35

Рашист

преди 4 години

Нацистко - съветско нашествие. Защото когато Хитлер атакува от запад, от изток тръгва Сталин и си разделят Полша както са се разбрали тайно преди това. Но зачервените матрьошки в България не им отърва това да са го учили в училище.

34

Нацистите

преди 4 години

Холокостът може да е уговорка между Германия и Израел. Вярно е, че в лагерите загинаха стотици хиляди от болести и глад накрая на войната когато съюзниците отрязаха всякакви снабдявания за лагерите които произвеждаха военна продукция. Но с "6те милиона избити" Израел печели милиарди обезщетения, а Германия измисли после така наречените "нацисти" за да отклони вниманието от деянията на германците които избиха десетки милиони цивилни в Русия. Германия няма нищо общо, "нацистите" са били!

33

Има смисъл...

преди 4 години

.. НАЧАЛОТО се празнува от този който е започнал войната а КРАЯ от този който я е завършил.Всъщност, човешката история е една ТОРБА ЛЪЖИ .Който и да е започнал, накрая "победителите" се скъсват да се хвалят и да преувеличават победите си,"победените" не спират да омаловажават "победите" и да мрънкат как са били измамени,несправедливо избивани и как са успели геройски да оцелеят.Лъжливи политици се тикат с лъжливи заслуги,хитри търгаши броят спечеленото ... страни си добавят чужда територия.

32

Анонимен

преди 4 години

Холокост не е имало. Евреите запалиха войната, защото не можеха да допуснат Германия да избяга от оковите им.

31

123

преди 4 години

Това празнуване на началото но една война отнела 60 000 000 живота е опит да се принизи ролята на Съветския съюз и Червената армия. Признак на дебилизъм е да празневаш началото на една война, а не края и.

30

Хм...

преди 4 години

А за спорната зона между Германия и Полша контролирана уж от Обединените Нации заради която започва конфликта ? А за атаките на полските военни сили и избиването и изселването на германското население в тази зона ? А за лъжливия съюзнически договор между Полша и Англия и Франция в който двете "суперсили" изоставят Полша я жертват за да отклонят Хитлер от нападение на собствените им територии ?Упс, историят се пише от победителите .Така че Хитлер е лошия а Полша -"страдащата жертва" .

29

Анонимен

преди 4 години

Историята е манипулация отвсякъде. Лошите печелят и сатанизират добрите. Ето ви ВСВ в едно изречение.

28

Анонимен

преди 4 години

Жалка история.Нацисти честват освобождение от нацисти.

27

До човек

преди 4 години

Това не е "скрита тайна" колега!!!!Няма да повярваш, но има съветски (не руски, а съветски филм - мисля, че беше "Битката за Москва" или "Война на Западно направление") игрален филм в който се изтъква имено този факт.И жената на *** е била арестувана и изпратена в "трудов лагер" преди началото на ВСВ, а не след нея (пак във филма изрично се споменава за това).А, това, че в историята на всички държави по света (включително и Бг) има "скрити тайни" е факт!!!

26

ognyanz

преди 4 години

И защо всъщност се прави тази церемония? Да отбелязват началото на войната. А не искат да празнуват 9-ти май като ден на победата, защото трябва да признаят, че ги е освободила Съветската армия. Неудобно им е някак си. По-полезно им е сега да се прегърнат с германците.

25

Евтино шоу

преди 4 години

Без Русия подобни чествания са пародия и само засилва разделението.

24

Анонимен

преди 4 години

До: 4Абе колкото и да е учудващо, и в Израел има фенове на Хитлер.

23

човек

преди 4 години

Внимавайте какво научих току що - съпругата на съветския министър на външните работи, Вячеслав Мoлoтoв, Полина Семьоновна Жемчужина, родена с името Перл Соломоновна Карповская, е била еврейка!На същия този хубавец, който е преговарял с фон Рибентроп за договор с нацистите жена му!Естествено, след войната, през 1949 г. Сталин я е изпратил в концлагер.Дали мъжът и е имал нещо против нея, тепърва предстои да разбера.Колко интересна може да бъде историята, особено тази която я няма в учебниците!

22

Анонимен

преди 4 години

Поляците се оправдават, че не поканили Русия заради ролята им в пакта *** - Рибентроп, но поканили Германия.

21

Анонимен

преди 4 години

Причината за ВСВ е резултата от ПСВ. Основният подстрекател за ПСВ е Англия, а на въдицата се хваща Германия. Като икономика, необходимостта от преразпределение на колониалните ресурси е предпоставка за ПСВ. Днес освен ресурсите, нова предпоставка са пазарите.Гледайте Англия винаги с едно на ум.

20

до анонимен

преди 4 години

За геноцида срещу евреите поляците имат своеобразна вина.-------------------Допълнение към вашия коментар.Поляците избиваха полските евреи и след края на Втората Световна Война, когато малцината останали живи из немските концлагери полски евреи започнаха да се завръщат по домовете си в Полша, които обаче се оказаха заети от вече новите им полски собственици!

19

Анонимен

преди 4 години

За геноцида срещу евреите поляците имат своеобразна вина.Групов бандитизъм, грабеж и избиване, маскиран под отношението на нацистите към евреите. За това гласуваха закон, ако повдигаш този въпрос, да носиш наказателна отговорност. С Израел не знам как ще се разберат, щото тази част от историята, те няма да зачеркнат.

18

Анонимен

преди 4 години

Втората Световна Война започна през октомври 1938г. когато Полша и Германия анексираха Части от територията на Чехословакия при пълното мълчание на Запада, а не на 1-ви септември 1939 г. !!!!!"Полша е хиената на Европа" - Уинстън Чърчил .

17

Хехе

преди 4 години

Благодарение на евреите някой в Света изобщо е чувал нещо за Полша и Мария Кюри и Шопен са евреи ако не бяха те за Полска нилой нямаше даже и да си спомня.

16

Анонимен

преди 4 години

Ролята на поляците в ВСВ, бе на жертвеното агне. По всичко личи, че сценариста опитва да пробута подобен сценарии и в настоящето.Интересно каква оценка дават на тогавашното си правителство, което бързо се изнася зад граница. Разузнаване, контра разузнаване, планове за действие при Немска агресия?А иначе имат претенции, да ги приемаме на сериозно, като държава. И тогава бяха лакей, и сега нещата на там отиват.