204

Анонимен

преди 4 години

Човек никога не е стъпвал на Луната и няма да стъпи дори и след 100 милиона години!Земята е място от което е невъзможно да се излезе! Това е перфектния затвор.И да обясня за тези които още не знаят, Земята е затворена лаборатория в която извънземните от бъдещето провеждат био-генетичните си експерименти. В миналото са експериментирали със всякакви животни, като се почне от микроби и водорасли, морски чудовища и динозаври, различни раси хора. Ние сме поредния експеримент.

203

Анонимен

преди 4 години

"Много е просто - ако Сталин е имал идея какво прави, то селянина Хрусчов изобщо не е имал ни най-малка представа."-----------------Дали не опростяваш прекомерно понятията? Мисля, че Никита Сергеевич е идеологически враг на Сталин. Той е троцкист и прави всичко възможно да разруши построеното от Сталин, да го очерни и зачеркне.

202

До Боби

преди 4 години

Всъщност е доста по-краен в интервюто. Казва, че оспорващите са абсолютно невежи и незапознати с технологията. Също така казва, че поради трудности в заснемането, НЯКОИ(като отварянето на лунния модул) моменти са заснети на Земята. Отделно нарича "глупости" всичките там оптични теории. Да напомним, че по това време Леонов е част от съветската лунна програма и знае нещата перфектно. И за лъченията и т.н. Освен това, именно той би трябвало да мрази най-много американците заради успеха им. Но не

201

V-2

преди 4 години

Да първи са за много неща от космическата надпревара, но това до голяма степен е защото НАСА предварително е обявявала всички свой намерения и планове. Така и щатският астронавт полетява 25 дни след съветският. Така е почти във всичко, но Луната е друга бира. За да отидеш до там с хора, да кацнеш и да се върнеш изисква много по-сложна електроника, а това е слабото място на братушките. Аполо е бил цифрово-аналогов кораб и е можел да отговори на това изискване. Саюзите доскоро бяха само аналогови.

200

Анонимен

преди 4 години

"Първия РОУВЪР на Луната"!!!))))))))))))))))))Луноход бе, коте, ЛУНОХОДтака са го кръстили създателите му!;)

199

Червонец

преди 4 години

В общи линии правдива и обективна статия.Забележете, че през 1938 година Сергей Павлович Корольов става жертва на клевета и е затворен в лагер тип Шарага, където продължава да твори и изобретява до 1944 г., а след като междуконтиненталните балистични ракети стават силно необходими, този неординарен човек е реабилитиран и Сталин му дава неограничени пълномощия като Генерален Конструктор. Главната му задача е да обезпечи доставката на ЯО до врага, а второстепенната-съпътстваща е космонавтиката.

198

Диплодок

преди 4 години

***,преразказ се учи по БЕЛ в 4-ти клас, мисля.Статията ти е лошо преведена /явно от чужд източник/,бъка от технически неточности / първата руска "совалка"/и звучи в стил "една жена каза")Толкова ли куца общата ти култура, за да не знаеш,че единствената руска совалка е летяла 1 път, без екипаж,чак в края на 80-те!?Нямам думи просто!

197

Анонимен

преди 4 години

Много е просто - ако Сталин е имал идея какво прави, то селянина Хрусчов изобщо не е имал ни най-малка представа.От там всичко дърпа назад.

196

До Боби

преди 4 години

Много интересно, какво значи да се "натъпче" коренно различен като концепция комплекс. Аааа ползвали подобни ускорители...Дали това означава същото, което си написал. Още по-интересно е дали всъщност е лошо? Като казваш топла вода Роскосмос не се тревожи за това.Претопля една и съща от 67ма насам. Като малко я парфюмира и оцветява, наричайки я модернизирана

195

Боби

преди 4 години

До Леонов"За нанайсти път ще цитирам Алексей Леонов."Отричащите кацанаето на Луната са болни мозъци". Но интернет спецовете знаят по-добре от един истински космонавт"Току що пак гледах интервюто с Леонов. Да той каза Че Американците са кацали на Луната - СССР ги е следяла чрез радари, но каза че неща са снимани от НАСА от Кубрик защото нямало камери на лунатаА в друго негово интервю за първото му излизане в космоса - пратиха ни на 495км орбита по погрешка облъчихме се с 500ренгена

194

До Боби

преди 4 години

Това, че е могла да извежда голямо тегло(все пак по-малко от Сатурн 5) на ниска орбита, не значи автоматично, че е могла да изведе нещо, за което изначално не е предвидена. В следваща версия може би.Пак ти казвам Союз 5 е само проект и ако следим руската космонавтика в последните години още дълго ще е такъв. Именно по това си приличат с Ангара-все още не летят. Като Ангарата я бутат още от средата на 90-те. Няма общо с Хеви-то, което освен че е най-тежката ракета в момента вече е оперативна

193

Учуден

преди 4 години

Госпожица Христова дали е постигала по-големи цели от дреболийките с лунния роувър и безпилотните кацания на Марс и Венера?

192

Боби

преди 4 години

До Боби"Енергия е щяла да прати хора на Луната, защото поне в първия вариант не е била предвидена за такова нещо"Енергия е предвидена да извежда бойни станции на СССР на орбита с маса от 75 и нагоре тона. Но при такава товароносимост лесно е можела да изведе големи орбитални станции или кораби за полет до луната.Пак ти казвам Съюз 5 е с модифицирани двигатели от Енергия и освен това прилича много на Ангара - както и Фалкон хеви се сглобява от еднакви блокове.

191

Алф

преди 4 години

Като са най, най защо го няма Сатурн 5 ,а използват руски катафалки и двигатели, от совалките се отказаха- стана така да произвеждаш Мерцедес а да се возиш на Трабанта защото ти било по евтино, спора ще се разреши когато с телескоп ще може от земята да видим Аполоните к знамената им върху Луната, затова не се джавкайте нека направят новите телескопи...

190

Боби

преди 4 години

До До Боби"Но щом има цел НАСА разработва нова СЛС, няма нужда да копира Сатурн"СЛС умнико ако не си се интересувал е реално Спейс шатъл натъпкан в Ракета. Ускорителите са твърдогоривни точ точ като на совалката. Двигателя на основната втора и трета степен са на базата на кислород / водород двигателите а пак от Совалката ...Никой не измисля втори - трети енти път топлата вода.пп А Съюз 5 отработва се - погледни какво е Съюз 2.1а/б/в последната "в" е ракета без ускорители за по-леки товари

189

Анонимен

преди 4 години

Боби, ЕКСПЕРТА по конспирации, че и селективен конспиратор... хахахахаха!

188

Само САЩ

преди 4 години

до 250,12 американци са се разхождали по луната, научи си урока. А за другите мисии до границата на слънчевата система няма какво да ги коментираме. САЩ откриха Kuiper belt докато в СССР се води масов лов на вещици и се арестуват невръстни момиченца, защото не харесват джуджето.

187

Леонов

преди 4 години

За нанайсти път ще цитирам Алексей Леонов."Отричащите кацанаето на Луната са болни мозъци". Но интернет спецовете знаят по-добре от един истински космонавт

186

До Боби

преди 4 години

Тоест потвърждаваш думите ми. Двете ракети са различни, най-малкото като предназначение. От там и масите, мощността и извежданото тегло на различни орбити Както не можем да си фантазираме, Енергия е щяла да прати хора на Луната, защото поне в първия вариант не е била предвидена за такова нещо, така и не можем да си мислим, ама що не са копирали Сатурн, когато настоящите инженери са били в детската градина.

185

Анонимен

преди 4 години

До Русия 246Разбира се че има.........още повече, ЧЕ краварите НИКОГА НЕ СА СТЪПВАЛИ НА ЛУНАТА!!! Вярно е, стигали са около лунната орбита, НО КАЦАНЕ - НЕ!!! Че те и сега нямат двигатели за кацане и стартиране в безвъздушно пространство, та какво остава за преди 50 години! Самото кацане си е ЧИСТА ХОЛИВУДСКА БОЗА!!! ПОЧАКАЙТЕ ОЩЕ 5-10 ГОДИНКИ ИИ ВСИЧКО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ!