54

Велика

преди 4 години

За сетен път се убедих, че е вярна мисълта, "че историята и к-ва и спи в леглото на властващия". А нашите властващи днес, послушковци, така им и отърва да се пренаписва историята ни. Направиха разногледи учителите по история.

53

ПЕНКО

преди 4 години

ДА КОМУНИЗЪМ НЕ Е ИМАЛО !? НО, ИМАШЕ ПАРТОКРАТСКА ДИКТАТУРА НА "ИДЕОЛОГИЧЕСКА " ОСНОВА ! НО ДА ВКЛЮЧАТ И ГРИЖАТА ЗА РАЗВИТИЕ НА ПОКОЛЕНИЯТА -СПОРТ: УСШ, ПЪРВЕНСТВА, УСПЕХИ И СЛАВА ЗА ВЕЛИКИТЕ НИ СПОРТИСТИ, ХРАНА -ОБЩЕЖИТИЯ-ТОПЛИ ЗАЛИ ; МЕДИЦИНА И ЗЪБОЛЕКАРИ В УЧИЛИЩЕ; ВСЕСТРАННО РАЗВИТИЕ ; ЧУЖДИ ЕЗИЦИ; ИЗКУСТВА... !!! ПРЕЗ 1968 Г. МОЯТА ГИМНАЗИЯ В ГР. ПЕРНИК -"ХР. СМИРНЕНСКИ " ИМАШЕ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР ОТ 40 ИНСТРУМЕНТА И РЕЗЕРВ !!!!!!!!!!!!!

52

Анонимен

преди 4 години

Комунизъм никога не е имало. Стигнахме до зрял социализъм. Но това не е важното. Важното е, че децата и внуците именно на номенклатурата в БКП тогава, сега е на власт и отрича миналото и историята. И станаха мутри, по-страшни и от най-жестоките партийни секретари и комунисти. Защото тогава поне законите се спазваха. Сега самите управляващи са престъпници, които правят законите.И дори най-алчният комунист не си позволяваше да краде така, както го правят сегашните техни потомци, взели властта.

51

Ама не казва колко и

преди 4 години

кои хрантутници от БАН са се облажили с хонорари, за да пишат, поправят и пренаписват тези учебници.В петте института на БАН, които се занимават с историческата наука, е най-силно изразен партийният принцип при подбора на кадрите - вече три поколения подред, също и семействеността - мъжът е професор в този институт, жена му в съседния, щерката доцент в трети институт, а зетят ръководител на секция в четвърти институт. Някои обаче предпочитат цялото семейство да е в един институт и го постигат.

50

Ха-ха

преди 4 години

Трябва да се напише, че след 1989 същите комунисти, вече социалисти си присвоиха лично това, което и преди притежаваха, но маскирано като нещо обществено. Комунизма си продължава.

49

Тодар Правешки

преди 4 години

До ГЕРБ са гадовеПърво:Никога не съм защитавал ГЕРБ.Второ:В момента коментирам постовете на червенококите относно съдържанието на учебниците по история.Трето:Човек има правото да променя разбиранията и предпочитанията си така,както самият Живков нарече социализма ''недоносче''!

48

ОСТАП

преди 4 години

До човек 44 ЩО ВА ПУСКАТ ТАКИВА ОТКАЧАЛКИ ТУК? С кило ракия и печено пиле сърдечни и мозъчни операции не се правят бе АЛАНКООЛУ! Къде се раждате такива "умници?

47

джо

преди 4 години

Хората все още са живи и знаят, когато започнем да го докарваме от учебниците, значи живеем в КОМУНИЗЪМА. Дерзайте с глупостите , учителите да му мислят какво ще пишем от Иван Костов нататък.

46

Анонимен

преди 4 години

Комунизъма- ясен, нейсе тъй ще е тя, ама туй министърче с този фейс може ли то да не одобри нещо, а, тъй свое мнение да има? Ей тъй да са изрепчи, да изписука жално, несъгласие да изрази, о боже, по масата с юмрук да удари. Барем да го размаже тоз проклет комунизъм, а то едно нищо пак- одобрил... куче влачи...

45

Анонимен

преди 4 години

Демокрацията ще затрие държавата .

44

ГЕРБ са гадове

преди 4 години

До Тодор Правешки Защо не продължиш списъкът със комунистите от ГЕРБ за тези от БКП/БСП си прав, дорогой. Или за комунистите от ГЕРБ е тема табу за теб ? Най много комунисти и партийни членове има в ГЕРБ. Същите тези собственици на предприятия са под закрилата на ГЕРБ. Искаш да си антикомунист а защитаваш най комунистическата партия. Правешки аз заради комунистите напуснах тази територия, ама сега тези излязоха по големи башибозуци от всички бе Тодар.

43

човек

преди 4 години

До: номер 43 (Ххх)Ти се шегуваш май?Безплатно не е имало нищо по време на комунизма в България.В България е имало комунизъм, никога социализъм!Социализъм е имало, има и ще има в държави като Швеция, където на власт са социалисти, а не комунисти.В Швеция всичко им е безплатно, ама наистина всичко.Вярно, съдират им кожите от данъци, но все отнякъде трябват пари нали?А не като у нас - при комунизма беше безплатно, но носиш на доктора печена кокошка, пиле, дамаджана вино, шише ракия нали?

42

Ххх

преди 4 години

А за великата ни армия,безплатното ни здравеопазване,за образованието ,за икономиката ни,за постиженията в спорта,за всичко построено,за тогавашните семейни ценности и морал,ще пише ли ?

41

човек

преди 4 години

До: номер 29Да, уточнено е и се знае. Говорим за комунистическия строй в България.Уморих се да обяснявам!

40

България

преди 4 години

Ще си проличи, когато започнат да се използват.

39

Шопо

преди 4 години

Демек сте написали това що са ви кажале ония от ,, Козяк,, ...

38

House M.D.

преди 4 години

Преди всичко трябва да е ясно, че Пешко и Марко извършват антената в Св. Неделя, защото държавата им забранява да сключат брак. По същите причини Гошко и Митко вдигат септемврийския метеж.

37

Анонимен

преди 4 години

Забравя се, че в партизанското движение комунистите са само около една четвърт. Забравя се, че в акциите за задържане на бивши политически началници, полицаи и т.н. вземат активно участие и земеделци, социалдемократи, звенари. Забравя се, че в редица села убийствата без съд и присъда носят елементи и на лично и родово отмъщение особено спрямо кметове, секретар-бирници и др. местни служители на фашистката власт. Забравя се, че войнишките комитети също са убивали без решения на военен съд.

36

Тодар Правешки

преди 4 години

До Герб са гадовеЗащото дорогой, собствениците на предприятията са бившите комунисти които четяха Мордехай (Маркс), където пише, че при капитализма човек за човека е вълк, че капитализма е експлоатация на човек от човека. Това са учили дрогарете, това прилагат на практика. Комунистите са най-големите капиталисти. Да цитирам дрога Георги Гергов - "Милионерите в БСП мога да ги изброявам с часове"! Понял?

35

Анонимен

преди 4 години

До 1946 година България е монархия. Тодор Живков управлява цели 33 години от 1956 до 1989 година. Остават само 10 години на други управляващи.Чий е бил този режим? Трябва да се напише в учебниците, че режимът на Тодор Живков е престъпен. Но това противоречи на сегашните имитатори на Тодор Живков, за които той е велик държавник, учели се от него, живели са отлично през неговия режим, учели са, членували са, работели са в БКП.