73

Микробиолог до 57

преди 4 години

Грипа 2018 - 2019 беше предимно тип "А" и според статистиките, които ми попаднаха е водил точно до усложнения от типа на бронхити и пневмонии. И да, протичал е много тежко. Лечението е единствено в стационар с двукомпонентен антибиотик. Мисля, че сме се разминали с 10-на смъртни случая, само от усложнения. Не е зле да помислите за ваксина и горе - долу, следващите седмица, две. Моля антиваксърите да не коментират. Няма какво повече да си кажем с тях.

72

Много ядосан

преди 4 години

Толкова е простичко! Всеки, кандидатстващ за лечител-хомеопат да премине тестове, преди да бъде сертифициран! Тестовете: Заразяване с вирусна или бактериална пневмония /тя вирусната ще си премине и сама в бактериална/. Заразяване с бактериална туберколоза! Теста може да се разшири до менингити, грипни щамове и т.н. На кандидат хомеопата в контролирана среда да се предоставят ЕДИНСТВЕНО И САМО хомеопатични продукти по негов избор! Ако оживее - сертификат. Ако не, очевидно не работи идеята.

71

Сотир

преди 4 години

Хомеопатията е измама и шарлатанство и трябва да бъде забранена със закон!

70

Анонимен

преди 4 години

Има един тънък проблем в цялата тази сага с хомеопатията. Вярно е, че има хора, които са податливи на внушение и самовнушение. При тях е възможно да има подобрение в вследствие на плацебо ефект. Но това не важи за сериозните заболявания, с които организмът не може да се справи сам. И което е по-важното - при децата НЯМА плацебо-ефект. Също така детето не може само да направи съзнателен избор, дали да се лекува или не. Затова да се лекуват деца с хомеопатични препарати отвсякъде си е престъпление

69

Пешо

преди 4 години

Хомеопатията върви заедно с еднорозите, някои вярват в тях но нормалните хора знаят че не са истина.

68

и

преди 4 години

вие наричате лечение, лекарство, чийто противопоказания са повече от ползите от него?

67

Анонимен

преди 4 години

Като ми е шошо, пия антибиотици, литър ракия и трепе всииичко. Или аз или болестта. Така се излекувах от пневмония за една вечер.

66

Анонимен

преди 4 години

Антибиотиците са зло! Ако ти е писано, ще си заминеш с тях или без тях!

65

Лора

преди 4 години

До БобчоВинаги се прави ПКК за да се види С реактивния протеин. Както и антибиограма. Нашата лекарка не изписва антибиоток без иследване и доказана необходимост.

64

Замислен

преди 4 години

Всъщност, целия фундамент на хомеопатията се основава на твърдението, че "водата има памет". Т.е. ако си третирал водата с арсеник, тя /водата/ се "защитава" от него и дори да няма и атом от арсеника, водата вече е приела защитни свойства. Звучи адски ... нереалистично, но не забравяйте нивото на образованието ни за последните 30 години. Вече имаме 35 годишно, абсолютно необразовано и неуко поколение. Нормално е за вярва в шаманство и магии. В атавистичната човешка природа е.

63

Лора

преди 4 години

До БобчоИ аз и децата ми се лекуваме при лекари, които много рядко изписват антибиотик. Само в краен слуай. Но никой от тях не препоръчва хомеопатия, освен ако не търсим някакъв плацебо ефект :)

62

Анонимен

преди 4 години

Моя съученичка стана хомеопатка. Питах я как така колколто повече разреждаме един разтвор, толкова по-концентриран става (?!), тя ми отговори: Забравяш за духовните сили, които действат! Мене ако питате, по-добре пийте билки, отколкото гола вода, смесена със самовнушение и "духовни сили"!

61

Анонимен

преди 4 години

Хомеопатията е лъжа, псевдонаука, то се пропагандира от алчни шарлатани и се практикува от секта кухи ***.

60

Спокоен

преди 4 години

Хора, не експериментирайте със себе си! Понякога и часове забавяне могат да ви стоварят такива гръмотевици, които не сте и сънували. Антибиотика е най-великото откритие на 20-ти век! В преддоантибиотичната ера първата инфлуенца е очиствала света като с коса! Хомеопатията е твърдо определена като лъже-наука от агненцията по храните и лекарствата на САЩ. Там дори е забранено хомеопатични препарати да се продават на щандове с лекарства! А все пак, точно в САЩ не са ***.

59

Анонимен

преди 4 години

Хомеопатията е като астрологията. Само за наивници.

58

Аман

преди 4 години

от разбирачи!! Кой където иска да ходи и да се лекува!!

57

Хайде мерси!

преди 4 години

И аз, к_уха к_ратуна, миналата Коледа, гепих някакъв свиреп грип. И си викам, бе да се щадя, дай хомеопатия. След 48 часа познайте кой беше закачен на системи, защото на снимката грейна една красива двустранна пневмония!!! Та, само чакам някой да ме посъветва вече да се лекувам с хомеопатия! И в хирургия няма да го съберат!

56

Вероятно

преди 4 години

До Да, де...колата, на която ти се возиш, я кара професионалист и в никакъв случай няма да катастрофира...

55

Фармацефт

преди 4 години

Представете си басейн с олимпийски размери. В единия му ъгъл, изсипете във водата 1грам активно вешество. Бързо изтичайте по диагонал и загребте чаша вода. Идете при втори басейн. Повторете упражнението. И така 9 пъти. В последната чаша, ще имате велико хомеопатично лекарство 9CH. Макар, че във водата няма и една молекула от активното вещество. Но пък, самовнушението е велик лечител.

54

Да, де...

преди 4 години

До До 46Ама ако автомобилът ти е въображаем, а взимаш пари, за да возиш хора в него - това вече е лошо.