18

Анонимен

преди 4 години

12, и сега е така.

17

до 18

преди 4 години

Научните степени през соца бяха, първо, под бройка, ако има нужда и щат. Сега - с лопата да го ринеш.

16

Анонимен

преди 4 години

Ако е сериозен разговор, няма да ми говорят на ТИ.

15

До Анонимен 16

преди 4 години

Да, работно място беше гарантирано. Но за един нищожен процент работа нямаше. Това бе вид наказание за семействата на някои дисиденти. Неотдавна имаше публикация за жена, юрист по образование, която през 70-те и 80-те години не назначават дори като чистачка, заради брат й. Но за тези неща през соца не се говореше.Сега има висшисти без работа, но не и тези с научните степени от соца или получени и днес в БАН. Те са "под крилото на Партията". Няма да те питам дали знаеш как се дават тези степени.

14

Анонимен

преди 4 години

До пецатаВ бг интервютата често се провеждат от непрофесионалисти. Рядко са фирмите където ще ти зададат такива въпроси. Често повечето интервюиращи даже не са се подготвили, какво да те питат. Извода е за да те избере бг работодателя трябва да се представиш като работохолик и като човек склонен да работи извънредно и като човек който не се интересува от заплащането.

13

Шурето

преди 4 години

Какъв майтап бе братко ...... това е горчивата истина и до ден днешен.

12

До Шурето

преди 4 години

Ти може би пишеш това на шега, но аз знам един такъв пример от последните години на соца.Наивен, но амбициозен млад човек, завършил МЕИ, а преди това езикова гимназия, беше разпределен в Червена могила.След трите години работа там си потърси назначение в София и, със самочувствието на младеж с високи оценки в дипломата и знаещ два езика, отишъл най-напред в Интерпред.Първият въпрос, който му бил зададе, бил "Кой те праща, момче?"Отговорил "Никой".Другият се разсмял и казал "Тук не може така"

11

Анонимен

преди 4 години

Тъй като повечето работодатели не разполагат с подготвени HR специалисти, интервютата са доста забавни и свършват внезапно, когато стане въпрос за заплатата.

10

Анонимен

преди 4 години

Преди 8г интервютата бяха нормални , но имаше и нормални фирми и стойностни хора. Сега почти няма добри фирми и за добро място се явяват до хляда човека. Смешни хора правят интервюта и особено ако си на възраст и искаш добра заплата нямаш шанс. Най голям шанс има ако имаш опит до 5г и искаш заплата до 2000лв. Интервютата са смешни и са направо издевателство. Няма нови фирми, няма квалифицирана работа и съответно ниски заплати. Ако имаш връзки може да се уредиш на държавна работа .

9

Щурето и баджанака

преди 4 години

Абе шуробаджанащина от всякъде

8

Баджанака

преди 4 години

До Шурето: М дааааааа

7

Шурето

преди 4 години

Разкажи ни за себе си, на кого си човек? Кой те доведе тука ? Те така стават нещата

6

Анонимен

преди 4 години

Какво ще стане, ако на подканящия въпрос на комисията "Разкажете ни за себе си?", вие отговорите "Е, нема па! Баба ми е казала с непознати да не споделям"

5

Мишето

преди 4 години

Ем питаха ме лапам ли краставици, банани, *** и въобще за зарзават де.

4

Анонимен

преди 4 години

Искат, да си дадеш фиша от последната заплата, че да видят, да не да се минат, ако ти дадът с 50 лева повече.Аз му викам, имам клауза за конфиденциалност от последната компания, оня ми вика - "Еммм шищооо уе човееек, да да видими".

3

пецата

преди 4 години

Пак копи пейст от някои американски сайт, в бг никой не задава такива въпроси, обикновено всичко минава така:Ти са къдье си работил...и ко много ли е голяма тая фирма, нашта фирма е по голяма , много ли ги разбираш раутите а?.. начи слушай ся ако ти се бачка идвай, обаче да знаеш че при мен се бачка....заплатата ли, ко за заплатата, *** ти май мноу наглеиш, аз като бях на твойта възраст си мълчах щото нищо не знаех, ти нищо не знаеш пък заплата искаш...

2

Анонимен

преди 4 години

по глупав въпрос от с какво се гореете най много и за какво не се гордеете дали са задавали на някой ейч ар където кандидатстваш за дърпане на количка в магазин защото си студент и те те питат за лични въпроси които не са свързани с работата ...

1

Мише,

преди 4 години

Теб какво те питаха, когато кандидатстваше за работа?Ти какво им отговори?