234

Анонимен

преди 4 години

Едно е да можеш да пееш, друго е да можеш да преподаваш, а съвсем различно е да можеш да ръководиш. Затова има конкурси и изисквания за всяка длъжност

233

ЕДИ КОЙСИ

преди 4 години

БЮРОКРАЦИЯ. ПЕСЕН ИЗПАЛНЯВАНА ОТ РОК ГРУПА ЕРА В ДАЛЕЧНАТА 1989 ГОДИНА ЗА ЖАЛОСТ АКТУАЛНА И ДНЕС

232

Мунчо

преди 4 години

Тази голяма "прима" миналата година кандидатстваше и за директор на Националната опера, и понеже не спечели, няколко месеца правеше скандали!

231

Ф

преди 4 години

Младите журналета,които не са учени на ред и дисциплина ,нека знаят че без това и държава няма да има! По схемата на тази прима даже и Аврам бакалина може министър да стане,защото е бил известен ...ама на село!

230

Анонимен

преди 4 години

Do WEМного ясно, че ще Ви откажат, като нямате педагогическо образование. Никой няма да ви позволи да обучавате деца е така, щото знаете разни неща.

229

opera browser

преди 4 години

Директорката я е било страх да поеме отговорност и да не я обвинят че не е спазила закона и процедурата. Абсурдно е да я уволнят за това. Иначе можеше да прояви усет и да се обади по нагоре да пита какво да прави.Проблемът е законодателен, трябва да има изключения в тия конкурси за доказани хора.

228

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 223Има специализирани училища, които са към Министерство на културата. Танцувални, музикални, НГДЕК, за изобразително изкуство. Има и към Министерството на спорта...

227

Известен музикант

преди 4 години

Интересно, аз за сефте чувам за тази "известна" прима, но щом е Такова_на, може и да е станала някъде известна. Е сега стана още по-известна, с реването си, че видите ли не са я "опрaвили" без конкурс, жалка работа ...

226

Хюго Бос

преди 4 години

Журналистката не е много в час; КОНКУРСЪТ Е ЕДИН И СЪЩО ОТ 25 Г. Дори директорката се е явявала на същия . Аман от неадкеватни гости.

225

Хюго Бос

преди 4 години

отношението на бившата прима е обидно- едва ли не е под нивото й да преподава в НМУ. Ами като е толкова велика, зщо не отиде да преподава , без конкурс, в музиканлното в Рим. Или се е надявала, че ще почне ей така работа- безконкурс без нищо, разичтайки на "нашите " си обичаи. #OSTAVKABANOV

224

Ани

преди 4 години

Оставката на Банов кога да я очакваме?

223

До 227 от 223

преди 4 години

Благодаря, наистина нямах представа.

222

Анонимен

преди 4 години

Не разбирам, какъв е проблемът. Щом е казано, че е с конкурс и са регламентирани правилата, правилата важат за всички кандидати. В университетите също е така. Ако предположим хипотетично, че Нобелов лауреат реши по някакви странни причини да стане професор в български университет, по Закона за развитие на академичния състав на РБ ще трябва да мине конкурс и избор. Пред журито лауреатът ще трябва да докаже, че изпълнява Националните минимални изисквания за длъжността. Няма мърдане.

221

we

преди 4 години

Ние сме софтуерна фирма и решихме да преподаваме безплатно някои програмни езици в съседната гимназия в извънкласна форма . Директорката отказа, защото нямаме педагогическо образование и да не би да изчезне нещо от компютрите в кабинета.

220

анализатор

преди 4 години

Дежурните онанисти в сайта са малко затруднени,но под защита на закона прозира духовната нищета на чалга поколението,управлявано но политически игноранти като тиквата Боко!Сред драскачите личат кандидат учредители на последното изпражнение на погрома-преход партия НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!Кой каза 80%,много повече са ...

219

до 223

преди 4 години

Не, всъщност всички училища по изкуствата - балетно, художествена гимназия, по приложни изкуства и музикално - са под шапката на М-во на културата. Има си цял експертен отдел, занимаващ се с тях.

218

Бож.

преди 4 години

През последните 75 години руската колониална администрация напълни България с наредби, които са ножове с две остриета: ако зачетеш някоя звезда и я назначиш без конкурс - нарушил си наредбите,уволнение! Ако не я зачетеш - културата ти е ниска, не си разбираш от работата и си лош мениджър - пак уволнение! Ако обаче си червен продажник, при такъв скандал може въобще да не те уволнят, а най-малкото ще те повишат!

217

защо

преди 4 години

"Россатом"/не сещам за друга фирма в момента но задължително има/ е построила стотици АЕЦ. Защо бат Бойко или отговорният министър не ги одобри веднага, а ги праща на конкурс? Я да иска оставката на ресорния министър.

216

Анонимен

преди 4 години

Не желае да се яви на конкурс, защото съди швейцарския доктор, който и е повредил гласните струни (жалко за което, наистина), пропее ли тук на конкурс за преподавател, адвокатът на доктора ще и види сметката там.

215

Анонимен

преди 4 години

Извинете незнанието ми, но защо културният министър иска оставка? Училището не е ли под шапката на МОН? И кой всъщност определя конкурсните правила за конкретното училище - едва ли е директорката.