13

До Анонимен 12

преди 4 години

В католическата институция това момиче има шанс да получи възпитание, да бъде под надзор и да завърши поне основно образование. Ще научи добре литературната форма на италианския език.Колкото по-дълго време остане в тази институция, толкова по-добре, защото след основното образование може да усвои и някоя професия.А ако я дадат на майка й, какво ще стане? След няколко месеца ще бъде вече продадена - в най-добрия случай, за "съпруга" на някого от тяхното племе. Но може да я купи и сутеньор.

12

Анонимен

преди 4 години

Не мога да си представя да смяташ,че детето ти отнето от социалните несправедливо и цяла година да не потърсиш помощ от България за където си си приготвил да се прибираш.Адвокатката и случайно познавала някакъв италиански сенатор който повдигнал въпроса в Италия.Не е читава тази майка,а този до нея мълчи като пукъл.А детето цяла година в католическа институция...няма думи от възмушение.

11

Някой

преди 4 години

До Тези не разбраха, чеДетето е имало въшки навярно, защото се е заразило от някое мизерно италианче. А ти кяато пътуваш багаж не събираш ли? Или си такъв тузар, че оставяш къщата както си е и на новото място си купуваш нова покъщнина и дрехи?

10

Анонимен

преди 4 години

Виолета, Виолета,защо си вечно тъжна и намусена извънредно,а моля те кажи ми пак защо така си ти?Плачи, дете, баща ти е невинен.

9

Тези не разбраха, че

преди 4 години

когато живееш в Европа, трябва да се съобразяваш с валидните там критерии, а не с културните особености на етноса, от който произхождаш. Причина за това е безпринципното глезене, на което се радват в България и което е създало у тях представата, че могат безнаказано да вилнеят с оправданието, че следват културните си традиции."Детето беше гледано добре", какво като е имало въшки?"Те казаха, че къщата била разтурена и ***", но според индийските критерии жилището ни си беше съвсем нормално.

8

Преди да плъзнат

преди 4 години

по света вече бяха разхайтени тук, в нашата страна. Най-напред ги разглези социализмът като им даде какви ли не привилегии, защото са малцинство и ги толерираше, защото по онова време на почит бе пр.и.ми.тивът.После ги доразглезиха НПО-тата, като им внушиха, че имат безброй права, но не и задължения.В резултат на това, тези свикнаха да се оплакват на всякакви нива и да реват, че са ощетени, та да им се даде още някоя облага.Тази си иска момата, защото на 12 г. е най-лесно да я продаде за булка

7

Анонимен

преди 4 години

Майката е психо, затова са и я отнели.

6

Ветрувианския човек

преди 4 години

Виолетке, Виолетке в България пиеше като смок, в Италия на дали си станала пианистка.

5

Анонимен

преди 4 години

не и е чиста работата на наш Виолета, ако питате мен. нещо спестява от разказа си. ЕДва ли социалните ще и вземат детето, само защото къщата била разхвърляна и на земята били струпани кашони. Защо не публикувате мотивите за решението на социалните, да видим какво пише там?

4

заблудена

преди 4 години

Абе кой бяга в Италия? Луда работа... ми от там и еритрейци и сомалийци бягат и не щат да стоят и ден... Италия е пълен фалит и мизерия. Ниска информираност на населението... Така преди много години масово се женеха за арабски студенти и после рев, мъки....

3

Анонимен

преди 4 години

Значи и там ги има тези работи да пратиш прокуратурата по донос и да се разправяш с неудобните. Ама ние с италианците сме си близки, не е учудващо.

2

Анонимен

преди 4 години

Съвсем наскоро имаше разследване срещу социалните служби в Италия за това, че са вземали деца от биологичните им родители без основание, а после са ги давали на приемни семейства срещу подкуп. Italy foster families scandal

1

Анонимен

преди 4 години

Европа, батко, Европа. Да ни е честита. Тепърва ще имаме да духаме супичката с това проклето членство.