39

Anonimna

преди 4 години

Тоя процент които са високо образовани, не са мигранти или на поточна линия. В общи линии всички които се занимават с интелектуален труд където се налага повече да си напънеш мозъка и това се уважава.

38

Старият машинист

преди 4 години

КОГАТО ЗАПОЧНАХ, работата беше при 6-дневна работна седмица. За един месец достигаше 208 работни часа. Допълнително ни налагаха още 50 до 70 часа извънреден труд. Не можеше да възразяваш.Работата на машинистите е денонощна, в делници и празници, затова трудът се отчиташе сумарно за месеца.Нямаше постоянен график. Вечер излизаше разписание, от което разбирахме, кога ще трябва да се явим на работа след полунощ за следващите 24 часа.Пътуванията бяха минимум 12 часа, но често продължаваха повече.

37

До 32)

преди 4 години

А каквъ процент от работната ръка на Германците не работят в Петък? Нищожен? Ми ко тогава плямпаш??

36

Anonimen

преди 4 години

Glago... и така нататък тебе те питам много ми е интересна логиката ти. Симулацията на труд ли е спасяване от безработица. Да в бъдеще ще взимат пари тези които работят а не тези които присъстват на работното си място и имитират че работят.

35

Анонимен

преди 4 години

Преди индустриализацията хората са работили толкова колкото да оцеляват сегашното работно време е нечовешко

34

Шефът

преди 4 години

До АнонименАма аз трябва и осигуровки ли да ви плащам ? Хахаха . Ще трябва да си ги заработите . Например с малко извънредна работа в Петък, Събота и половината Неделя .И да се уточним . Искате четиридневна работна седмица или осигуровки ?

33

Анонимен

преди 4 години

А защо не казват как са им променили часовете на ден? Вместо 8 работят по 10-11 и толкоз. Работодателя плаща същата заплата защото часовете на седмица са еднакви полу-*** :))

32

Anonimen

преди 4 години

И понеже явно и хора разбиращи от бизнес пишат? Аз като по обикновен човек работил в капиталистически държави на час, искам да попитам, с какво е ценно един работник да седи повече часове ако не работи повече и е непродуктивен? Ето например аз работейки на час трябваше да чистя стая за 20 минути. Така на този принцип се плаща. Аз може и 15 часа да стоя но ако си пуша папироските и си пия кафетата няма да взема пари.

31

Анна

преди 4 години

Чудно ми е докога говедата ще смятат за нормално да бъхтят 8 часа, често и повече, 5 дни в седмицата, да губят време в път и накрая да са скапани и изнервени. Не виждам особена разлика между това положение и робството. Разбира се, че има нещо сбъркано в работенето по цял ден и нищожната почивка от 2 дни. Крайно време е това да се промени и хората да работят по-малко.

30

до Glagoabazubaduza

преди 4 години

Уви, колега!Това е една от формите да се съхрани частният бизнес от фалит и да не се повиши безработицата.Подобна форма на управление вече се наблюдава по-целия свят и не е наш патент!

29

Анонимен

преди 4 години

До ШефътШефе,за тия пари толкова.Даже и тва ти е много ама нямаме избор.Осигуровки кога ще плащаш?

28

Anonimen

преди 4 години

Много хора в Германия не работятв петък и са си екстра..Ако ви е толкова спешно има бърза помощ..Това да се седи безкрайно и непродуктивно на работа е социализъм. И както каза един колега какво като седят като ровят в интернет и не работят

27

Анонимен

преди 4 години

Четете между редовете - няма работа и няма кадри за 500 лв на месец.

26

Анонимен

преди 4 години

След някоя и друга година като съвсем свършат бачкаторите и ми останете само консултанти,ченгета,държавни хрантутници и 3 милиона дромове ще ми ядетемъдете!

25

Glagoabazubaduza

преди 4 години

И отново: гот ли ще ви е това да засегне доверени професии като педиатър, гинеколог, ветеринар, дори фризьор, козметик? Тази схема е за бизнеси тип работа по проект, тип спорадично взаимодействие и т.н., тоест 20% от съществуващите бизнеси. Така че нека се натиска в посока повишаване на заплати, а не подобни фикции.

24

Glagoabazubaduza

преди 4 години

МАК, това предполага още 20% увеличаване на щата на обществените институции (едва ли има наивници, които да вярват, че скоро ще имаме електронно правителство или поне негово подобие), което си е сериозно социално бреме, както и на всички останали бизнеси, чиято полза зависи от времевото взаимодействие с клиента или предмета на труда. Което ще намали заплатите (защото не всички са изедници) с над 20%, защото новите уплътняващи 5ия ден служители трябва да бъдат не само заплащани, но и осигуряван

23

Фирма фастстрой

преди 4 години

Може 4дневна ама шви опна на 12часа с 15мин. Почивка да си изядете баничките и да пикате после после огън ще плачете за съботника.

22

Анонимен

преди 4 години

Шестдневна работна седмица:"Събта рабта няма"Петдневна работна седмица :"Петък -ден на майстора"Четиридневна работна седмица: "Четвъртък -несвъртък"

21

Rock of ages

преди 4 години

А такаааа, суупеер! Сигурен съм, че ще постигат и по-добри резултати от преди!

20

Млад бозаджи

преди 4 години

Бозата взе да втасва Консерванта дошъл слаб. Захарта ли много стана. Сега ще варим боза всяка събота и неделя. А парите пак толкова.