16

далаверата Белене

преди 4 години

Агент Гоце от Сирищник, Румен Петков(пикаещият във фонтани), пелтека Д.Стойнев, "дългият инкасатор" Румен Овчаров, бившия червен министър Петър Димитров и Явор Куюмджиев плачат за затвора във връзка с далаверите около Белене, защото откраднаха милиони, а не построиха нищо. И сега отново точат лиги за нова руска АЕЦ за да могат да крадат отново милиарди от бедния български народ.

15

V

преди 4 години

Проекта може да е изгоден икономически при няколко условия.Може да се го финансираме сами и да излязат сметките.Проблема не е в икономическата обосновка,а в това че държавата в тоя и вид е лош собственик.И в това че няма политическа воля да се получат нещата.Сега лихвите са ниски и няма индикации че ще се вдигат.А росатом е доказала че може да строи бързо.Когато Украйна обяви енергийна блокада на Крим,росатом за нула време направи 3и 4блок на ростовската АЕЦ.А това е важно за да не се плаща лихв

14

Слънчарски

преди 4 години

20 години мъка вече с тая АЕЦ Белене. Като всичко беше почти готово, терен, материали, реактори и т.н. - никой не щеше. Сега пак отвориха уста. Романи се изговориха вече по въпроса. Уж не ни трябвала, ама уж ЕС ни притискало да не я правил, ама Русия ни искала пари за несвършената работа, ама имаме недостик на електроенергия пък пак се чумерят за тая централа. Направо имам алергия вече, само като чуя Белене. Да я правят веднъж за винаги и да се свършва. Или да я взривят и да ни отъват от мъките.

13

Анонимен

преди 4 години

требе бързо да се преперат едни пари, та давайте момчета - иначе сме на загуба... не че това има някво значение...

12

Умно село

преди 4 години

След 10-15 год. всички коли в Европа и половината в България ще вървят на ток. Марица Изток ще затворена заради въглеродните емисии. От турските АЕЦ ли ще си купуваме ток за да си караме колите и на какви цени. Тогава ще го ядем резания патлак щото сега се правим на много умни. Ако няма да строим наша АЕЦ, то отсега да договаряме мегавати от турските. Най умното е държавата да е мажоритярен собственик както в Козлодуй, но уви, ще трябва да се зачетат някои частни интереси!

11

Анонимен

преди 4 години

Да лапаме дружно? - нема такъв повик. Секи си *** поединично, най-много групово. Комунизма умре завинаги.

10

(-_-)

преди 4 години

Този проект е тясно свързан с това хората да имат евтин ток, но поради алчността и простотията, както и повсеместната корупция.. Да, практически се обезмисля.. Остава единствено престижа от това да сме в групата на индустриално развитите ядрени държави, което въобще не е малко, ама да се прозре това се иска акъл, който в управлението на тая *** го няма хич..

9

Един от Северозапада

преди 4 години

Не напразно руснаците не само се подиграват, а направо се гаврят с амнезията на Баце.Само преди години, той лично наричаше Белене "Гьол" , и твърдеше че не е на печалба, йезуитски извъртя и не зачете референдума. А сега, не той но министър от правителството му ни убеждава, че макар и оскъпен, проекта е още печеливш?????А можеше вече да работи тази централа.....Да стане Баце по телевизия някоя, и публично да се извини и за "Гьола" , и за Южния поток......Стига с амнезията! Или да си заминава!

8

Анонимен

преди 4 години

Този проект има смисъл само ако е на български бизнесмени, а не - нова кражба от държавата.

7

Един от Северозапада

преди 4 години

До Анонимен5 "Сериозен удар по българската икономика. Вместо парите да идат за заплати на учители, лекари, полицаи, подобрение на администрацията, данъчни отстъпки на храни и лекарства, и оправяне на допотопната инфрастуктура, те ще правят втора АЕЦ в изчезваща държава, с което на практика ще финансират руския бюджет.---Нещо да кажеш за купуването на новите изтребители, в този дух?

6

Анонимен

преди 4 години

До6 А тия картелни цени руснака ли ги определя?

5

Анонимен

преди 4 години

Ще е на печалба като Нефтохима! Печалба за руснака, а за нас картелни цени.

4

Анонимен

преди 4 години

Сериозен удар по българската икономика. Вместо парите да идат за заплати на учители, лекари, полицаи, подобрение на администрацията, данъчни отстъпки на храни и лекарства, и оправяне на допотопната инфрастуктура, те ще правят втора АЕЦ в изчезваща държава, с което на практика ще финансират руския бюджет.Тия руснаци много държат да сме по бедни от тях. Що толкова ни мразят? Дали сме им култура все пак.

3

Анонимен

преди 4 години

Този народ и без тва ще се самозатрие преди да грумне Беленйе. За какво да му пука.

2

Анонимен

преди 4 години

Доги, Домус и Корвачки, ще правят АЕЦ. А те се уплашили от няколко имейла за бомби. Шеф на АЕЦа ще е някой/я с АйТиКарта и паспорт на колата и кучето. Солидни знания. И ей така ще си има 1 нов Чернобил. По принцип трябва да има масови протести и саботажи на строежа, защото ще гръмнем не само нас си, за да спечелят няколко милиардера, но ще гръмнем и Румъния, не че ги обичам но не го заслужават. Северна Македония, Сърбия, Гърция, Турция, всички ще пострадат от радиационния облак.

1

(-_-)

преди 4 години

Тоя АЕЦ трябваше да е готов отдавна, даже народа си каза тежката дума през 2003та на първия референдум от началото на т. нар. Демокрация и народното събрание му се изплю в лицето. Така, че просто си е бе те майката.