10

Анонимен

преди 4 години

Системата е порочна и няма оправия. Парите са изчезнали още преди 89г. Сегашните младежи не искат да плащат за пенсионирани военни и ДС-та. Един приятел ИТ го осигуряваха на 800лв всичко отгоре до 4к на месец бяха бонуси и добавки. Нап натиснали фирмата и хоп вдигнали заплатите на реалните им стойности. Е да ама служителите им паднал дохода, а фирмата неможела да поеме разликите с преди. Е познайте половината хора се изнесли в Германия, там партидите за пенсии са лични, а не сега плащаш пък посл

9

+++

преди 4 години

Има огромен резерв за осигуровките - сивата икономика. Ако някое друго правителство (ГЕРБ очевидно не може), успее да свали дела на сивия сектор от 40-50% в момента до поне 20-25%, в здравеопазването и пенсионната система ще влязат милиарди. В нормалните държави дела на сивия сектор е под 5%.

8

Анонимен

преди 4 години

за това ще копаете дъното в ЕС и Северна Македония и Албания ще са по добре от жалката ни ***

7

До 6

преди 4 години

В това отношение СДС от 1992 година никой не може да го настигне. Тогава пенсиите не стигаха за по половин хляб на ден.

6

Анонимен

преди 4 години

На кантар са, никой нищо - стига са се били в гърдите. Макар, че само те им останаха - никой друг не им вярва. Това им е електтората, пенсиите и ***. Добре че преправят изборите, че и едните и другите са на никъде.

5

Анонимен

преди 4 години

Карайте се кой е навредил повече на пенсионерите, по-лесно ще ви е.

4

мъка

преди 4 години

Голяма мъка тресе червените. Не могат да провалят държавния бюджет.

3

Анонимен

преди 4 години

"Управляващи vs. опозиция: Кой направи повече за пенсионерите?"Никой! Всеки, който влезе във властта, гледа само себе си и собствените си лични интереси.

2

Факт

преди 4 години

Самият принцип за определяне на размера на пенсиите е порочен и води до намаляване на реалния размер на пенсиите с времето. В този смисъл има идея в предложението на БСП, но то решава само моментно въпроса, а не генерално.

1

Факт

преди 4 години

Е, че пенсиите са не просто ниски, а мизерни, така си е. Това никой не може да го отрече.