Знаете, че най-многобройните жители на планетата са микроорганизмите, буквално сме заобиколени отвсякъде! Всяка секунда нашата имунна защита избива милиони от тях, което е капка в морето... в тая връзка изобщо не могат да ме уплашат подобни изследвания и да ме накарат да престана да си купувам сладолед от уличните търговци! Хубавото е, че така наистина може да се вземат мерки за подобряване на хигиената...
Бактериите са най- малкия проблем на сладоледа, който продават. Пълен е с палмово масло и това е основния проблем. Бях си купил наскоро сладолед в пластмасова кутия и понеже ми звънна телефона доста дълго време не ядох от него. Разтопи се една малка част, което означава че е пълен с палмово масло.
Най-много ме отвращават приборите стърчащи с тази част, която слагаме в устата, пипани от безброй хора. И косите висящи над храната, щото видиш ли, не може да си разваляш прическата. И това, че един и същи човек пипа и пари, и храна, а може да се увеличи персонала, за да се избегне това.
До бай ТошоЕдно време (по твоето) сладоледа го продаваха в ръждясали колички от канти и тогава продавачките даже и не знаеха какво е ръкавица.Пипаха с "мръсните" си ръце кофичките и се бършеха в един пар..цал цял ден.Оживяхме.Хайде нека не драматизираме излишно.Проблема на днешните сладоледи е че в тях няма мляко яйца а всичко е някакви неизвестни субстанции.Ето от това трябва да се страхуваме
Мдаааа а като отидеш на ресторант ядеш с прибори които са пипани от "мръсните"ръце на персонала и сервитьора а да ви кажа и житото как го изсипват в "мръсни" камиони и го разнасят с "мръсни" кораби по цял свят.Съвсем изтрещяхте вече.Как на улицата да се постигне стерилност.
Какъв сладолед купуваме от улицата? В 73% има опасни бактерии