56

Анонимен

преди 4 години

До Така ли На 3 април 2011 г. в храм-паметника "Свети Александър Невски" по време на Света Литургия, отслужена от Негово Светейшество Българския Патриарх Максим Български, новите български светци, избити през 1876 г. в църквата в Батак са канонизирани и от Българската Православна Църква.

55

Така ли

преди 4 години

До АнонименПо-свято от свободата е Православната вяра, която може да ни изведе до вечния живот

54

Анонимен

преди 4 години

До Така лиТочно така, подкрепям твоето мнение. Само обаче забравяш това, че самият Васил Левски се е молил на Бога, на Пречистата Божия Майка и Дева Мария, на Светиите... Самият Васил Левски НЕ се е смятал за светец! И макар , че е захвърлил расото, той не се е отрекъл от вярата и и не е нарушил някои обети ( целомъдрие), Васил Левски е постил и се е молил. Тези, които критикуват Васил Левски са предимно турци, ***, ***, а също такива, които се смятат за " интелигенция".

53

Светозар

преди 4 години

До Така лиАз това го обяснявам от поне 10 години, ама никой не чува.

52

Анонимен

преди 4 години

тоя дето е написал статията да не говори от името на всички българи , камо ли за светци ! левски в битки ли е участвал, не, давал е предложения как нещо да стане, ама не е станало. турците са ги избили като пилци, всички тия революционери и хайдути! добре че руснаците са решили да ни окупират , та са изгонили турците. същото е през втората световна, вместо освобождение, окупация! а всъщност от какво са ни били освободили, като нито е имало фашизъм, нито сме били окупирани от немците?!

51

Така ли

преди 4 години

Най-великият български светец е св. Йоан Рилски Чудотворец! Св. патриарх Евтимий Търновски, св. Петка, св. св. Кирил и Методий и много други знайни и незнайниЛевски не е светец, а поборник за свободата на България. Правете разлика.

50

Анонимен

преди 4 години

До АнонименПродължение от коментар номер 58 " " едва, когато приеме истината за фалшивите си идоли."И какво искаш да кажеш с това? Че според тебе и другите, българите ще постъпят добре, ако започнат да сатанизират Васил Левски! Искате всички българи да плюят на него и неговото дело! Вие сте безродни бо.клу.ци!

49

българоубиец

преди 4 години

До СветозарКато факт си е факт, но можеше ли 45 години комунизъм само да си помислиш за това?

48

Левски си е знаел

преди 4 години

Като са го изправили пред турски съд с български съдии и като са го осъдили за убииство и др, неща какво му е било--при всички случай за бунтарство е трябвало да бъде заточен....а сега всеки управник иска да вземе хубавото на Левски и да го играе Левски,ама истинския Левски би ги избивал / мое мнение /Доколкото съм чел за Ботев и той най-много би мразил сегашните изедници и унищожители на рода...

47

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен " едва, когато приеме истината за фалшивите си идоли."За Васил Левски ли имаш в предвид? Той е бил идол? Ти чуваш ли се какво говориш?!Васил Левски не е бил идеален според твоите и други представи, но това НЕ означава, че той НЕ заслужава почит за това, че е дал живота си за България и Вярата!Брей, колко страннно , Левски тръгва да организира комитети да се освободим ние, българите, а днес... днес да има немалка част от българите, които ще го оплюват! Срам!!!!

46

само турците ли?

преди 4 години

Ами братята руси колко земи заграбиха и тормозеха! За турски голодомор не съм чувал.За сведение Турция е основана 1923г. и няма нищо общо с османската империя!

45

Светозар

преди 4 години

На Левски всичките акции са били срещу българи. Няма една срещу поробителя. Накрая е съден за криминални деяния - влизане с взлом в чужда къща, грабеж и убийство.Това ли е Светеца ? За терор срещу българи ?!

44

неудобни въпроси

преди 4 години

Колко са го последвали и колко са се скрили в миша дупка? Предателите са били повечеКато сме си живеели добре 5 века за какво да се борим? Пустото му Възраждане-МОДАКолко време след обесването му и освобождението въобще не се е говорило за него?Защо майка му и брат му умират в мизерия кагато идват руските войски...Къде са го арестували заптиетата - в обора по голяма нужда с разпасан пояс!!!!!

43

Анонимен

преди 4 години

До човекРазбирам Левски да е организирал действия срещу турци, да го подкрепя. А на него всичките акции са срещу Българи - рекет, убийства, грабежи и т.н. Като е бил такъвтарикат, да са нападнали турска казарма, да и вземат оръжието, нали за туй са събирали пари. Да е нападнал конак, да освободи пленени бунтовници. Да са нападнали турски бей, да му вземат парите. А те тормозили само българи. Не го сравнявай с Априлското въстание. Там са излезли срещу поробителя, не срещу братя българи.

42

Анонимен

преди 4 години

Българинът ще се помири със себе си, Господ и вселената, едва, когато приеме истината за фалшивите си идоли. Чак тогава ще може да продължи напред. На други са им трябвали 40г., на нас може и 400 да не ни стигнат, но колкото толкова.

41

никой не го познавал

преди 4 години

До 21 Уж тайни революционни комитети, а полицията му е имала фотографията Цялата документация на БРЦК е предадена от жената на Любен Каравелов чрез секретаря му от сръбски произход на турската полиция!

40

Анонимен

преди 4 години

до 44 : те говоря конкретно за левски. четниците са го правили това, и са го имали за нещо велико, едва ли не, че така освобождавали България. що се отнася до турците, не отричам зверствата им! но, няма как някой да ме убеди че пиейки по кръчмите в румъния, са сътворили освобождението на България, нито че с превземане на кораб, спомагаш за това! имало е идеалисти, имало е и убити, но не ги знаем поименно. просто са ни трябвали герои и сме си ги създали!

39

човек

преди 4 години

До: СтрахилСъгласен съм, прав си. Може да има безкръвна (хирургическа) операция, но няма безкръвна революция.Когато избухва Априлското въстание, първата жертва е била мюдюрина в Копривщица.Човекът не е имал никаква вина, даже е бил заспал когато са го убили.Бенковски е казал обаче по този повод, че българинът за да се вдигне на въстание трябва първо да си оцапа ръцете с кръв. Като знаеш че си убил човек, не се плашиш лесно, защото си вече престъпник - трябва да бягаш да не те хванат!

38

истината

преди 4 години

"Това расо черно, що нося отгоре, не ме помирява с тия небеса и когато в Храма дигна си гласа, химн да пея Богу, да получа Раят, мисля, че Той слуша тия, що ридаят! И не с това расо, и не с таз брада, мога да отнема нечия беда! РЕЧЕ И ОТСЕЧЕ!"

37

1

преди 4 години

Левски е убиец и съден за убийство