8

Анонимен

преди 4 години

Хора без медицинско образование и с претенциозност за превъзходство се популяризират по медии. Познавам хомео - ПАТКИ, които не са помирисвали медицина и висше образование. Казват - магнезиев детокс - магнезиевият сулфат - английската сол, предизвиква разстройство и си изчистваш червата. Но "детокс", звучи авторитетно, модно."Мицеларна вода" - сапунена вода, такава е структурата на водния разтвор на сапуна.Да говорят специалистите, нека те са на екрана!

7

4,

преди 4 години

Дали ще е гуру, което яде само банани, или само мляко, или само мазнини - все едно е. Никоя небалансирана диета, създадена от неспециалист, не е полезна. Напротив - животозастрашаваща е, поради което подобни съчениня от профани следва да не се разпространяват така свободно.

6

Анонимен

преди 4 години

Кой ви забранява да се храните както щете? Хранете се. Въпросът е да се ограчат гурутата, които не знаят, но пък "лекуват" с безумни диети. Тъй, както е забранено неспециалист да оперира и да рекламира такава дейност, също и неспециалист не може да лекува. Диетата е вид лечение. Не всяка глава е чела каквото трябва и знае каквото е нужно, че и да раздава мозък.А вие ако щете и хартия или само масло яжте - никой не ви забранява.

5

42106

преди 4 години

Поредния опит за утвърждаване на еднолична фашистка диктатура!Забрана за правилно хранене!!!Откъде накъде лекарите ще монополизират живота на всички хора!!!1984 ОРУЕЛ Е ФАКТ!Задължително гласуване, задължителни ваксини, задъщжителни чипове на животните!Скоро и на хората може би!!! Тотален контрлно, манипулация и промиване на мозъци!!!

4

Анонимен

преди 4 години

Е, да, има в интернет една много слаба и не много психично здрава влогърка, която твърди, че яде по 51 банана на ден. Та някои много пълни момичета се подвели от това и не само качили още, но и развили диабет. Все още си е точно толкова популярна.

3

Анонимен

преди 4 години

Нищо мчалоумно няма в статията. Тя не препоръчва нито увеличаване в приема на захар, нито на тесто.Просто казва истината, а тя е че съвременните поредни моди в храненето - тъпчене с белтъчини и мазнини на организъм, който няма нужда от подобна диета, е също много вредно и опасно. Лекарката не говори глупости. Просто не сте я изслушали. Хората не четат, не четат научни изследвания и научни статии /сложно им е/, а се информират от жълта преса, форуми, където биват съветвани от неуки дилетанти.

2

Анонимен

преди 4 години

Що за *** статия! От 20-тина години в света има експлозия на затлъстяване диабет Тип 2 и заради прекомерната консумация на захар и въглехидратни храни и ниска двигаНякой експерт да се е задействал да се направи ограмотителна кампания на държавно ниво стед населението? Не мисля. Сега се загрижили за това, че хората четат и се интересуват как работи биохимията на тялото и си създават свои диети, за да се справят с проблема. Нисковъглехидратните диети са много смислени и работят.

1

Анонимен

преди 4 години

Та на въпроса: "Опасни ли са за здравето популярните диети у нас?"Да, опасни всякакви "ниско..." и "високо..." не знам какви си диети, съчинени от нечия празна недоучила глава, водена от модни течения и модни гурута. Много са опасни и това следва да се знае. Могат да бъдат предписани единствено от лекар- специалист диетолог и то след проведени изследвания и наличие на нужда от такава драстична промяна и отклонение от нормалния хранителен режим,при който се изисква поемане на балансирана храна.