20

Анонимен

преди 4 години

"И все пак АЕЦ Белене ще се строи!" - Галилео Галилей

19

К6

преди 4 години

Груба грешка, тази технология трябва да се забрани за да не ни проклинат децата, никой не споменава къде ще заряват отпадъчният продукт... бъдещето е в малки преносими генератори , нещо като хладилник или пералня базирано на нови технологии които сега съществуват в лаборатории. по дяволите за моя дом ми е необходимо не повече от 4кВ енергия

18

Joko

преди 4 години

Теменужке, не е работа на един счетоводител да се "вре на коня в краката". Какво разбираш от енергетика и околна среда ?

17

Анонимен

преди 4 години

Белене е символ на най-злокбните мечти на русофилите-продажници - да окончателно погребана България, за да я има Задунайская губерния !

16

Анонимен

преди 4 години

беле НЕ НЕ НЕ!!!

15

Анонимен

преди 4 години

Хахаааа... Тоя цирк с китайския електро инвеститор не го знаех :)

14

Анонимен

преди 4 години

През 2016 година във Франция 72,3% (384 млрд. kWh/год) от произведената електроенергия е от АЕЦ, в Швеция 40%, в Южна Корея 30,3%, във Великобритания 20,4%, в Канада 15,6%, в САЩ 19,7% (805,3 млрд. kWh/год)

13

Да ви питам, другари

преди 4 години

Този Уилям Магууд, който го презентирате като "генерален директор на Агенцията по ядрена енергия на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие" никъде не мога да го намеря в сайтовете на ОИСР. Да не се окаже като китаеца преди време, който уж бяхте поканили от една "голяма китайска компания за ядрена енергия", която в последствие се оказа производител на пластмасови играчки, а китаецът се оказа актьор дошъл да ни будалка, че освен РОСАТОМ предвиждаме и други кандидати за строежа?

12

Анонимен

преди 4 години

И последно: за да построим аец, в тая сложна обстановка, когато от нас се очаква да станем клиент, а не доставчик на ток, трябва да получим разрешение от "партньорите" ни. Едно от условията за членство в ЕС, беше да закрием именно гръбнака на енергетиката - Козлодуй. Някак си се пребориха нашите преговарящи да останат два блока. Сега разбира се ще е още по-трудно да се приеме българско решение за нови мощности. С аец няма да се налага дори да купуваме квоти на въглеродни емисии.

11

Анонимен

преди 4 години

Е, аз и без да съм министър на енергетиката знам, че има базови мощности и че ВЕИ-тата не са базови мощности. Срамното е, че "специалистите" на ГЕРБ доскоро не го знаеха.

10

Анонимен

преди 4 години

Теменужка Петкова е министър на енергетиката от 2014 година, т.е. за почти пет години е успяла да схване, че има базови мощности... Браво....За чистата енергия се знае от преди много години и не случайно по света има толкова много АЕЦ - 450 реактора в 192 АЕЦ-а

9

Анонимен

преди 4 години

Изнесеният от Бг ток не винаги е по евтин от този за вътр.пазар. По-евтин е нощният които изнасяме, защото изнасяме на Балканите, където през нощните часове няма големи потребности. И тъй като ел. енергията не може да се съхранява (в големи количества) а съръженията работят, изборът е все пак да се продаде нещо, макар и евтино, вместо да се "изхвърли".

8

Анонимен

преди 4 години

Тази госпожа доказва, че Теменужките са по-вредни от ядрените централи, когато са облечени с власт !

7

Дядо Петър

преди 4 години

Тая трябва моментално да бъде изритана!Атомът - ЧИСТА ЕНЕРГИЯ?!?!Ами Чернобил и Фукушима бе, моме нескопосана. Дори и АЕЦ да не гръмне, кво праим с отпадъците?

6

Анонимен

преди 4 години

Около 85% от ел. енергията в света се добива от фосилни горива. Това е и основният източник на въглеродни емисии на земята. Това разбира се убива животът! При условие, че няма как тези мощности да се заменят с ВЕИ, какво е решението, освен аец? А "умници"?

5

Чиста енергия

преди 4 години

Атомът е чиста енергия?Тази явно е дебббиилл.А,Чернобил,а ядрените отпадъци,а сеизмичната опасност?, Кажи, Теменужке...не,не гледай тъпо, кажи защо ВЕИ да е по зле....няма далавера казваш?Ясно.

4

Анонимен

преди 4 години

Само да отбележа, че след затварянето на 4-те блока в Козлодуй, тока поскъпна 6 пъти (600%)! Това с фотоволтаиците на покрива е катастрофална фантасмагория, защото в тая държава освен хладилник в дома, има и промишленост, която се нуждае от много енергия, а не от три лампи. Ама то от хора без образование какво да очаква човек, освен черно/бели брътвежи...

3

Анонимен

преди 4 години

Евала Нуше! Сега остава вождът да разясни какво означава "гьол".

2

от ЮАР

преди 4 години

Ядрената енергия е МИНАЛОТО *** Теменужке. Все едно през 1970 да строиш завод за парни локомотиви. Ами напреднаха хората. Дори само на изложената част на съществуващите покриви да сложиш фотоволтаици, ще получиш не едно, а три Белене-та, което заедно с нови ПАВЕЦ каскади из планините ще ти струва много по-евтино от атомните самовари, а и е чисто и освен това нямаш нужда от инвеститори - хората сами ще го направят, ако пазарът наистина е свободен. Ама в тия неща няма далавера за вас и ***!

1

ейй

преди 4 години

и тая я захраниха с Рубли! как се изметна само, като господаря си ББ...