. Освен ако не видя англечета под небесни камбани, да ти дадът официално разрешение от Шефа, да си главнокомпандващ и да решаваш, кое има автономия и кой не, не ти важи мнението ..

7

Анонимен

преди 4 години

А случайно не ги ли брига, че Московската патриаршия се е превърнала във филиал на ФСБ?

6

Анонимен

преди 4 години

Гърците са покръствали в православие.Какви сме били българите преди да приемем покръстването някой знае ли. Нито езика си знаем нито корените си. Само предположения на някои сеянчета. Гърците са ни дали и писменост и език. До ден днешен в гръцката азбука се виждат буквите които са ни дали. Затова Гръцката църква има право да се намесва където има противоречия с канона.

5

Анонимен

преди 4 години

Те и без това украинските попове на новата им църква са се хванали за брадите и се карат кой да води хорото.

4

Браво

преди 4 години

Браво на гърците! В пряк текст казват, че американците се месят без да имат представа от устоите на православието. Единствената им цел е да разделят и отслабват православните страни. За съжаление заслепените украинци не виждат, че са използвани в безкруполна игра на геополитиката.

3

Анонимен

преди 4 години

До 1 Нещо не си запознат по въпроса,защото няма и една църква от най-старите,като Йерусалимската, Антиохийската,Александрийска които да признават ПЦУ!

2

Още ги е яд.

преди 4 години

Че има славянски църкви и писменост.

1

Анонимен

преди 4 години

Да не се признава украинската църква, защото полковник Гундяев ще спре преводите за гръцките чернокаповци.