39

Анонимен

преди 4 години

Пръстенчетата на снимката са на някоя испанска принцеса а не на труженичка.

38

Анонимен

преди 4 години

До АнонименВсе по-комерсиално е образованието. Никой няма да те учи ако не си платиш добре.

37

Анонимен

преди 4 години

Бягството от точните науки е тотално, понеже стават все по трудни и по - трудни и трябва да знаеш все повече и повече. В момента за да се занимаваш с физика или математика и да си ефективен трябва задължително да си и програмист на прилично ниво. Тоест, за да си истински, актуален физик или математик, трябва вече да имаш онова, което се смята за едно от най - високите нива и изисква едни от най - интелигентните кандидати.

36

тадъф тадъф

преди 4 години

До Деса РадеваКонграчулейшън,Радева.А ний всички тука парлем ву франсе и пляскаме-шменти капели.

35

Анонимен

преди 4 години

До 36, Мога само да гадая защо, но бягството от точните науки е осезаемо дори по света - стана много трудно и там. А ако пък не иска за ИТ, а за учен я разбирам - почти никаква реализация го очаква тук.

34

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 32Защо? Може би не желае, да се занимава с математика?

33

Анонимен

преди 4 години

До АнонименH1 визите от Индия говорят друго ... САЩ прави това, което правеше и преди. Гледа да концентрира целия талант на света, дори и д няма нужда от него, за да е при тях, а не при другите :)

32

Деса Радева

преди 4 години

Аз в езиковата на времето учих как се върти език във въздуха

31

Професионалните

преди 4 години

гимназии не учат децата на никакъв професионализъм а на простотии. Преподавателите са толкова вехти, че си нямат най-малка представа за развитието на техниката и технологиите в областта, да не говорим че учебниците и оборудването са от петдесетте години. Езиковите гимназии вече дори не мога да подготват и емигранти, защото Брекзит ще отреже пътя на англоговорящите, а очаквам и Брюксел да забрани английския като европейски език след Брекзита. В Испания безработицата сред младите е най-голяма вЕС

30

Анонимен

преди 4 години

Интересното е, че единственото дете, което има максимален бал от 500т. избира да учи в езикова - английски, вместо в математическа.

29

Анонимен

преди 4 години

До аз, Въпросните престижни професии, които изброи, може би все още ги практикуват тук въпреки заплащането, защото се чувстват призвани за тях. Но специално за учителите, 60% са пред пенсиониране. Катастрофата е близо.

28

Анонимен

преди 4 години

До ИзводътТова е само средно образовение. Напливът е децата да продължат обучението си в чужбина. От коя професионална гимназия ще излезеш с пристижна професия? От стругарския ли?

27

Анонимен

преди 4 години

До азСАЩ си имат програмисти и не им трябват

26

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНазначават ги за телефонисти и прислужници по-скоро понеже в Испания и САЩ искат високи заплати и така правят аутсорсинг с местни бг роби.

25

Изводът

преди 4 години

голям наплив децата да се обучават за емигранти. В професионалните гимназии се закриват паралелки.

24

аз

преди 4 години

До АнонименТова съм писал и аз, че ако ги наредиш по пари, излизат че са мега престижни. Аз си мислех че учен е по-престижно, доктор, учител, инжинер и тн. Но ценностите в днешни дни опират до кой колко пари получава = престижна професия, с което не съм съгласен. Относно работата на програмиста е трудна, но не бих я нарекъл престижна, а високоплатена ;) В самолета като стане лошо на някой питат има ли лекар, а не има ли ИТ, в училище питат какво ще научите детето ми и тн ;)

23

Анонимен

преди 4 години

До азПреситжа се определя не само от парите.Програмистите освен че взимат много пари (повече от кранисти , единствено шофьорите на тирове се доближават по заплати) , се предполага ,че работата на програмиста е трудна , интелектуална. Трябва да се знаят езици, работи се с чужденци , изисква се някаква култура (въпреки ,че работят с тениски и по джапанки).Не знам кое би предпочел - да си кранист или програмист ,ама за повечето хора избора е ясен.

22

аз

преди 4 години

До АнонименПрестижна ако е = високо заплащане добре. Иначе оператор кран и заварчици взимат същите пари за средно ниво ИТ, както се сещаш търсенето на почти несъщестуващи кадри повишава заплащането. И в ИТ-то и оператор крана ходят на работа брадясали, по джапанки, с една баня в седмицата ;)

21

Анонимен

преди 4 години

До 21,След което най-добрите деца от такива училища, включително и олимпийските медалисти отиват да учат в топ университети на света и не се завръщат повече.А за България остава средното и посредствено ниво, с което трябва да се задоволи.

20

Анонимен

преди 4 години

Просто испанският е най-лесният чужд език за учене. Английският е пък задължителен в днешно време.Иначе устойчивата тенденция е, че най-добрите ученици се насочват към СМГ и НЕГ. Като става въпрос за София.Следва да имаме предвид, че България не е София и в други градове други са водещите гимназии и паралелки.