Снимка: БТА

Най-желаната паралелка в София е с испански и английски език в Испанската гимназия. Пожелали са я 2101 ученици.

На второ място е паралелката с английски и испански в 22-ро училище "Г.С.Раковски", показват резултатите от първото класиране за гимназиите, което беше обявено днес.

Още по темата
От професионалните паралелки пък най-търсена е специалността "Банково дело" с английски език в Националната търговско-банкова гимназия.

СМГ и тази година е с най-висок минимален бал в София, като балът на последното прието дете е 479,500 точки.

Първите 10 училища са същите като миналата година. Втора е 91-ва Немска гимназия, на трето място е 73-то СУ "Владислав Граматик".

153 желания е посочил ученик в заявлението си. Има и кандидат-гимназист с максимален брой точки 500 - момиче, което е избрало да учи в Първа английска езикова гимназия.

Закритите паралелки на първи етап на класиране са 15, от тях 11 са професионални.

8817 ученици са класирани, а извън класацията са останали 836. Свободните места след първото класиране в София са 684.

Има една анулирана работа на ученик от Софийската математическа гимназия, който пропуснал да я предаде на квесторите на изпита по математика. Двамата квестори от залата са наказани.

Коментари Напиши коментар

41

Анонимен

преди 6 дни

Пръстенчетата на снимката са на някоя испанска принцеса а не на труженичка.

40

Анонимен

преди 6 дни

До Анонимен

Все по-комерсиално е образованието. Никой няма да те учи ако не си платиш добре.

39

Анонимен

преди 6 дни

Бягството от точните науки е тотално, понеже стават все по трудни и по - трудни и трябва да знаеш все повече и повече. В момента за да се занимаваш с физика или математика и да си ефективен трябва задължително да си и програмист на прилично ниво. Тоест, за да си истински, актуален физик или математик, трябва вече да имаш онова, което се смята за едно от най - високите нива и изисква едни от най - интелигентните кандидати.