24

9

преди 4 години

Бил терорист , защото се борил срещу немците !?Ами тогава целият антихитлеристки фронт са терористи !Кажете го на посланиците на Русия и САЩ поне и дочакайте отговор!Не бил известен ! А остана като съвременен и цял свят го знае ! И тепърва ще бъде отново и отново рецитиран !

23

ние четем

преди 4 години

Вапцаров не е убит, а разтрелян.Изпълнена е смъртна присъда за тероризъм.Колкото до поезията му, това е преведен Маяковски.

22

Анонимен

преди 4 години

На никой не му пука за селяните. Айде, моля ви се!

21

богат и красив гущер

преди 4 години

колко пъти на *** тука да им се обясни че България преди 9 септември също не е била демократична и нито правителството на Богдан Филов нито на Цанков е било избирано на власт чрез избори законно по Търновската конституция, нито ЗЗД нито ЗЗН са били според конституцията, а напротив, били са противоконституционни. Колко пъти да се каже се незаконното септемврийско въстание е било срещу едно незаконно правителство, убило законно избрания Стамболийски, който е бил уважаван от селяните,

20

дон

преди 4 години

Алоооу,Гълъбов!Йотова е вицепрезидентКА.Лили Иванова според теб каква е-певица или певец?

19

Атанас Василев

преди 4 години

Да убиеш Вапцаров значи:Първо да изпълниш законно произнесена присъда;Второ да спасиш живота на неизвестен брой негови жертви, съгласно професията, която той практикува.

18

Анонимен

преди 4 години

Знам ви, бе! Знам ви сайта и телевизията - Калин Манолов - Флегмата! Неудачници, маскирали се като антикомунисти! Простено ви е - Препитание! За такива Вапцаров е нещо неразбираемо, камо ли достижимо! Къде ще се врем между шамарите! Я да се държим модерно, политкоректно, малко така по слугински по течението и ще пребъдем....!

17

импийчмънт

преди 4 години

Кое е доброто според госпожата Йотова. Да убиеш хората само защото са по-образовани от теб? Или защото са били по-трудолюбиви и са имали повече от разните му там уюнтии?Самият Вапцаров с образованието си на държавна издръжка (ол инклузив) е бил безработен на висока заплата от Москва.Поставилите се в услуга на чуждо правителство и преди и по време и след комунизма се наричат Национални Предатели.

16

ММУ

преди 4 години

Щом хора като Вапцаров са скочили на онази власт, тя може да се определи само като - фашистка! На никого не му е било приятно да го стрелят и бесат, но хиляди млади хора, най чистите младежи на България са се саможертвали за един по справедлив свят! Сега, какво са направили мошениците след това е друг епизод! Днес ни карат и в учебниците го налагат да плюем по тези хора като Вапцаров, загинали с мечтите си за ,,бленуваната пролет"! А партийците взеха имота на капиталистите и днес са капиталисти!

15

поет плагиат

преди 4 години

И какво е неговото слово? За морето и машините? Та той няма един ден трудов стаж на море? Цялата му поезия е втора ръка Маяковски.

14

Ало Вицето!

преди 4 години

Въпросния Вапцаров е един хладнокръвен терорист, който е направил самопризнания.Въпреки това Цар Борис му предлага амнистия, но същия Вапцаров отказва.Всичко останало е идолизиране.Може ли да очакваме че президетшата иска да насърчава националното предателство?Имаме конкретен случай в момента с самопровъзгласилия се за хакер крадец на вътрашна информация Кристиян Байков.

13

Миленко Чука

преди 4 години

Он е македонец! Можете бугарите да си го критикувате колкото желаете! Не е ваш!

12

до 8

преди 4 години

Фашизъм се нарича другарю 8 Стоичков! Фашизъм! Тъмносин, кафяв, червен - все е фашизъм!

11

Русков

преди 4 години

От стари банскалий знам за лафа по това време."Царе и Вапцаре".По това време Н. Вапцаров е бил г-н никой. Дори неговите " другари" въобще не са го припознавали като поет. Дори и няколко години след "победата" Истинските убийици са неговите съпартийци-***, набутали му в ръцете бомбите.Не така се е случило с Ромен Ролан във Франция. Др. Йотова би могла да прочете малко повече.

10

Анонимен

преди 4 години

Гусин царя не е помелвал Вапцаров заради земя. Бащата на Вапцаров е отказал на царя. И въпреки,че са били нещо като приятелски семейства е подписал смъртната присъда.

9

До 9

преди 4 години

А кой уби Георги Марков ?

8

Kойчо

преди 4 години

Вапцаров или Бояджиев .Това е въпроса.Никой не е виновен,че е Грозен и ***.Тя просто го роди такъв.Тя,която беше родена от такъв ...във България

7

Анонимен

преди 4 години

А да убиеш Георги Марков,какво е другарко Йотова?

6

Анонимен

преди 4 години

а как се нарича избиването на интелигенцията в България , а другарко йотова?

5

Анонимен

преди 4 години

Вапцаровото слово е много по-силно от неговите палачи и смъртта......Нооооо това негово слово удря до сега на камък.